Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Gog anfaller Israel tillsammans med en allians av nationer

Christer Åberg
2023-03-10 21:00

Undervisning

/bild/krig-1678475814.jpg

"Gog och Magog" är en term som används i Bibeln för att beskriva en krigisk nation eller grupp som anfaller Israel. Termen nämns i Gamla Testamentet, i profeterna Hesekiel och Jesaja.

I Hesekiels bok (kapitel 38-39) beskrivs Gog som en storfurste av Magog, en nation som är belägen högst uppe i norr från Israel sett. Enligt profetian kommer Gog att anföra en allians av nationer i en attack mot Israel, men Gud ska skydda Israel och besegra Gog och hans allians.

I Hesekielboken i Bibeln nämns flera nationer som deltar i koalitionen som leds av Gog mot Israel. Dessa nationer beskrivs med deras bibliska namn och inkluderar: 

Många av de länder som tillsammans med Gog anfaller Israel är i dag muslimska.

När sker anfallet?

Hesekiels profetior är skrivna i kronologisk ordning. Först profeterar Hesekiel om att Israel ska återfödas i kapitel 36-37 bland annat genom beskrivningen av de förtorkade benens dal, vilket sedan gick i uppfyllelse år 1948 då Israel bildades som stat. 

Därefter kommer Gog och Magog-kriget att utspelas, vilket beskrivs i kapitel 38-39. Detta kommer att ske före det messianska tusenårsriket, som beskrivs i kapitel 40-48. 

Det betyder att vi kan förvänta oss att Gog-kriget kommer att äga rum någon gång mellan 1948 och innan det tusenåriga riket bryter in.

Hesekiel säger i kapitel 38 och vers 16 att anfallet sker i "i de sista dagarna". Med andra ord kan detta krig bryta ut när som helst under den tid som vi nu lever, eftersom detta är enligt Bibeln de sista dagarna.

Profetian beskriver att Gog och hans allians kommer att "stiga upp mot ett folk som bor tryggt, som bor utan murar, utan grindar och portar" (Hesekiel 38:11), vilket antyder att Israel vid den tiden kommer att vara relativt obeväpnat och sårbart.

Skillnaden mellan första och andra Gog och Magog-kriget

Det är värt att nämna att i Bibeln nämns Gog och Magog i två olika sammanhang: i Hesekiel 38-39 och i Uppenbarelseboken 20:7-10.

Det första Gog och Magog-kriget som beskrivs i Hesekiel är en begränsad regional konflikt, medan det andra Gog och Magog-kriget som beskrivs i Uppenbarelseboken är en global konflikt där hela världen vänder sig mot Israel.

Det är alltså inte samma krig som nämns i Hesekiel och Uppenbarelseboken, utan två olika.

Varför anfaller Gog Israel?

Gog anfaller Israel för att "plundra och ta byte". Vi ser också att Gog först är motvillig att anfalla Israel, men att Herren sätter krokar i hans käftar och att tankar stiger upp i honom för att anfalla. Gog kommer alltså aldrig kunna motstå att anfalla Israel. Det är någonting som driver honom till det.

När vi läser profetian i Hesekiel ser vi att anfallet också verkar innebära motstånd, hat och förakt mot Israel. Förmodligen handlar det om antisemitism och judehat, med syfte att en gång för alla utrota Guds utvalda folk, judarna, och ta över hela landet Israel.

Sju år

På ett övernaturligt sätt griper Herren in och låter det regna eld och svavel över Gogs soldater. Herren sänder eld över Magog och kustländerna. 

Israel kommer att använda sju månader på att rena och rensa landet efter detta krig, och i hela sju år kan de använda Gogs vapen och krigsmaterial som bränsle och energikälla. 

Hes 39:9 Och de som bor i Israels städer ska gå ut, och tända eld och bränna upp vapnen, både små och stora sköldar, bågar och pilar, lansar och spjut. Och de ska elda med dem i sju år.

Jag tycker att det är intressant att det står sju år. Då tänker jag att det går sju år mellan uppryckandet och Jesu återkomst. Kan det vara så att uppryckandet sker strax innan eller i samband med Gog och Magog-kriget?

Efter uppryckandet inträder den sjuåriga bröllopsveckan i himlen mellan Jesus och hans brud, församlingen, medan på jorden härskar Antikrist och den stora vedermödan bryter ut.

Vi lever i den sista tiden

Vi lever utan tvekan i den sista tiden. När som helst kan Jesus hämta hem sin brud - församlingen. Då är det mycket viktigt att vi har tagit emot Jesus och är frälsta - att vi tillhör honom. 

Har du tagit emot Jesus? Är du frälst? Om inte, vill du ta emot Jesus nu och bli frälst?

Christer Åberg

#Profetia #Gog och Magog-kriget #Hesekiel #Israel #Krig

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det måndagen den 17 juni 2024, vecka 25 och klockan är 06:11. Torborg och Torvald har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-06-16 23:39
Blivit lurad på ett arv och jag känner mig luras och sårad av en jag verkligen trodde var sann iJesus snälla be för ett mirakel i guds namn Amen.

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft

Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva

Flickan med spådomsanden

Betydelsen av Jesu dop

Bibeln är sann och Guds Ord

6 juni: Sveriges nationaldag - Gud välsigna Sverige!

Jesu ytterkläder predikar (Eller ”heliga u-svängar”)

Historien om ukulelen, stämning och köpråd

Jesus och skriften på marken: Räddad från domen

Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade


Senaste kommentaren

Lars-goran - 15/06-24 20:42
Lycklig är den som får 👍💥❤️Guds kraft. Jag är bara en enkel människa. Bekämpa begäret och du får kraft från 💖Jesus Kristus. Välj Kärleksvägen och du blir frälst💥👍❤️öppna ditt hjärta för Herren 🙂 Bra ❤️❤️❤️

Skrevs i Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM