Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Världskände biskopen Mar Mari Emmanuel knivhuggen i Sydney

Christer Åberg
2024-04-15 23:07

Nyheter


Bild: X.

I Wakeley, Sydney, inträffade en allvarlig attack under en mässa vid en kyrka där flera personer, inklusive Assyrisk-ortodoxe biskopen Mar Mari Emmanuel, skadades. 

Under mässan attackerades biskopen av en beväpnad man i svart klädsel och munskydd med en kniv. Trots flera knivhugg överlevde biskopen med lindriga skador och vårdades på ett sjukhus i Sydney. Den misstänkte gärningsmannen skulle senare visa sig vara en 15-åring.

Otäck video

Ett otäckt videoklipp från händelsen visar panik bland besökarna medan vissa försökte stoppa angriparen, som greps omedelbart. Gärningsmannen lyckades inte öppna kniven helt, vilket bidrog till att biskopens skador blev mindre allvarliga.

En mörkhårig ung man med mörk hoodie syns plötsligt på webbsändningen när han lugnt går fram till biskopen och sedan börjar hugga ner honom. Tre ytterligare personer skadades också. Kort därefter brottades gärningsmannen ner och samtliga knivhuggna, inklusive biskopen, uppges ha klarat sig från livshotande skador.

Man i hör i slutet av den otäcka videon, som bara varar i tio sekunder, att gärningsmannen ropar "Allahu akbar".

Emanuel, som fick en stor efterföljare online under Covid-pandemin, fördes tillsammans med en annan präst till sjukhus och båda var i stabilt tillstånd på måndagskvällen enligt kyrkans uttalande på sociala medier.

Det är det andra knivdådet på 48 timmar i Sydney. Under helgen attackerade den psykiskt sjuka Joel Cauchi, en 40-årig hemlös man, ett köpcenter i Sydney och mördade sex personer med en kniv.

Sammandrabbningar

På måndagskvällen uppstod sammandrabbningar mellan polis och hundratals arga lokalinvånare i västra Sydney efter att att polisen hade gripit den 15-åriga misstänkta gärningsmannen för attacken, vilket ledde till att kravallpolis kallades in för att skingra folkmassan.

Två poliser fördes till sjukhus efter att ha skadats av folkmassan som bröt sig in i flera hus för att skaffa vapen att kasta mot polisen. 

Förföljelsen mot de kristna

Över en stor del av vår värld så råder det en förföljelse mot de kristna. Är det inte märkligt? Kristna som förkunnar frälsningen och räddningen i Jesus Kristus.

Vem du än är så är svaret för dig Jesus Kristus. Ta emot honom - tro på honom - då blir du frälst. Han är den ende som kan frälsa och förlåta alla dina synder.

Källa:

Christer Åberg

#Mar Mari Emmanuel #Knivhuggning #Sidney #Australien #Assyrisk-ortodox #Biskop

Dela:

4 kommentarer

Christer Åberg - 16/04-24 09:59
Nu ser jag i tidningen Dagen att dådet utreds som terroristbrott. https://www.dagen.se/nyheter/2024/04/16/kyrkdad-i-sydney-utreds-som-terror/


Christer Åberg - 16/04-24 11:22
Biskopen knivhuggen – blev känd på Tiktok (Expressen)
https://www.expressen.se/tv/nyheter/varlden/biskopen-knivhuggen-blev-kand-pa-tiktok/


Christer Åberg - 16/04-24 11:30
Gårdagens knivattack i en kyrka i Sydney utreds som misstänkt terrorbrott. – Vi bedömer att det finns element som uppfyller det som kan anses vara religiöst motiverad extremism. https://www.abc.net.au/news/2024-04-16/wakeley-teen-attacker-was-on-good-behaviour-bond-knife-crime/103729224


Lars-goran Marklund - 16/04-24 18:41
Onda ogärningar måste alla bekämpa om man vill tillhöra ❤️Gud . 💖Jesus hjälper dig om man ber. ❤️💥Gud välsigna alla bedjare.
Bra❤️❤️❤️


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det torsdagen den 18 juli 2024, vecka 29 och klockan är 17:12. Fredrik och Fritz har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-17 22:26
Ber att ung familj får frid och inte stressar sönder sig.

2 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Matteus 1:1 - Kommentar

Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?

Gud blev människa


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 16/07-24 13:06
Joe Biden sa 5 dagar innan Trump blev skjuten den 13 att sätta Trump i sikte. Siffran fem i Bibeln står för död och siffran 13 för otur . Vi lever i en förvriden värld och behöver visdom från Gud . Som Lars-Göran skrev lös Bibeln och bli vis 😊👍🏽

Skrevs i Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM