Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Slöjan är en bekännelse till islam

Christer Åberg
2021-09-06 13:39

Islam

Slöjan är en bekännelse till islam

En flicka som bär slöja.

När unga svenska kvinnor blir muslimer tar de därefter snabbt på den muslimska sjalen. De gjorde inte detta innan de var muslimer. Sjalen eller slöjan har alltså blivit en bekännelse att de nu är muslimer och tillhör islam.

Vanlig gatubild

Jag bor åtta kilometer från Forserum. I Forserum bor många muslimer. När jag kommer till Forserum ser jag direkt från min bil muslimska kvinnor gå på gatorna. Det är en vanlig gatubild.

Hur kan jag veta att det är muslimska kvinnor? Jag ser det på deras kläder. De har sjalar på huvudet och heltäckande kläder. Deras kläder vittnar alltså om att de är muslimer.

Ser jag människor som inte har dessa kläder på sig tänker jag aldrig på att de är muslimer. Med andra ord är kläderna en bekännelse på att de är muslimer. De visar hela världen att de är muslimer.

Täcka sitt hår och sina bröst

Det står i koranen att muslimska kvinnor ska täcka sitt hår och sina bröst med sjal eller slöja. För att på det här sättet visa att de är muslimer så att männen inte ska enligt den muslimska sajten islam.se antasta dem. Alltså våldta dem. De visar då att de inte är slavar eller otroende som det är fritt fram för männen att antasta och våldta.

Koranen: Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mer av sina behag än vad som anständigtvis kan var synligt; låt dem därför fästa slöjan (khimār) så att den täcker barmen…

Det är denna vers, nummer 31 i Koranens 24:e kapitel, som ligger till grund för bärandet av slöjan. När muslimer diskuterar denna vers nämner de substantivet khimār som översatts som ”slöja”. Muhammed Knut Bernström skriver detta i en fotnot till versen i sin tolkning av Koranen:

Substantivet khimār (plur. khumur) betecknar slöjan som de arabiska kvinnorna före och efter islams inträde i historien hade för vana att fästa över håret. Enligt flertalet klassiska kommentatorer bars denna slöja mer eller mindre som prydnad, löst hängande ned på ryggen och eftersom kvinnodräkten enligt det då rådande modet omfattade ett framtill djupt urringat liv, lämnades bysten delvis bar. Kvinnorna uppmanas här därför att dölja den med hjälp av en khimār.

Täcka huvudet

En av de klassiska kommentatorerna som Bernström hänvisar till är Ibn Kathīr (d. 1373) som förklarar att ordet khimār betecknar någonting som täcker och som används för att täcka huvudet. Att fästa slöjan innebär att dra den runt sig och knyta den säkert. Detta skall göras över hals och bröstkorg så att ingenting kan ses av dem. Ibn Kathīr citerar även islams profet Muhammeds hustru ‘Ā’ishah:

Må Guds nåd vara över kvinnorna hos de tidiga emigranterna. Då Gud uppenbarade versen: ‘låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen’ rev de sina livstycken och klädde sig i dem.

Syftet med slöjan och de muslimska kläderna är att de inte ska väcka uppmärksamhet. Men jag påstår att det är tvärtom. Mina ögon dras direkt till de annorlunda kläderna och slöjorna som de muslimska kvinnorna bär. De sticker ut i mängden.

Kvinnans klädsel

För att klädseln ska anses vara korrekt finns ett antal villkor som bör uppfyllas. Dessa är bland andra:

  1. Den skall täcka hela kroppen, som beskrivits ovan.
  2. Den bör inte vara en utsmyckning i sig. Klädseln skall med andra ord inte dra oönskad uppmärksamhet till sig, vilket ju är en av bibetydelserna i versen 24:31.
  3. Kläderna skall inte vara transparenta.
  4. De bör vara löst sittande och inte smita åt så att de visar kroppens former eller vara parfymerade.
  5. De bör inte likna männens kläder eller de icketroendes kläder.

Mannens klädsel

Följeslagaren Abu Umāmah berättade att han hörde profeten Muhammed – över honom vare frid – säga:

Garantera mig sex saker, och jag skall garantera er paradiset: då någon av er talar, då skall han inte ljuga; om han anförtros någonting skall han inte svika det förtroendet; om han avger ett löfte skall han inte bryta det; sänk era blickar; håll tillbaks era händer och skydda era privata [kropps-] delar.

Precis som det finns bestämmelser för hur kvinnans klädsel bör vara för att vara korrekt finns det också bestämmelser för mannens klädsel. Dessa omfattar bland annat att de skall vara tillåtna (halāl) vilket till exempel innebär att de inte skall vara gjorda av siden eller innehålla guld då dessa två material är förbehållna kvinnor. De skall heller inte vara tunna eller genomskinliga så de visar något av de kroppsdelar mannan inte kan visa (awrā’). De bör inte likna de icketroendes kläder och det är rekommenderat (mustahabb) att bära vita kläder. Utöver detta är det också förbjudet att bära kläder som sticker ut på ett sådant sätt att de drar uppmärksamhet till sig och att bäraren blir omtalad och känd för det.

Små barn bär slöjor

De säger att när barnen har kommit upp i puberteten ska de bära dessa slöjor, men jag ser ofta små barn bära slöjor. På det viset har barnen blivit sexualiserade och bekänner sig omedvetet till den muslimska tron.

När unga svenska kvinnor blir muslimer tar de därefter snabbt på den muslimska sjalen. De gjorde inte detta innan de var muslimer. Sjalen eller slöjan har alltså blivit en bekännelse att de nu är muslimer och tillhör islam.

Mona Sahlin och Lena-Hjelm-Wallens sjalar

Den 11 september 2001 skedde det fruktansvärda terrordådet i USA som dödade upp emot 3000 amerikaner och som skapade flera hemska krig. Då gick regeringsmedlemmarna Mona Sahlin och Lena Hjelm-Wallen in i en svensk moské med sjalar på huvudet. Detta upprörde naturligtvis många och kan tyckas som en obegriplig handling.

Om man är snäll och inte vidare konspiratorisk så var det kanske för att visa sitt stöd, men om nu sjalen är en bekännelse till den muslimska tron, som vi har resonerat om i den här artikeln, då var deras sjalar ingenting annat än en bekännelse till den muslimska tron!

Vad tror du muslimer tänkte på när de såg de båda sjalprydda regeringsmedlemmarna? Tänkte de att de var kristna? Eller refererade de till att de var muslimer? De bar ju vittnesbördet genom sjalarna att de var muslimer.

Vittnesbörd om att Mona Sahlin är muslim

Men faktum är att det finns ett vittnesbörd eller i varje fall en antydan om att Mona Sahlin faktiskt är en muslim. Detta vittnesbörd kommer från den muslimska kvinnan Nalin Pekgul inför ett riksdagsval:

”Någon som Mona Sahlin till exempel som man kommer kryssa mer för i Tensta för att man tror att hon är garanten för andras rätt att vara här i landet än kanske många andra muslimer som man aldrig skulle kryssa.”

Mitt fetstilta. Och:

”Jag är jätteglad för att hon (Mona Sahlin) toppar listan för att jag tror att henne kan jag sälja hur mycket som helst i Tensta men jag kanske inte skulle sälja någon annan muslim på samma sätt”

Mitt fetstilta.

Statsbesöket i Iran 2017

I samband med regeringens besök i Iran i februari 2017 bar de kvinnliga ministrarna slöja. Detta var naturligtvis mycket märkligt med tanke på att kvinnliga deltagare vid andra länders statsbesök inte känt sig tvungna att göra samma sak.

Det var alltså något unikt för den svenska delegationen. Var detta någonting mer än en sympatiyttring eller inställsamhet? Var det en bekännelse till den muslimska tron?

Ann Lindes slöja avslöjar hennes politik

Den nuvarande utrikesministern Ann Linde som handelsminister klädd i slöja vid Iranbesöket 2017.

Många gladde sig säkert av nyheten att Margot Wallström skulle avgå, men den glädjen blev nog kortvarig med tanke på att handelsminister Ann Linde efterträdde henne.

Hon var med i besöket i Iran i februari 2017 och beslöjade sig tillsammans med de andra kvinnliga ministrarna. 

Med tanke på att hon tog på sig slöjan så ger detta en vink att hon inte är opartisk i konflikten mellan Israel och palestinska myndigheten.

Hon är med all säkerhet emot Mellanösterns enda demokrati som Israel är och går i sin företrädares Margot Wallströms fotspår.

Årets palestinavän

2011 utsåg Palestinska föreningen Ann Linde till ”årets Palestinavän” med följande motivering:

Ann Linde har genom sitt arbete och engagemang, sina resor i Palestina och Israel, sina kontakter och diskussioner med båda parter, lyft fram palestiniernas situation med klarsynthet, tydlighet och mod, nu senast vad det gäller erkännandet av östra Jerusalem som huvudstad i en framtida palestinsk stat och erkännande av Palestina som medlemsstat nummer 194 i FN. Ann Lindes kamp för fred och rättvisa har alltid haft fokus på folkrättens och de mänskliga rättigheternas grundprinciper.

Slöjan avslöjar vad det är för Mellanösternpolitik hon kommers att föra. Så här sa hon i en demokratikurs i Tel Aviv 2008:

”Konflikten mellan Israel och Palestina, där den viktigaste förutsättningen för fred är att den israeliska ockupationen upphör, detta är nyckeln till att hela Mellanöstern kan utvecklas i fredlig riktning.”

Lägg märke till att hon talar om "Palestina" som ett land redan 2008, två år innan socialdemokratiska regeringen erkände det som land, trots att det inte är ett land.

Slöjan Kan inte frälsa dig

I Teheran i Iran blev en kvinna 2018 dömd till två års fängelse, för det muslimska brottet att offentligt tagit av sig slöjan. På två månaderna greps 30 kvinnor på grund av att de har vägrat bära slöja.

Lagen om att bära slöja för både muslimska som icke-muslimska kvinnor i Iran har gällt sedan den blodiga islamska revolutionen 1979.

Låt mig säga det tydligt: slöjan kan inte frälsa dig. Istället är det ett medel för att förtrycka och kuva dig, oberoende om du är muslim eller ej.

Den ende som verkligen kan frälsa dig och sätta dig fullkomligt fri är Jesus Kristus.

Gud älskar dig

Gud älskar alla människor, men någon slöja kan varken frälsa eller behaga Gud. Ska du bli frälst och verkligen behaga Gud så ska du ta emot hans son Jesus Kristus som han sände till världen för att dö på ett kors för att rädda dig.

Jesus lever idag - han är uppstånden från de döda. Då du tar emot honom blir du frälst och fri. Jesus Kristus sätter verkligen människor fria.

Bibeln

I Bibeln talas det också om slöja eller sjal, men i det sammanhanget står det tydligt att det är ingen lag utan sedvänja. Jesus har gjort människor fria, inte för att de åter igen ska bli satta i fångenskap utan att de ska förbli fria.


Källa:

Christer Åberg

#Islam #Muslim #Sjal #Slöja

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-05-26 22:39
Jesus grip in och hela mej. Orkar inte må så här längre.

2 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade

John Bunyan och "Kristens resa": En av den kristna litteraturens mest inflytelserika verk

Musik och vittnesbörd i Allianskyrkan den 25 maj

En andlig resa i Hasselas stillhet och naturskönhet

Skapelsen del 1 - I början skapade Gud himmel och jord

Jesus har farit upp under jubel

Gud har farit upp under jubel - Profetia på Jesu Kristi himmelsfärd

Christer Åberg sjunger "Du behöver Jesus" i programmet "Varför Jesus?"

Varför Jesus? Christer Åberg Kanal 10 den 8 maj

Jag ska aldrig dö - Christer Åberg, Nenne Lindberg


Senaste kommentaren

Anders - 24/05-24 10:32
Tack Christer för denna skriftliga predikan. Viktigt att förstå vad Jesus menar. Den helige Ande hjälper oss att förstå. Tack! Gud välsignar dig, I Jesus namn. Amen

Skrevs i Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM