Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Från Mörker till Ljus: En Berättelse om Omvändelse och Hopp

Andy Svensson
2024-08-31 20:35

LÄSARMEJL - Alla åsikter är skribentens egna.

Från Mörker till Ljus: En Berättelse om Omvändelse och Hopp

Guds Välsignelse och Frid! Jag vill dela med mig av min resa från mörker till ljus, en omvändelse som har förändrat mitt liv.

Min Barndom

Jag föddes 1968 i Malmö, och min födelse var en dramatisk upplevelse. Jag kom till världen med fötterna inåtvända, vilket ledde till flera svåra operationer. Att jag lever idag är ett mirakel!

Som barn fick jag använda ortopediska skor, och jag kände mig ofta som en clown. Mellan 8 och 10 års ålder gjorde jag uppror mot att fortsätta leva som en clown. Jag ville ha normala skor och vara som andra barn. Det var inte lätt; jag blev lite mobbad för att jag gick på ett annorlunda sätt. Men i tonåren avtog reaktionerna.

Jag började träna karate, vilket gick bra, och idag har jag inga större problem med mina fötter. Jag kan gå morgonpromenader på upp till 10 kilometer utan problem. Jag har också märkt att jag är ovanligt stark i benen, vilket jag ger all ära till Jesus Kristus!

Familjedynamik

Min mamma tog hand om oss syskon och jobbade hårt. Hon var duktig på att laga mat. Tyvärr slaktade min pappa vår familj genom grova sexuella övergrepp på min storasyster, som blev gravid som 13-åring. Hon gjorde abort, men vi har tyvärr inte pratat så mycket om det.

Min barndom präglades av trauma på grund av en psykopatisk far som även slog oss. När jag var sex år hamnade han i fängelse för sina brott mot min storasyster.

Ungdomens Utmaningar

I tonåren började jag med inbrott och redan som 14-åring begick jag väpnade rån. Det var ovanligt för en så ung person att göra sådana brott, vilket ledde till rubriker i tidningar och TV. Jag blev känd, men på fel sätt. Trots detta ropade något inom mig efter mening.

Min resa blev en spiral av droger, grov kriminalitet och ett sökande efter livets mening. Vid 17 års ålder somnade jag på en bänk vid en järnvägsstation efter att ha drogat. Jag och några vänner hade köpt droger i Helsingör och var påverkade.

En Livsomvälvande Upplevelse

När jag låg där på bänken kände jag plötsligt min puls slå kraftigt. Sedan stannade pulsen, och jag befann mig på en vacker, ljus plats. Jag kände mig älskad av människor i rena, vita kläder. På avstånd såg jag en ljus gestalt som tittade på mig. Jag hörde en röst som sa: "Jag vet vem du är och vad du har gjort, men jag älskar dig."

Mina vänner berättade senare att de hade hört mig ropa "Ljuset, Ljuset". Vid den tidpunkten förstod jag inte vem Jesus Kristus var. Tyvärr föll jag tillbaka djupare in i mörkret och droger. Planering av grova rån och droger blev en del av min vardag.

Vändpunkten

År 1986 började jag få kontakt med vänner inom Pingstkyrkan i Malmö. Jag såg deras kärlek och ljuset i deras ögon, och jag insåg att jag måste lämna mitt liv av droger och kriminalitet. Jag valde att tjalla på min bästa vän Mikael, som var i Marocko för att köpa hasch. Jag orkade inte se andra hamna i missbruksträsket.

Tyvärr blev mitt tjallande avslöjat och nästan kostade mig livet. Jag var tvungen att lämna storstaden och hamnade på ett kristet behandlingshem i Sigtuna, Venngarn LP-Stiftelsen, sommaren 1986.

I augusti 1986 överlämnade jag mitt liv till Jesus Kristus och bekände mina brott för Malmöpolisen. Mina ögon öppnades, och jag förstod att Jesus Kristus var min frälsare! Han dog för mig på korset och räddade mig från helvetet.

Mitt Vittnesbörd

Att kortfattat skriva mitt vittnesbörd från mörker till ljus är inte lätt. Jag vill få med så mycket som möjligt. Jag var ett hopplöst fall i samhället, men i Guds ögon var jag ett förlorat barn som vandrade i mörkret.

Idag kan även ditt liv bli förvandlat från mörker till ljus om du ännu inte har blivit frälst. Vad väntar du på? Kom med dina synder till frälsaren Jesus Kristus idag. Om mitt liv var ett helvete, kan jag inte föreställa mig ett evigt helvete för dem som bortkastar Jesus erbjudande om frälsning.

Tänk på detta: Om du skulle dö idag, var hamnar din själ?

Avslutande Bibelord

”För att du skall öppna deras ögon, så att de vänder sig från mörker till ljus, från Satans makt till Gud. Så skall ni genom tron på mig få syndernas förlåtelse och arvslott bland dem som är helgade.” Apostlagärningarna 26:18
”Ditt öga är kroppens lykta. När ditt öga är friskt får också hela din kropp ljus, men när det är sjukt ligger också din kropp i mörker. Se därför till att ljuset i dig inte är mörker. Om hela din kropp har ljus och ingen del ligger i mörker, då får den ljus helt och hållet, som när ljuset från en lampa lyser på dig med sitt klara sken.” Lukasevangeliet 11:34-36

Andy Svensson

#Guds Välsignelse #Omvändelse #Läsarmejl #Andy Svensson #Vittnesbörd #Från Mörker Till Ljus #Frälsning #Jesus Kristus #Frälsning #Nåd #Förlåtelse #Nytt Liv #Trons Kraft #Guds Kärlek #Pånyttfödelse #Livets Vändpunkt #Från Kriminalitet Till Tro #Drogfrihet Genom Tro #Guds Frid

Dela:

2 kommentarer

Andy Svensson - 01/09-24 08:41
Först tack till Christer att du delar det här samt rättade i grammatiken som inte är min starka sida. Att dela sitt liv öppet är inte så lätt och samt beskriva med ord sina upplevelser. På grund av min traumatiska barndom så ville jag ta mitt liv . Det blev fosterhem och ungdomspsykiatrin som skulle fostra mig dvs samhället.


Lars-goran Marklund - 01/09-24 08:57
Mina jordiska föräldrar var
Alkoholister. Ett hem fyllt av mörker Pappas ord var :("Dränk dina sorger med sprit). Jag hittade ljuset 1995 och började flitigt läsa bibeln. 💖Jesus har gett mig ❤️Tro 💥Hopp och ❤️Kärlek saker jag haft tidigare 👍. Sök ❤️Gud och jag fick frid i


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Nyhetsbrev

Idag är det lördagen den 14 september 2024, vecka 37 och klockan är 23:47. Ida har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-09-14 20:00
Jesus jag går under om inte Du griper in. Orkar inte må så här dåligt. All ork är slut. Känner bara panik. Förbarma Dej över oss. Hela både mej och min man. Vet inte vart jag ska gå om inte till Dej.

4 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Jesus Kristus: Världens Frälsare

Jesus är det eviga livet

Gör dig själv inget ont

Från Oönskad Barndom till Mötet med Jesus

Trons Kraft i Prövningens Stund: Christer Åberg på Sverigekanalen TV

Min Jesus skall komma åter

Jesus är det bästa som finns

Profetiska tecken i Matteus 24

Kunskap om Jesus

Frälsningens mirakel


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 14/09-24 15:18
Närma dig Herren 💖Jesus då kommer ❤️Gud in ditt liv. Mirakelnas mästare är 💖Jesus. Fly till ❤️Herren💥 och be då sker förändringen. Bra ❤️❤️❤️

Skrevs i Jesus är det eviga livet


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM