Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Jesus är det eviga livet

Christer Åberg
2024-09-14 01:33

Predikan

Jesus är det eviga livet

Evigt liv är att känna Jesus, att ha gemenskap med honom, att tro på honom och att ha tagit emot honom som frälsare och Herre. Det eviga livet är att ha en relation med Jesus. Gud älskar dig med gränslös kärlek. När Gud sände sin enfödde Son, betydde det att han måste ha funnits innan han blev människa. Jesus är Guds Son från evigheten.

Det är fantastiskt att få berätta om Jesus, för hade jag inte honom att tala om, då hade jag ingenting att tala om. Då skulle det inte finnas någonting att prata om som var av evighetsvärde. Ja, det kanske har värde för stunden, men det har inte evighetsvärde. 

Men när vi talar om Jesus, då är det ett evighetsvärde, för när man tror på Jesus och är frälst och räddad så har man evigt liv. Detta är alltså evighetsvärde, och man har evigt liv. Jesus är det eviga livet.

"Skaffa dig ett liv"

Ibland säger folk på TikTok: "Skaffa dig ett liv." Det är ganska oförståndigt att säga så, för jag har ju livet. Jag har ju Jesus Kristus. Han är det eviga livet, för det står i Bibeln: "Den som tror på Sonen har evigt liv. Den som inte lyder Sonen eller tror på honom skall inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom." 

Så jag har ju livet, för jag tror på Sonen, Jesus Kristus, Guds Son. Det beror på att Jesus är det eviga livet; han har evigt liv. Jesus skall aldrig dö igen. Han säger i Bibeln: "Jag var död, men jag lever i evigheternas evigheter."

Jesus dog på korset, han begravdes, men Gud uppväckte honom från de döda på den tredje dagen, och han skall aldrig mer dö igen. Han lever i evigheternas evigheter. 

En gång för alla

När Jesus dog på korset, så dog han en gång för alla. Han skall inte offras igen. Jesus offer är fullkomligt och det är fullbordat. Han ropade ju från korset: "Det är fullbordat." Det behövs inga fler offer. Jesus skall inte offras igen på korset. Han har gjort detta en gång för alla för våra synder, så han skall inte göra det igen.

Vi kan inte förbättra Jesu offer och spika fast oss själva på korset för att göra Jesu offer bättre. När vi låter oss korsfästas, ogiltigförklarar vi Jesu Kristi offer på Golgata kors. 

Vi kan inte göra det som Jesus gjorde. Han tog hela världens synd på sig. Han dog inte för sina egna synder, eftersom han inte hade några egna synder, utan han dog för våra synder. 

Vi kan inte dö för någon annan människas synder. Jesus kunde det; han tog våra synder på sig, vårt straff, våra sjukdomar. Genom sin död på Golgata kors bar han bort dem. Det här kan inte du och jag göra.

Medlaren

Människan Jesus Kristus är medlaren mellan Gud och människor, står det i Bibeln. Han tog våra synder i sin kropp upp på korsets träd. Genom sin död bär han bort allt detta. Han dog istället för oss för att försona oss med Gud. Genom hans blod är vi renade från all synd, helgade och befriade. Genom hans sår är vi helade och befriade från sjukdom. Jesus krossade djävulens huvud på Golgata kors. Han vann en evig seger över djävulen och ondskan.

Det behövs inga fler offer, och inga gärningar kan förbättra detta. Om vi säger att vi måste lägga till lite gärningar för att fixa till Golgata kors och offret där, då ogiltigförklarar vi Jesu frälsningsverk. Jesu frälsningsväg, hans död och uppståndelse, är fullt tillräckligt.

Gud älskar dig

Jesus sa: 

"Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." 

Det är en fantastisk vers som sammanfattar hela Bibelns budskap. Den är världens mest översatta och spridda bibelvers. Gud älskar dig, och det är inte ett slitet uttryck, utan han älskar dig verkligen.

Det eviga livet

Evigt liv är att känna Jesus, att ha gemenskap med honom, att tro på honom och att ha tagit emot honom som frälsare och Herre. Det eviga livet är att ha en relation med Jesus. Gud älskar dig med gränslös kärlek. När Gud sände sin enfödde Son, betydde det att han måste ha funnits innan han blev människa. Jesus är Guds Son från evigheten.

När tiden var inne, sände Gud sin Son till världen, född av kvinna. Jesus föddes av en jungfru, vilket är en enastående och fantastisk händelse. Gud sände sin Son för att rädda dig från ditt förlorade tillstånd.

Märker du hur mycket vi får ut av ett enda bibelord? Det sammanfattar hela Bibelns budskap på ett fantastiskt sätt. Den som tror på honom har evigt liv och ska inte gå förlorad. Det betyder att du har evig gemenskap med Gud, fri från synden.

Hemskt?

En del människor tycker att det är hemskt att leva för evigt, men de tänker fel. Det handlar inte om att leva för evigt i synd och elände, utan om att bli frälst och räddad från detta förlorade tillstånd.

Det är viktigt att hålla fast vid Jesus och tro på honom, för den som tror på Sonen har evigt liv. Jag har haft evigt liv i 40 år, och det gäller för alltid. Jesus är det eviga livet, och när vi tror på honom, så har vi evigt liv.

Jesus är det eviga livet och när vi tror på honom så har vi evigt liv. Amen, fantastiskt. Jesus älskar dig. Jesus älskar dig med evig kärlek. Det är ju nåd alltsammans det här för ingen ska ju kunna berömma sig. 

Tro

Det står här "Den som tror på honom" och ska vi ringa in ordet tro. Den som tror på honom har evigt liv. Det står inte så här: "Ja om du gör det och det och det och det och det och ger extra mycket kollekt i kyrkan och sen gör du det och det och det och massa de här goda gärningarna och sen kan du ha evigt liv." Nej, det står "Den som tror på sonen har evigt liv". Det handlar om att tro, det är nåd.

Du vet, en del vill förtjäna frälsning. Ja, en del vill ha frälsningen som lön. "Nu har jag kämpat väl här nu i alla dessa år så nu borde jag ju bli frälst till slut och komma in i himlen." Nej, men så är det inte utan man förtjänar inte frälsning så du kan inte säga så här "jag förtjänar att bli frälst". Nej, det förtjänar du inte alls utan det är av nåd. Av nåd och ingenting annat än nåd genom tro.

Hur vet du att det är sant?

Ibland ställer folk frågan "Hur vet du att det här med Jesus är sant? Hur vet du det?" Det vet jag genom tron. Hänger du med vad jag sa? Det vet jag genom tron! 

Då vet jag att det är sant men då kanske någon säger så här "Ja men då vet du ju inte, då tror du." Nej men så är det inte, det fungerar inte så utan det är genom tron jag vet. 

Det är genom tron jag får visshet. Det är genom tron jag blir förvissad, genom tron jag får bevis, genom tron jag får vetskap. Det är genom tron jag vet att jag vet att jag vet. Ja, genom tron på vad? På Jesus. Då vet jag. Jag har fått en förvissning i mitt inre och på grund av att Bibeln säger så vet jag ju att jag har evigt liv.

Därför Bibeln säger om du tror på honom, den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Det säger Bibeln och därför vet jag ju att jag har evigt liv därför jag tror på Jesus. 

Jag håller fast vid honom. Jag tror att han är Guds son. Jag tror att han dog för mina synder och uppstod igen från det döda, att han lever idag. Jag tror på honom och då vet jag att jag vet att jag har evigt liv därför jag tror på personen Jesus Kristus.

Upplyftande och befriande budskap

Det här budskapet kan vem som helst förstå och det är ett befriande budskap. Det är inget budskap som tynger ner axlarna. "Åh vilka bördor jag fick här nu när jag hörde det här budskapet." Nej, det är lyftande, det är befriande, det sätter människor fria. 

Så när du tror på Jesus, på Herren Jesus, så vet du att du har evigt liv därför Bibeln säger så. Guds ord säger det. Inte människoord utan Bibeln. Ja faktum är att det är Jesus själv som säger detta i Bibeln Johannes 3 och 16. Gud välsigna dig.

Christer Åberg

#Jesus Kristus #Evigt Liv #Frälsning #Tro #Bibeln #Guds Kärlek #Nåd #Evangelium #Förlåtelse #Uppståndelsen #Guds Son #Korset #Frälsningsverket #Frälsningsisshet

Dela:

1 kommentarer

Lars-goran Marklund - 14/09-24 15:18
Närma dig Herren 💖Jesus då kommer ❤️Gud in ditt liv. Mirakelnas mästare är 💖Jesus. Fly till ❤️Herren💥 och be då sker förändringen.
Bra ❤️❤️❤️


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Nyhetsbrev

Idag är det onsdagen den 18 september 2024, vecka 38 och klockan är 15:18. Orvar har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-09-18 12:13
Jag vill tacka Jesus för allt gott han har gett mig.Att han alltid står mig nära och att han hjälpt mig så många ggr. Ser du efter så ska du också finna att där står han alldeles nära dig, om du vill

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Jesus: Jag Är den Jag Är

Tusentals Hizbollah-terrorister skadade av sprängda personsökare - Flera döda

Det är endast Jesus Kristus som kan frälsa

Påven: Alla religioner är en väg till Gud

Nytt mordförsök på Donald Trump - Attentatsman låg gömd på golfbana

Jesus Kristus: Världens Frälsare

Jesus är det eviga livet

Gör dig själv inget ont

Från Oönskad Barndom till Mötet med Jesus

Trons Kraft i Prövningens Stund: Christer Åberg på Sverigekanalen TV


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 16/09-24 14:08
Är man en enkel människa som jag förstår man inte det. Vaka för Herren kommer snart bara Tro. Öppna ögonen och hjärtat för ❤️Gud. Vem som helst kan bli omvänd. Människan spår men ❤️Gud rår.

Skrevs i Nytt mordförsök på Donald Trump - Attentatsman låg gömd på golfbana


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM