Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
SWISH: 072 203 63 74

Varför dömer inte Gud syndarna idag?

Christer Åberg
2023-03-08 08:26

Undervisning

/bild/sodom-gomorra-1678259935.jpg

Varför dömer inte Herren syndarna idag på samma sätt som han gjorde under Sodom och Gomorras tid? Jag tror att svaret finns i dessa tre verser.

2 Petr 2:6 Och han lade städerna Sodom och Gomorra i aska och dömde dem till undergång, och satte dem till ett varnande exempel för dem som tänker leva gudlöst.
2 Petr 2:9 Herren vet hur han ska frälsa de gudfruktiga ut ur frestelsen, och förvara de orättfärdiga till att straffas på domens dag,
Jud. 1:7 Så har också Sodom och Gomorra och städerna där omkring, som på samma sätt som de bedrev otukt och gick efter främmande kött, blivit satta till ett exempel och lider den eviga eldens straff.

Profetiskt exempel

Det som hände i Sodom och Gomorra är ett exempel som pekar på den yttersta domen. Det kommer alltså inte att ske några "Sodom och Gomorra-domar" idag, utan det är en profetisk förebild av den yttersta domen och den eviga elden.

Ibland hör vi berättelser om att Gud dömer städer idag på grund av människors många synder. Det händer kanske att en stad går under på grund av en jordbävning eller en brand. Men en sådan förkunnelse är obiblisk. Katastrofer som jordbävningar eller bränder inträffar, men det är inte Guds domar.

Katastrofer är inga domar

Att det är så ser vi i det här exemplet:

Luk 13:1 Men vid samma tillfälle kom några som berättade för honom om de galileer, vilkas blod Pilatus hade blandat med deras offer. 2 Då svarade Jesus* och sa till dem: Tror ni, att dessa galileer var större syndare än alla andra galileer, eftersom de fick lida detta? 3 Nej, säger jag er, men om ni inte omvänder er, ska ni alla på samma sätt gå förlorade. 4 Eller de arton som tornet i Siloam föll på och dödade, tror ni att de var större syndare än alla andra människor som bor i Jerusalem? 5 Nej, säger jag er. Men om ni inte omvänder er, ska ni alla på samma sätt gå förlorade.

Dessa katastrofer hände inte på grund av att de var syndare. Men katastrofer inträffar eftersom vi lever i en sådan tillvaro idag. Om dessa katastrofer hade varit domar från Gud skulle Jesus ha sagt det, men han nämnde inget om det.

Vi har Jesus idag

Idag har vi Jesus. Han bar bort världens synd när han dog på korset och försonade oss med Gud. Jesus lever idag och när vi tror på honom blir vi frälsta och räddade. Vi kommer alltså inte under någon dom. Idag gäller nåden. Vi blir frälsta av nåd genom tron på Herren Jesus Kristus.

Joh 3:16 Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. 17 För Gud sände inte sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom.

Jesus kom för att frälsa - inte för att döma. Det är inte evangeliskt att tro och förkunna att Gud dömer människor idag på grund av deras synder. Nej, Jesus kom ju för att rädda - frälsa oss från våra synder.

Matt 1:21 Och hon ska föda en Son, och du ska ge honom namnet Jesus, för han ska frälsa sitt folk från deras synder. 

Om Jesus hade dömt mig när jag kom till honom vid 20 års ålder, då hade jag knappast sökt mig till honom. Jag kom till Jesus för att bli frälst, räddad och förlåten - inte för att bli dömd.

Egentligen är det enklaste och absolut bästa svaret på varför Gud inte dömer syndare idag: Jesus! Vi har Jesus idag och han frälser och räddar oss från synden av nåd genom tron på honom.

Tror vi att Gud dömer människor idag på grund av deras synder har vi missat hela försoningen och missförstått Bibelns och evangeliets budskap!

Christer Åberg

#Synden #Domen #Nåden #Frälsning #Sodom och Gomorra


0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Stöd Apg29.Nu

Swish: 072 203 63 74

Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Bankkonto (Swedbank)

Clearing: 8150-5 Kontonummer: 934 343 720-9

IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS


Senaste bönämnet

2023-03-23 21:40
Jesus gör så att stora matbutiker sänker sina priser. Kom med din ande och ta bort deras penningsjuka. Välsigna oss med mat❤️Tack!!

2 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Hur ska bibelordet om att krossa spädbarnen mot klippan förstås i Psaltaren 137:9?

Greta Thunberg blir hedersdoktor vid den teologiska fakulteten

Hemma hos den legendariska väckelseevangelisten Målle Lindberg

Varför läsa Bibeln?

Flykten från Sodom: En profetisk förebild på det stundande uppryckandet

Noas flod: En profetisk förebild till uppryckandet

Vad betyder frälst?

Daniel - räddad från vedermödans brinnande ugn

Lag och nåd

Så här gör jag mina livesändningar för att kunna förmedla världens bästa budskap


Senaste kommentaren

David Karlsson - 23/03-23 11:45
Vad roligt att få läsa om Målle! Jag tycker han ser pigg ut. Gud välsigne honom.

Skrevs i Hemma hos den legendariska väckelseevangelisten Målle Lindberg


STÖD APG29
Swish: 072 203 63 74
Paypal: https://www.paypal.me/apg29
Bankkonto (Swedbank)
Clearing: 8150-5 Kontonummer: 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS

FACEBOOK YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM