Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Profetiskt 2023 och ändetidens krig

Mikael Walfridsson
2023-12-15 09:08

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

Ändetidens krig.

Ändetidens krig som exempelvis ”Damaskus förstörelse”, Psaltaren 83 och GOG-kriget kommer allt närmare och vi bokstavligt talat ser hur allianser bildas på ett sätt som vore omöjligt om inte Herren förkunnade detta för länge sedan.

Upp 2:29 - Du som har öron, hör vad Anden säger till församlingarna!

Sju gånger i Uppenbarelseboken så uppmanar Herren att ”höra vad Anden säger till församlingen”. Talet sju symboliserar och står för det fullkomliga och Herrens tilltal till Gus församling och våra liv är helt och hållet fullkomligt, och talar helt precist in i den tid vi lever i.

När Herren manar sina barn att höra vad Anden säger till församlingen, så är det en generell inbjudan till Guds folk. Det är ett påbud och en kallelse, som gäller för alla generationer och för allt Guds folk. Det är möjligt att höra vad Guds egen Ande talar, just för den tid vi lever i, och precis in i vår situation.

Vår utmaning är att lyssna in vår älskade Herres röst och urskilja den från den här världens oväsen. Han är den stilla susningen och den stilla rösten i vårt inre, som uppmuntrar, förmanar och pekar på den tid vi lever i.

Löften för ändetiden

Jes 46: 9-11 – Kom ihåg det som har hänt i det förgångna, ty jag är Gud, och det finns ingen annan Gud, ingen som jag. Jag förkunnar vad som skall komma och långt i förväg det som inte har skett. Jag säger: Mitt beslut skall gå i fullbordan, allt vad jag vill kommer jag att göra. Jag kallar på örnen från öster, från fjärran land honom som verkställer mitt beslut. Vad jag har talat, det låter jag ske, vad jag har beslutat, det sätter jag i verket.

I dessa underbara verser proklamerar och förkunnar Herren sin trofasthet gentemot sitt ord. Han bevisar sin gudomlighet på det sätt han fullbordar det han tidigare har förkunnat och sagt. Långt i förvägen och långt innan profetiska löften får sitt uppfyllande har Herren förutsagt och tillrättalagt ändetidens utveckling. Det är tusentals år gamla profetior som Herren har vakat och lagt sin beskyddande hand över. För alla de löften som Herren har uttalat och allt det som ska ske i förbindelse med Herrens återkomst, kommer att ske och fullbordas på det sätt Herren har bestämt. Herren är Gud och det finns ingen över, under eller vid sidan av honom. Vi tjänar en Gud, som inte kan ljuga, för det strider mot hans natur att inte hålla sina löften (Titus 1:2). Herren är trofast mot sina barn, sina löften och sig själv.

Ett profetiskt 2023

När vi ser tillbaka på det år som har varit, så lyser det profetiska som bloss på en mörk himmel. De senaste åren har tidstecken eskalerat och vi har sedan 2020 upplevt Covid-19 med globala nedstängningar och sedan tvångsvaccination vissa ställen i världen. Sedan kom kriget till Europa och Ryssland gjorde det minst möjligt tänkliga; starta krig med Ukraina och indirekt med Nato. Här i 2023 har vi sedan sett en våldsam utveckling i Mellanöstern där Hamas efter en blodig attack i Israel utlöste ett krig mellan dessa två.

Ändetidens krig

Ändetidens krig som exempelvis ”Damaskus förstörelse”, Psaltaren 83 och GOG-kriget kommer allt närmare och vi bokstavligt talat ser hur allianser bildas på ett sätt som vore omöjligt om inte Herren förkunnade detta för länge sedan.

Särskilt det profetiska tecknet ”rykten om krig” har gjort sig gällande och det ser ut som att både konflikter tilltar över hela världen, men också en värld som gör sig klar för krig. Det är som att alla vet att nästa krig kommer att göra långt mer ont än de tidigare världskrig vi har upplevt. Det blir hotat med bomber som i princip kan förstöra stora städer och länder.

Extremt väder

Det extrema vädret fortsätter och nya värmerekord sätts. Våldsamma översvämningar, vulkanutbrott och stormar. Jorden verkar skaka på ett sätt vi inte tidigare har upplevt. Forskarna undersöker till och med hur vi kan sätta saker upp i rymden som kan skydda oss från den brännande solen och solstormar.

Världsekonomin

Ekonomin fortsätter att skaka och 2023 har inte varit något undantag. David Wilkersons profetia om att världsekonomin kommer fortsätta att skaka till dess att Antikrist träder fram, ser ut att stämma. Vi balanserar på kanten till sammanbrott och det finns en väntan på att Guds församling ska bärgas så Antikrist, vilddjurets märke och rike kan ta form. Det är inte bara Guds folk som väntar på församlingens bortryckande. Det gör fiendes också. Satan vet att hans tid är kort och i den korta perioden på 7 år kommer fienden att göra sitt bästa för att störta Gud och skapa ett bestående sataniskt rike, där Satan själv kommer att regera genom Antikrist. Vilddjurets märke, ett totalt kontrollsamhälle och en gemensam global ekonomi är på väg. Redan i dag har tusentals människor ett inopererat chip som man kan använda i förbindelse med handel och identifikation. Det här kommer snart att bli en global ordning.

Tecken i himlen

På samma sätt som vi ser överbevisande tecken på jorden, har vi sett det samma i himlen här under 2023. Men det är också något som måste ske. Jesus själv profeterade att i förbindelse med hans komma, så kommer vi att se tecken i solen och månen. Jesu ord går i uppfyllande på ett otroligt sätt. Vi har tidigare sett många tecken utspela sig i himlen, men 2023 har varit helt unikt. Tecken i himlen och på jorden visar att Jesus kommer mycket snart tillbaka.

Det kommande himmelska landet

Hur ska man med få ord kunna beskriva det vi upplever och ser runt omkring oss? Vi står som Moses på berget och kan se in det kommande himmelska landet. Vi ser något av den härlighet som ligger framför oss och vår underbara evighet med Herren. Orden “Vad inget öga sett och inget öra hört och vad inget människohjärta kunnat föreställa sig. Allt har Gud förberett åt dem som älskar honom”, är det löfte som Herren lovar sina barn. Vi vet inte till fullo men snart kommer tro att bli förvandlat till åskådning. Vi kommer och får lov till att se Herren med våra egna ögon.

Men vi kan också se in det som är på väg in över vår värld. Vi kan se den orkan som river upp jorden och skapar kaos på sin väg. Orkanen har ett sataniskt ansikte, och det visar oss att den tid som kommer är utan jämförelse och utan like. I kölvattnet på de apokalyptiska hästar som kommer att rida ut kommer själva helvetet att följa deras spår. Vilken förfärlig tid som drar över jorden! Må vi bejaka Herrens inbjudan att träda in i den frälsande arken.

Jesus, vår frälsare och Herre, kommer mycket snart tillbaka. 

Mikael Walfridsson

#Profetiskt #2023 #2024 #Ändetiden #Sista tiden #Tidstecken #Krig

Dela:

1 kommentarer

Ibrahem Salischo - 15/12-23 10:56
Jesus återkomst är mycket snart. Tur jag och mina bröder bekänner att Jesus är herren. Jag hoppas alla människor bekänner jesus innan återkomst. Det är mycket snart. Jag tycker du skriver mycket bra text.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-05-28 23:59
Jesus förlåt min klantighet idag. Låt det inte få några konsekvenser. Det var ett misstag.

4 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Jesus och skriften på marken: Räddad från domen

Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade

John Bunyan och "Kristens resa": En av den kristna litteraturens mest inflytelserika verk

Musik och vittnesbörd i Allianskyrkan den 25 maj

En andlig resa i Hasselas stillhet och naturskönhet

Skapelsen del 1 - I början skapade Gud himmel och jord

Jesus har farit upp under jubel

Gud har farit upp under jubel - Profetia på Jesu Kristi himmelsfärd

Christer Åberg sjunger "Du behöver Jesus" i programmet "Varför Jesus?"

Varför Jesus? Christer Åberg Kanal 10 den 8 maj


Senaste kommentaren

Anders - 24/05-24 10:32
Tack Christer för denna skriftliga predikan. Viktigt att förstå vad Jesus menar. Den helige Ande hjälper oss att förstå. Tack! Gud välsignar dig, I Jesus namn. Amen

Skrevs i Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM