Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Landet upp och ner - Har vi glömt fattigpensionärerna?

Andy Svensson
2024-03-02 14:31

LÄSARMEJL - Alla åsikter är skribentens egna.

Landet upp och ner.

Våra politiker satsar enorma belopp på att rusta vårt land för krig. Samtidigt satsar vi miljarder till Ukraina, och ingen verkar ifrågasätta idiotin bakom det jag tar upp här. Vi har människor i Sverige idag som inte har råd att köpa näringsrik mat. Ja, jag är en av dem som räknas som fattigpensionär.

Guds välsignelse och frid. Vad tänker jag på nu? Sverige, landet jag är född i. Ett land som idag ligger på första plats i Europa som det farligaste enligt den tyska tidningen Bild. De refererade till BRÅs rapport där skjutningar diskuterades. Vi läser dagligen om människor som skjuts ihjäl. Men vi har politiker som vrider på sanningen så att den framstår som lögnen, och svenska folket säger amen!

NATO

Snart kommer vi att gå med i NATO och vad det innebär i termer av kostnader. Sverige rustar för krig. På Försvarets materielverk har antalet anställda ökat med 22 procent, orderstocken har ökat med 75 procent, och beställningarna på ny krigsmateriel har nästan tredubblats. "Det handlar om en historisk tillväxt", säger FMV:s generaldirektör Göran Mårtensson.

Infrastrukturen

Samtidigt måste vi investera i infrastrukturen. De fem svenska projekt som föreslås få medel är: Trafikverket, Väg E4 Ljungby 12 393 745 EUR (väg), Trafikverket, Malmbanan 8 678 549 EUR (järnväg), Trafikverket, Olskroken 19 228 547 EUR (järnväg), Halmstads kommun (väg mellan hamnen och E6) 12 067 500 EUR (väg), Sundsvalls kommun (Förstärkning av bärighet avseende bro från hamnen) 1 735 000 EUR (väg).

Rusta för krig

Våra politiker satsar enorma belopp på att rusta vårt land för krig. Samtidigt satsar vi miljarder till Ukraina, och ingen verkar ifrågasätta idiotin bakom det jag tar upp här. Vi har människor i Sverige idag som inte har råd att köpa näringsrik mat. Ja, jag är en av dem som räknas som fattigpensionär. 

Enligt SCB levde 14,7 procent av svenskarna i hushåll med låg ekonomisk standard (relativ fattigdom) år 2021. Det motsvarar strax över 1,5 miljoner människor. Samma år hade 4,6 procent av hushållen, runt 500 000 personer, låg inkomststandard (absolut fattigdom). 

Men här finns det inte pengar att satsa. Vilken dårskap av våra politiker att blunda inför detta!

Missionen

Sedan har vi församlingar som inte ser den sociala utslagningen och fattigdomen bland sitt eget folk. Man har så mycket fokus på mission i andra länder men glömmer den fattige pensionären som får kämpa för att överleva. Tycker du att jag överdriver? I så fall kan du gå med mig eller en annan fattigpensionär i vårt land. 

Samtidigt är jag tacksam för maten för dagen och ett hem att bo i. Men jag räknas som en av de fattigaste i Sverige, en grupp som är bortglömd av samhället och ljumma kristna som ännu inte behöver kämpa för att överleva.

Se dina fattiga trossyskon

Det är dags för församlingarna att vakna upp och se sina fattiga trossyskon och sträcka ut en hjälpande hand till dem som faktiskt finns i Sverige 🇸🇪. Jag ser att de senaste åren har det blivit mycket sämre och tuffare att få hjälp, till exempel matkasse vid nödsituation. 

Säg inte till din nästa: "Kom tillbaka senare, i morgon ska jag ge dig", fastän du kan hjälpa genast. (Ordspråksboken 3:28)
Vi som är starka är skyldiga att bära de svagas bördor och inte tjäna oss själva. (Romarbrevet 15:1)
I allt har jag visat er att ni genom att arbeta på detta sätt ska ta er an de svaga och komma ihåg de ord som Herren Jesus själv sade: Det är saligare att ge än att ta. (Apostlagärningarna 20:35)

Andy Svensson

#Andy Svensson #Fattig #Pensionär #Fattigpensionär

Dela:

10 kommentarer

Andy Svensson - 02/03-24 14:46
Oj oj tackar så jättemycket Christer att du publicerar det här . Det är starka känslor som jag uttrycker mig här . Ville visa på dåraktiga politiker som blundar för de fattiga i landet och satsar miljarder i krigsmateriel till Ukraina och nu ska vi med i Nato. Sverige 🇸🇪 mitt älskade land blöder på flera fronter just nu &#


Torbjörn S Larsson - 02/03-24 21:48
Jättebra Andy. Jag har vänner som har det jobbigt med ekonomin. Vi kristna MÅSTE hjälpa våra bröder och systrar. Någon kan vara änka med hemmavarande barn. Andra har endast kunna få t.ex. säsongsarbete. Psalm 41: 2-4 har underbara löften till den som hjälper. Herren ska hjälpa honom på Olyckans Dag t.ex. Investera i att ge bort pengar...


Lars-goran Marklund - 03/03-24 03:38
Alla i Sverige har det inte bra. Jag är sk fattig ,oroar mig för att pengarna ej räcker till. Inte trodde jag att ålderdomen skulle vara så man får ränkna varje krona så det räcker till mat.
❤️Gud hjälp mig!💖Jesus hjälp.
Girigheten ökar betydligt i den sista tiden som är nu.
Bra ❤️❤️


Lars-goran Marklund - 03/03-24 04:45
Jag hoppas att jag ej är av världen .
❤️Guds himmel är nog bättre . Där får jag vila ut. Tyvärr kräver den giriga världen att man betalar räkningarna i tid,annars blir konsekvens dyr.
💖Jesus Kristus undervisade människor för de gjorde inte ❤️Guds vilja.
Det är sista tiden, 💖Jesus kommer snar


Andy Svensson - 03/03-24 10:19
Tack för det du Torbjörn och Lars-Göran delar med er . Det är tragiskt att det är så många i vårt land som inte har råd att äta näringsrik mat på grund av låg inkomst. Det är många som berättar de har ångest att gå till affären ”hjälp hur ska pengarna räcka ?” . Rädslan för framtiden med höga hyror , el kostnader osv …


Anna-Lena - 04/03-24 10:12
Jättetack att du delar detta! STORT TACK! Är själv utförsäkrad sen många år.Lever långt under existensminium. Sålt det mesta.Bytt bostad två ggr och ser mig om efter ytterligare billigare. Tacksam till Gud varje månad att haft pengar till hyran. Ser till att hålla oro ifrån mig med Hans hjälp förståss. Ingenting annat är möjligt.


Israelvänlig - 04/03-24 23:20
En annan grupp bönderna demonstrerar runtom i hela Europa för sin överlevnad! Inga bönder ingen mat till folket! EU=Europas Undergång! Sverige ut ur EU! Sverige ut ur Nato! Bättre att bilda Nordisk försvarsunion och förklara neutralitet både mot Nato och Ryssland! Då blir svenska folket rikare och det skulle gagna freden i vårt närområde!


Andy Svensson - 05/03-24 05:23
Anna-Lena jag förstår att det är tufft att leva långt under existensminimum. Sedan har Försäkringskassan nu ändrat sitt system angående avbetalningsplan om man har skulder dvs att på ett år ska du betala. Det här leder människor in i utanförskap och Kronofogden. Samtidigt råder det brist på empati i kristenheten för de svaga i samhället.


Lars-goran Marklund - 05/03-24 20:01
Det måste finnas ett antal fattiga så att de Rika kan roffa åt sig . Jag får ej ha Aktivitetsstöd längre, då återstår bara Sociala. Nu är jag gammal och outbildad. Ingen Arbetsgivare är intresserad av en gammal gubbe som jag. Det finns plågo regler för fattiga. Det blir bättre när 💖Jesus Kristus kommer.
Bra ❤️ϰ


Andy Svensson - 06/03-24 06:00
”Men du, Herre (Jahve), Herre (Adonaj), handla med mig för ditt namns skull, eftersom din nåd (omsorgsfulla kärlek) är god, rädda (lyft upp) mig du, för jag är betryckt (ansatt) och fattig [helt beroende av dig, Gud] och mitt hjärta är sårat i mig.”
‭‭Psaltaren‬ ‭109‬:‭21‬-‭22‬ ‭


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-05-18 23:18
Be för tre unga tjejer om frälsning och försoning med sin mamma!

3 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Skapelsen del 1 - I början skapade Gud himmel och jord

Jesus har farit upp under jubel

Gud har farit upp under jubel - Profetia på Jesu Kristi himmelsfärd

Christer Åberg sjunger "Du behöver Jesus" i programmet "Varför Jesus?"

Varför Jesus? Christer Åberg Kanal 10 den 8 maj

Jag ska aldrig dö - Christer Åberg, Nenne Lindberg

Klarläggande och varning: konspirationsteorier på framfart – En uppmaning till sanning och sundhet

På hur många språk finns Bibeln?

Israels imponerande försvarsförmåga vid Iranattacken

Världskände biskopen Mar Mari Emmanuel knivhuggen i Sydney


Senaste kommentaren

Svensson - 14/05-24 12:26
Gud skapar genom det skapande Ordet. Han talar och saker blir till. Så står det skrivet tidigt i skriften. Senare undervisas vi lekmän om att Ordet är Jesus nasarén självt. Låt mig referera ”i begynnelsen var Ordet, Ordet var hos Gud och Ordet var Gud”. ”Och Ordet blev kött”.

Skrevs i Skapelsen del 1 - I början skapade Gud himmel och jord


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM