Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
SWISH: 072 203 63 74

Jesus: Jag är Guds Son

Christer Åberg
2021-07-19 00:09

TV

@christeraberg

Jesus: Jag är Guds Son ##foryou ##fördig

♬ originalljud - Christer Åberg

Ett återkommande lögn, speciell från muslimskt håll, är att Jesus inte säger någonstans i Bibeln att han är Guds Son. De påstår att Jesus inte säger: Jag är Guds Son. Men att detta är ett försök till en retorisk lögn ser vi tydligt då vi läser i Bibeln.

Retorisk lögn

Ett återkommande lögn, speciell från muslimskt håll, är att Jesus inte säger någonstans i Bibeln att han är Guds Son. De påstår att Jesus inte säger: Jag är Guds Son. 

Men att detta är ett försök till en retorisk lögn ser vi tydligt då vi läser i Bibeln.

Jesus: Jag är Guds Son

Matt 27:43. Han förtröstade på Gud, må han nu rädda honom om han har honom kär, för han har sagt: Jag är Guds Son.

Joh 10:36. så säger ni om honom som Fadern har helgat och sänt till världen: Du hädar, därför att jag sa: Jag är Guds Son.

I två Bibelverser säger Jesus "Jag är Guds Son". Men om han inte hade sagt just de orden så talar Jesus om sig själv gång på gång som "Guds Son", "enfödde Son", "Sonen" och han kallar Gud för sin Fader. 

Det råder alltså ingen som helst tvivel på att Jesus var medveten om att han är Guds Son och att han ansåg sig att vara det. Dessutom talar han själv i egenskap av att vara Guds Son i dennes auktoritet.

Människor bekände Jesus som Guds Son

Jesus var dessutom noga med att människor skulle bekänna honom som Guds Son. Detta ser vi till exempel både i Johannesevangeliet kapitel 9 och i kapitel 11. I Apostlagärningarna kapitel 8 ser vi att hovmannen först kunde döpas efter att han hade bekänt sin tro på Jesus att han är Guds Son.

Gud säger att Jesus är hans Son

Gud själv säger att Jesus är hans Son. Detta säger Gud tydligt då Jesus döptes av Johannes i floden Jordan och när Jesus är på förklaringsberget. Dessutom säger ängeln Gabriel till Maria att Jesus är Guds Son.

Vi har alltså Jesus eget vittnesbörd på att han är Guds Son, Faderns vittnesbörd, ängeln Gabriels vittnesbörd och människors vittnesbörd. Ja, hela Bibelns vittnesbörd. Bibeln är ju skriven för att vi ska tro att Jesus är Kristus Guds Son.

Tro på Sonen

Du kan med stor frimodighet tro på Jesus att han är Guds Son. För det är när du tror på Sonen som du har evigt liv och blir frälst!

Christer Åberg

#Jesus #Guds Son #bekännelsen #tiktok


1 kommentarer

David Billström - 12/7-22 19:17
Jesus Kristus, Guds Son, Gud uppenbarad i köttet, är den Bibeln säger att han är. Det står där svart på vitt och han är mäktig att frälsa. Böj ditt hjärta för han som led, dog och uppstod. Jesus har besegrat synd, död och djävulen för vår skull. Vilken underbar och mäktig Frälsare han är. Jesus är Herre och värdig att ta emot vår lovsång.

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Stöd Apg29.Nu

Swish: 072 203 63 74

Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Bankkonto (Swedbank)

Clearing: 8150-5 Kontonummer: 934 343 720-9

IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS


Senaste bönämnet

2023-01-28 22:46
Be för mina tänder. Har haft besvär ofta hela livet. Det är så dyrt plus alla smärtor. Jesus förmår hela detta. Be att jag slipper smärtor och får behålla mina tänder. Jesus kan hela.

4 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Jesus är YHWH och Elohim

Kristna förföljs i Turkiet

Mordhot på bönesidan

Domedagsklockan 90 sekunder till midnatt

Vi står väldigt nära slutet ─ Ove Marcelind på Vision Sverige

Mannen med granatsplittret

Du är älskad och förlåten

Du behöver Jesus Del 3 - Christer Åberg i Bokhyllan

50 länder där förföljelsen mot kristna är som värst

TikTok kommenterar Christer Åberg


Senaste kommentaren

Ingela - 28/01-23 10:12
På 70-talet gjorde peter halldorf ett bokbål i Linköping med böcker och skivor och uppmanade andra kristna att komma dit med sina böcker och skivor! Men det är ju en annan sak! Här är ju bara koranen och för att provocera! Vi ber om att Gud ska använda detta för sitt rikes ära!

Skrevs i Kristna förföljs i Turkiet


STÖD APG29
Swish: 072 203 63 74 
Paypal: https://www.paypal.me/apg29 
Bankkonto (Swedbank) 
Clearing: 8150-5 Kontonummer: 934 343 720-9 
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS

FACEBOOK YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM