Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Frälsningen och Andens dop

Christer Åberg
2023-08-18 17:55

Dagens andakt

/bild/duva-1692343627.jpg

När apostlarna, som var i Jerusalem, fick höra att Samarien hade tagit emot Guds ord, sände de till dem Petrus och Johannes, som reste ner och bad för dem att de skulle få den Helige Ande, för han hade ännu inte fallit på någon av dem, utan de var endast döpta i Herren Jesu namn. Då lade de händerna på dem, och de tog emot den Helige Ande. (Apg 8:14-17)

Är man frälst om man ännu inte har tagit emot den Helige Ande och börjat tala i tungor? Det korta och rätta svaret är naturligtvis ja. Detta ser vi tydligt i händelsen i Samarien. 

De hade tagit emot Jesus och blivit frälsta och döpta. Trots att de var frälsta hade den Helige Ande ännu inte fallit på någon av dem. Du blir alltså frälst genom tron på Herren Jesus Kristus. Han och ingen annan frälser dig. 

När du tar emot Jesus kommer den Helige Ande in i din ande och föder dig på nytt. Med andra ord har du den Helige Ande inneboende i dig när du har tagit emot Jesus. Hade det inte varit så här hade du inte varit frälst. Men det är inte detsamma som att vara döpt i den Helige Ande. 

Dopet i den Helige Ande är när den Helige Ande kommer över dig, fyller dig och då kan du också tala i tungor. Alla som är döpta i den Helige Ande kan också tala i tungor om de vill.

Bön: Tack Jesus för att man blir frälst när man tar emot dig. Och den som tror på dig kan också ta emot den Helige Ande, så att den Helige Ande kommer över och fyller så att man kan tala i tungor. Amen.

Christer Åberg

#Andens dop #DGA #Frälsning #Tungotal #Dagens andakt

Dela:

2 kommentarer

Lars-goran Marklund - 19/08-23 02:47
När man fokuserar på tron blir man frälst. ❤️Guds väg förstår ej en människa. Att få den helige anden är nog få förunnat. Lyd 💖Jesus undervisningen och det blir bra. "(Ha lust till det goda") som är ❤️Gud. Bra 👍Christer 👍❤️

Medborgaren - 19/08-23 08:34
Jag vill vittna om att jag fick tungotalet då jag bad om att få bli döpt i helig ande, de troende lade sina händer på mig och det hände exakt som i bibeln. Mina andliga ögon öppnades och jag började fatta bibelns budskap mycket tydligt. Alla troende måste födas pånyt för att komma in i Guds rike som är värkligt här och nu.

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2023-09-28 23:13
Be för min rygg som gör så ont i kväll. Be också för vårt land. Be att våldet slutar, så människor slipper dö i dessa dåd. Be för polis, militär och vår regering. Herre kom med Din frid i allt kaos.

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Skeptiskt motstånd mot påstådda rymdlivsupptäckter

Guds kraft till frälsning

Bakgrunden till Palestinakonflikten

Svenska Kärnbibeln: En komplett översättning med mångsidiga funktioner

11 september: Från skotska slag till terrordåd och rymdfärjeuppskjutningar

Jesus kom för att frälsa oss

Det normala kristna livet: Tro, gemenskap och förföljelse

Åkalla Herrens namn

Ukrainakriget hotar sprida sig till Ryssland

Upplopp efter koranbränning


Senaste kommentaren

Svensson - 27/09-23 18:30
Som Christer sjunger på TikTok: ”du behöver Jesus” detta är något alla behöver, inklusive vetenskapsmän

Skrevs i Skeptiskt motstånd mot påstådda rymdlivsupptäckter


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM