Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Följ mig - Läsarmejl

LÄSARMEJL - Alla åsikter är skribentens egna.

Följ mig - Läsarmejl

Kom hem!

Varje människa är född med en fri vilja, en vilja att bestämma över sina egna tankar och handlingar. Fri att välja, fri att handla. Men varje vuxen människa måste ta ansvar och konsekvenserna av sitt val och sina handlingar.

Valmöjligheter

Under hela vårt liv ställs vi inför en massa olika val och valmöjligheter. I alla fall när vi lämnat barndomen bakom oss och blivit vuxna. När vi är barn har vi ju våra föräldrar som väljer åt oss. Varje kärleksfull mor och far väljer ju alltid det som de vet och tror är det bästa för barnet.

Varje människa är född med en fri vilja, en vilja att bestämma över sina egna tankar och handlingar. Fri att välja, fri att handla. Men varje vuxen människa måste ta ansvar och konsekvenserna av sitt val och sina handlingar.

Inget tvång

I Markusevangeliets första kapitel kan vi läsa om när Jesus mötte Simon och hans bror Andreas, där de står och kastar ut nät i sjön, för de var fiskare, och Jesus säger till dem: ”Kom och följ mig, så skall jag göra er till människofiskare.” Följ mig, sa Jesus!

Detta var ett erbjudande! Inget tvång.

Där ställdes Simon och Andreas inför ett val. Antingen tog de emot erbjudandet eller förkastade de det och blev kvar i sin båt.

Beslut

Båda bröderna fattade ett beslut: ”Genast lämnade de näten och följde Honom.” Simon och Andreas var de första av Jesu lärjungar.

Sedan fick även två andra bröder Jakob och Johannes kallelsen att följa Jesus. Jakob och Johannes lämnade båten och sin far Sebedeus, och följde Jesus.

Till slut blev det tolv som blev Jesus närmaste lärjungar.

Alltsedan dess har detta erbjudande gått ut till hela mänskligheten, att följa Jesus, att bli Hans lärjunge.

Jesus kallar idag

Jesus kallar! Jesus kallar i dag. I dag är frälsningens dag.

”I dag om ni hör Hans röst, förhärda inte era hjärtan.” Hebr. 3: 7,15.

Du och jag svarar, antingen ja eller nej på att följa Jesus. Det går inte att vara neutral, som kanske somliga tror.

Att följa Jesus var inte endast ett beslut att följa, det innebar också för bröderna att lämna något. Så är det också för varje människa.

Simon och Andreas lämnade näten, yrket.

Veta vem man följer

Att följa i Jesu fotspår innebär för det första att veta vem man följer. Vem är Jesus! Jo Han är Gudasonen som all makt är given.

Men det finns många ”röster” i tiden som kallar och lockar och bedrar. Men det är endast en som är Vägen Sanningen och Livet. Endast genom Jesus kan vi komma till Gud. Det var därför Jesus kom till vår jord, för att öppna vägen till Gud. Joh. 14:6. Joh. 3:16.

Bibeln varnar också för falska profeter och lärare. 1. Joh.brev 4:e kap.

Lämnade näten

De lämnade näten läste vi. Den som vill efterfölja Jesus måste lämna den situation man står i. Det går inte att stå kvar och bara betrakta på avstånd, det kräver handling. Man måste lämna allt som är oss till hinder, allt som snärjer, ja även om det synes vara gott.

Jesus säger i Mark. 8: 34 -38 ”Om någon vill följa mig, ska han förneka sig själv och ta sitt kors och följa mig. Den som vill rädda sitt liv skall mista det, men den som mister sitt liv för min och för evangeliets skull ska rädda det. För vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ? Vad kan en människa ge till lösen för sin själ? Den som skäms för mig och mina ord i det här trolösa och syndiga släktet, honom ska också människosonen skämmas för när han kommer i sin härlighet med de heliga änglarna.”

Många i dag är beundrare av Jesus. Man lyssnar till vad han talar men sen nöjer man sig med det. För stunden blir det en trygghet och en fin upplevelse, men det blir endast ett möte på avstånd som inte leder vidare. Man vill inte gå i hans fotspår och bli en Jesu lärjunge, en efterföljare.

Vi är kallade till gemenskap med Jesus!

Att ha gemenskap handlar inte om att bara ”träffas” en gång om året, eller vid dop, konfirmation eller på en begravning, eller på en gudstjänst i kyrkan.

För att ha och känna gemenskap måste man släppa in honom i sitt hjärta. Inte bara bjuda in honom i ”hallen.” Han vill komman in i varje vrå av vårt hjärta – helöverlåtelse.

Jesus vill ha all vår tillit

Den som man älskar vill man vara tillsammans med hela tiden eller hur? Jesus vill ha all vår tillit och kärlek. Han sviker inte, även om vi skulle göra det.

Det är så sorgligt att se när de som kallar sig kristna, inte har lämnat ”sina nät” utan är så fästa vid dem så det blir till hinder för dem själva och för andra. Man måste lämna allt, och särskilt synden.

Hebr. 12:1 ” Låt oss då lägga bort allt som tynger och särskilt synden som snärjer oss så hårt, och löpa uthålligt i det lopp vi har framför oss.”

Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han att hata den ene och älska den andre. Eller hålla fast vid den ene och förakta den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon. ”Låt oss ha blicken fäst på Jesus!

”Jag vill följa dig o Jesus, Följa dig om vägen går. Över solbelysta höjder eller genom dunkla snår. Där din helga fot gått före, vill jag följa efter glad. Viss att varje steg mig närma, hem till levande Guds stad.”

Allt till Jesus vill jag lämna

Allt till Jesus vill jag lämna, allt till honom glatt jag bär. Honom vill jag tro och älska i Hans sällskap vandra här.

Jag nu lämnar allt, ja jag nu lämnar allt. Allt till dig min dyre Jesus, jag nu lämnar allt.

Allt till Jesus jag nu lämnar. Ödmjukt faller till hans fot. Världens nöjen må de fara! Tag mig Jesus, nu emot!

Allt till dig jag överlämnar, Gör mig Herre helt till din! Värme mig din Helge Ande, Så jag vet, att du är min!

Jesus allt jag överlämnar, Giver helt mig själv åt dig. Fyll mig med din kraft och kärlek, Nådens regn sänd över mig.

Allt jag Jesus överlämnar. Helig glöd nu fyller mig. För den fulla frälsningsfröjden. Pris ske Gud evinnerlig!

Vi sjunger i en sång:

Ljuvligt och kärleksfullt Jesus hörs kalla,
kalla på dig och på mig,
famnen är öppen vidöppen för alla
öppen för dig och för mig.

Kom hem, kom hem.
Du som är sargad kom hem.

Jesus nu väntar och bidar och kallar,
kallar den trötte kom hem. 

Platsen är ledig vid mästaren sida……..
Skynda hos Jesus finns trygghet och vila…....

Vivi-Ann J
Läsarmejl
2021-06-24 11:37

#Vivi-Ann J #Efterföljelse

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Nyhetsbrev

Idag är det lördagen den 21 september 2024, vecka 38 och klockan är 00:15. Matteus har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-09-20 22:47
Be för min mans läkarbesök på måndag. Be att doktorn inte hittar något farligt. Be att han inte har cancer igen. Be att alla prover är normala. Be att han ökar i vikt igen.

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Att vinna en och en - Lewi Pethrus sista predikan i Nyhem 1974

Jesu uppståndelse och himmelsfärd är garanten för vår uppståndelse och himmelsfärd

Jesus: Jag Är den Jag Är

Tusentals Hizbollah-terrorister skadade av sprängda personsökare - Flera döda

Det är endast Jesus Kristus som kan frälsa

Påven: Alla religioner är en väg till Gud

Nytt mordförsök på Donald Trump - Attentatsman låg gömd på golfbana

Jesus Kristus: Världens Frälsare

Jesus är det eviga livet

Gör dig själv inget ont


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 20/09-24 09:07
Vi behöver uppleva sann äkta förkrosselse och syndanöd. I mig själv så ynklig och svag! Bara Jesus Kristus kan frälsa och hela en trasig människa. Har jag nöd i mitt hjärta för de ofrälsta? Är jag ljummen eller kall som is ? Herre Jesus Kristus rör vid våra hjärtan ♥️ låt din kärlek brinna där i Jesu namn amen.🙏

Skrevs i Att vinna en och en - Lewi Pethrus sista predikan i Nyhem 1974


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM