Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Duken i graven - Ett tecken på Jesu dyrbara återkomst

Mikael Walfridsson
2023-04-08 13:04

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/graven-1680951683.jpg

När Jesus uppstod för 2000 år sedan gjorde han något som många troende inte har kännedom om eller förståelse för. Det var en handling som inte bara vittnar om Herrens uppståndelse, utan även är ett starkt vittnesbörd som pekar på Jesu dyrbara återkomst.

Den vikta duken i graven

Joh 20: 3-7 - Då rusade Petrus och den andre lärjungen ut mot graven. 4 Båda sprang på samma gång, men den andre lärjungen sprang fortare än Petrus och kom först fram till graven. 5 Han lutade sig in och såg linnebindlarna ligga där, men han gick inte in. 6 Strax efter honom kom Simon Petrus. Han gick in i graven och såg också linnebindlarna ligga där, 7 och duken som hade täckt huvudet. Den låg inte tillsammans med bindlarna utan hopvikt på ett ställe för sig.

Ordet är noga med att berätta att när lärjungarna kom in i graven där Jesus hade legat så var duken som hade täckt Jesu huvud hopvikt och låg på ett ställe för sig själv. Men varför var det viktigt att Herren delade denna information i samband med Jesu uppståndelse?

Den judiska traditionen

Där måste vi ha en förståelse för den judiska traditionen. En duk har med tjänarens uppgift att göra, gentemot sin herre. Det är en tradition, och något som har varit känt för judarna genom tusentals år.

När en tjänare dukade bordet för sin Herre, såg han till att allt stod perfekt, och var precis på det sätt som hans herre hade önskat det. När tjänarens herre åt sin måltid, gick tjänaren ut ur rummet och väntade på att hans herre skulle bli klar med att inta maten, så att han efteråt kunde duka av och plocka undan.

Ett tecken

Enligt traditionen, när tjänarens herre var färdig med att äta, tog han servetten och torkade sina fingrar, mun och skägg. Sedan skrynklade han ihop servetten och slängde den på bordet.

Genom att slänga servetten på bordet visade han att han var klar med sin måltid och att tjänaren kunde plocka undan. Men om tjänarens herre reste sig upp utan att skrynkla servetten och lät den ligga hopvikt bredvid tallriken, vågade inte tjänaren röra bordet. Då visste han att hans herre inte var klar med måltiden utan skulle komma tillbaka snart.

Han kommer tillbaka

Apg 1:9 - När han hade sagt detta såg de hur han lyftes upp, och ett moln tog honom ur deras åsyn. 10 Medan de såg mot himlen dit han steg upp, stod plötsligt två män i vita kläder hos dem. 11 De sade: "Galileer, varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som togs upp från er till himlen, han ska komma tillbaka på samma sätt som ni såg honom stiga upp till himlen."

Jesus gav oss ett tecken vid sin uppståndelse. Dukens placering i graven vittnade om att han ännu inte var färdig med sin uppgift, och att det fortfarande var något som återstod.

När lärjungarna stod och såg efter Herren när han lämnade jorden och for till det himmelska för att sätta sig på Faderns högra sida, så var löftet att han på samma sätt som han blev upptagen till himlen, en dag skulle komma tillbaka. Vi väntar ivrigt på att detta fantastiska och underbara löfte ska uppfyllas.

Mikael Walfridsson

#Påsken #Uppståndelsen #Korset #Jesu grav

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-05-18 23:18
Be för tre unga tjejer om frälsning och försoning med sin mamma!

3 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Skapelsen del 1 - I början skapade Gud himmel och jord

Jesus har farit upp under jubel

Gud har farit upp under jubel - Profetia på Jesu Kristi himmelsfärd

Christer Åberg sjunger "Du behöver Jesus" i programmet "Varför Jesus?"

Varför Jesus? Christer Åberg Kanal 10 den 8 maj

Jag ska aldrig dö - Christer Åberg, Nenne Lindberg

Klarläggande och varning: konspirationsteorier på framfart – En uppmaning till sanning och sundhet

På hur många språk finns Bibeln?

Israels imponerande försvarsförmåga vid Iranattacken

Världskände biskopen Mar Mari Emmanuel knivhuggen i Sydney


Senaste kommentaren

Svensson - 14/05-24 12:26
Gud skapar genom det skapande Ordet. Han talar och saker blir till. Så står det skrivet tidigt i skriften. Senare undervisas vi lekmän om att Ordet är Jesus nasarén självt. Låt mig referera ”i begynnelsen var Ordet, Ordet var hos Gud och Ordet var Gud”. ”Och Ordet blev kött”.

Skrevs i Skapelsen del 1 - I början skapade Gud himmel och jord


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM