Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Det profetiska året 2021

Mikael Walfridsson
2021-12-17 13:51

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

Syftet med hela ändetidens profetiska utveckling, är Jesus Kristus och Guds frälsningsplan med människan. När Herren frälste oss, lovade han samtidigt att han en dag skulle hämta oss hem, för att vi skulle vara där han är. En evighet med Herren i det himmelska Jerusalem. 

”Det har aldrig tidigare funnits ett större behov för en profetisk vakenhet och en förståelse för den tid vi lever i”.

I slutet av året är det på sin plats att se tillbaka och reflektera över det vi har upplevt av profetiska tecken under 2021 - tecken som pekar på vedermödans början och uppryckandet av Guds folk. Det har varit häpnadsväckande, spektakulära och bekräftande tecken, som alla vittnar om den storm vi befinner oss i och det kompakta mörker som är på väg. Herren varnar världen idag, att vi närmar oss det historiska ögonblick då hans son kommer tillbaka. Vi lever med andra ord i en tid av det profetiska ordets uppfyllande.

Här försöker jag att dela några av de tecken vi har upplevt under året. Det är bara ett begränsat urval, och ni upplever säkert att det finns mycket annat som kan nämnas. Ni är varmt välkomna att dela det i så fall i kommentatorfältet.

Det profetiska året 2021

Det var i 2021 att USA:s efterrättningstjänst öppnade upp för gamla arkiv som har med UFO-aktivitet att göra. Vi har de senaste år upplevt ett stigande intresse och fokus på just utomjordisk aktivitet, som stämmer bra med den tid i lever i. UFO är onda andar, som inte är annat är en del av ändetidens bedrägeri och mörker. Fallna änglar kommer att inta jorden, och den onda andliga verkligheten kommer att vara påtaglig i vedermödans tid.

Israel

Turkiets president, Erdoğan kom med ett upprop till det internationella samarbetet att erövra Jerusalem, och få Israel bort från staden. Presidenten har tidigare proklamerat att ”Jerusalem är vår stad”, som med andra ord betyder, att Jerusalem aldrig någonsin kommer att tillhöra Israel eller det judiska folket. Han proklamerar samtidigt att det Osmanska rikets återuppståndelse är på väg – en återuppståndelse som ska stå klart i 2023. Det är ett rike som väldigt mycket påminner om det kommande rike som Antikrist ska stå för.

Ett ”prievew” och en förhandsanvisning om det kommande antikristliga rike fick vi när FN presenterade sin nya staty framför sitt huvudkvarter i New York. Statyn är som tagen från vilddjuret i Uppenbarelseboken och Danielsbok, och är en symbol på det rike som snart blir en verklighet!

Iran

Iran har återupptog sin uranproduktion till 20 %, som är långt över gränsen på 3,67 % som avtalades i 2015. Iran är med andra ord med stora steg på väg att utveckla kärnvapen, och det är bara en tidsfråga om när det är klart till att användas. Ändetidens spelare som kommer att delta i GOG kriget, förbereder sig och gör sig klar till ändetidens krig.

Ryssland

Ryssland är ett kapitel för sig själv i 2021, och Putin har dragit stora överskrifter. Utvecklingen har gått snabbt och som det ser ut i skrivandes stund, avslutar vi året med en väldigt spänd situation mellan Ryssland på ena sidan och NATO/USA på andra. Vi vet att Sverige precis har gått ut och varnat om möjligheten för en militär attack mot Sverige, som utombibliska profetior talar om. Ryssland, som har mobiliserat militärt de senaste år, kanske inte bara skulle nöja sig med att gå in i Ukraina, men ser även åt Sverige som kan vara aktuellt på grund av det strategiska läget. Skulle det ske skulle det i så fall vara ett plötsligt anfall och ett lika oförberett Sverige.

Utöver Ryssland ser vi en rad potentiella spänningar som kan utveckla sig. Just nu är FN verksamma i inte mindre än på 29 olika platser runt om i vår värld. Rykten om krig är kännetecknet på födslovåndornas tid!

Ekonomisk krasch

Bloggen har tidigare skrivit angående en kommande inflation, och just den pågående inflation har skapat överskrifter i världen över. Samtidigt med inflationen stiger fruktan för en ekonomisk krasch. Harry Dent, en amerikansk skribent varnar för att den ”största ekonomiska krasch någonsin ligger framför oss”. Det är en bubbla som har växt sedan 2008 men som snart kommer spricka. Ganska snabbt inne i vedermödans tid, kommer den svarta hästen att orsaka en global krasch som kommer framskynda ett nytt ekonomiskt kontrollsystem.

Samtidigt talar den globala eliten om att utnyttja covid i förhållande till globala intressen. Det är grundaren för ”World Economic Forum”, Klaus Schwab, som har föreslagit att man ska använda överreaktionen i världen på Corona pandemin, för att lansera en världsomspännande återställning, som han kallar ”The Great Reset”. Det här är väldigt allvarligt och handlar om att ”återställa” och omskapa det samhälle vi har och känner till i dag. Globalisternas mål går ut på att vidga regeringsmakten och undertrycka människors frihet över hela världen. Det här är den ultimativa form för statskontroll, och den går hand i hand med vilddjurets märke och banar väg för ett enmansstyre, lagt under Antikrists kontroll.

Naturkatastrofer

De senaste åren och inte minst i 2021, har världen igen upplevt extrem torka och bränder. I år var Grekland särskilt utsatt, där katastrofen beskrevs som ”apokalyptiska bränder”. Samtidigt upplevde Californien i USA en historisk torka. En torka som påverkar hela USA matindustri, då Californien leverer en stor del av den amerikanska maten.

Redan i 2018, där en samlad redogörelse av livet på jorden blev presenterad, varnade en rad av världens ledande forskare och slog alarm. En rapport som beskrev människan och vilda djurs livsvillkor i dag och i framtiden. Konklusionen blev, att framtidiga generationer kommer att uppleva stora utmaningar med basala livsvillkor som mat, rent vatten och ett stabilt klimat, om det inte sker drastiska förändringar. Det har blivit framlagt en ny rapport som släpptes i år, som inte pekar på några förbättringar. Den visar bland annat att Grönlandsisen smälter fortare än vi kunde ana, på grund av den globala uppvärmningsnivån. Det inkluderar också förändringar i nederbördsmönstren, förändringar i havet och stigande vatten i kustområden. Rapporten skriver att den återspeglar ”extraordinära ansträngningar under exceptionella omständigheter”.

Skökokyrkan

Vi upplevde ett avtal som på många punkter liknar det avtal som Antikrist kommer att stadfästa i början på den sista årsveckan. Påven har presenterat en 7-årig plan (Laudato si), som både är en religiös och miljömässig handlingsplan. Påven uttalar sig: ”Vi behöver ett nytt ekologiskt tillvägagångssätt som kan förändra vårt sätt att bo i världen, vår livsstil, vårt förhållande till jordens resurser och i allmänhet vårt sett att se på mänskligheten och vårt levande liv”.

Avgörande interreligiösa initiativ kommer också till nästa år, då det kommer att öppnas ett gemensamt huvudkvarter för de största världsreligioner, som kommer att heta ”The Abrahamic family house” och kommer ligga i Abu Dhabi i Mellanöstern. Det är också Påven som står bakom detta initiativ, som tydligt visar att skökokyrkan intar sin plats och förbereder sig för den avslutande tiden.

Covid-19

Jag har skrivit en hel del om utvecklingen i världen med hänsyn till Covid. Men det är kanske inte så konstigt med tanke på allt det som har hänt väldigt snabbt. På bara två år befinner vi oss i en situation där det på fullt allvar talas om tvångsvaccination, chip i kroppen som covidpas och vi ser en global agenda där alla oliktänkande blir exkluderade. Det är ett ord som på ett särskilt sätt har fyllt mina tankar, allt eftersom vi har sett situationen utvecklas och det är ordet ”generalrepetition”. För det är det vi upplever är en förberedelse och en inkörsport till det som vedermödan vittnar om.

Tidigare har det internationella samhället frågat efter ”den starka ledaren” som kan leda världen i en turbulent tid. Nu är det inte bara ”mannen” man ropar efter, men också efter ett kontrollsystem som kan möta den fruktan och osäkerhet som råder. Det är inget tvivel om att fruktan styr våra ledare och vårt samhälle. ”Fred och säkerhetsprofetian” i 1 Thess 5:1 är knuten till den tid vi lever i, och den föregår vedermödans tid. När vi upplever ett uppfyllande av den, så vet vi att ”undergången” (vedermödan) kommer plötsligt och snabbt.

Profetiska tilltal

Många syskon runt om i världen upplever att Herren talar genom syner, drömmar och visioner, för att påminna och synliggöra Sonens återkomst. Joels profetia går i uppfyllande där den sista tiden ska präglas av ”söner och döttrar som ska ha syner och profetera, och gamla ska ha drömmar”. Dessa personliga hälsningar är inte längre enastående tillfällen, men något som tusentals syskon runt om i världen upplever och vittnar om. Erica, en syster här på hemsidan, delade sitt vittnesbörd tidigare på året, där hon hörde basunstötar och Herren som sade: ”En varning”.

Jag vill varmt uppmana er som upplever dessa tilltal från Herren att dela och uppmuntra Kristi kropp här på hemsidan. Herrens uppmuntrande tilltal behövs i denna sena tid.

Varningar och tröst

Vi varnar för den tid som ligger framför och vi tröstar varandra med Herrens ord om att han ska komma tillbaka. Vi varnar för den vind som snart kommer blåsa med en orkans styrka med en sån kraft att den kommer att förändra den där världen. Det är först och främst en andlig orkan som kommer att dra fram, där domslut och vrede kommer att omfamna den här jorden och den kommer inte att släppa sitt tag, innan den sista vredesdroppen är uttömd.

Men vi blir tröstade genom att se in i ögonen på den Helige och Sanne. Vi blir tröstade genom att lyssna in Herrens mäktiga och helande röst. Vi blir tröstade genom att låta vår frälsare lägga sin hand på våra liv, och låta honom ge den kraft, nåd och styrka Herren vet vi behöver. Vi vet att han kommer, för att han har sagt det. Och vi vet att den tiden är när, för tidens tecken pekar på det.

Hjärtat i den profetiska rösten

Vad betyder det i att leva i profetiska tider? Det betyder att vi lever i en förväntan, förhoppning och förmodan till att det år som ligger framför oss blir ett år ut över det vanliga, där tidstecken kommer att visa sig och profetiska löften kommer att få sitt uppfyllande.

Vi förväntar att se och uppleva tecken i himlen och på jorden, som kommer att utspela sig på det sociala, andliga och politiska området. Vi kommer att få se ett stigande avfall i vårt samhälle, där lagar och beslut blir tagna som är hämtade från ondskans djupa brunn. Vi kommer att märka vedermödans andedräkt, som kommer att andas på oss och ge en försmak av det mörker som är på väg in över vår värld.

Som motpol till den andliga orkan som är på väg in över vår värld, står Herren som den eviga klippan och den eviga frälsningen. Den himmelska dörren är fortfarande inte stängd, och Herren kommer att fortsätta att sträcka ut sina sargade händer, för att nå och erbjuda varje enskild människa frälsning, upprättelse och helande.

Avslutning

Syftet med hela ändetidens profetiska utveckling, är Jesus Kristus och Guds frälsningsplan med människan. När Herren frälste oss, lovade han samtidigt att han en dag skulle hämta oss hem, för att vi skulle vara där han är. En evighet med Herren i det himmelska Jerusalem. Samtidigt så får den oss till att återupptäcka djupet av Herrens oändliga kärlek och omsorg för våra liv. Det profetiska ordet ger oss också uthållighet, för att vi i vår vandrings ska fortsätta göra Herrens vilja och få det han har lovat (Heb 10:35).

Den 23 december kommer en julhälsning innan hemsidan håller juluppehåll. Jag önskar var och en ett välsignat 2022, i hoppet om Herrens tillkommelse.

”Till en stad jag är på vandring, synden är utanför. Livets träd står där i blomning, där som rosor aldrig dör.”

Guds rika välsignelse

Mikael Walfridsson

#Sluttiden #Sista tiden #Tidens tecken #Profetiskt #2021 #2022 #Mikael Walfridsson #Coronaviruset #Påven #Världsreligion #Naturkatastrofer #Israel

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det måndagen den 17 juni 2024, vecka 25 och klockan är 05:45. Torborg och Torvald har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-06-16 23:39
Blivit lurad på ett arv och jag känner mig luras och sårad av en jag verkligen trodde var sann iJesus snälla be för ett mirakel i guds namn Amen.

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft

Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva

Flickan med spådomsanden

Betydelsen av Jesu dop

Bibeln är sann och Guds Ord

6 juni: Sveriges nationaldag - Gud välsigna Sverige!

Jesu ytterkläder predikar (Eller ”heliga u-svängar”)

Historien om ukulelen, stämning och köpråd

Jesus och skriften på marken: Räddad från domen

Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade


Senaste kommentaren

Lars-goran - 15/06-24 20:42
Lycklig är den som får 👍💥❤️Guds kraft. Jag är bara en enkel människa. Bekämpa begäret och du får kraft från 💖Jesus Kristus. Välj Kärleksvägen och du blir frälst💥👍❤️öppna ditt hjärta för Herren 🙂 Bra ❤️❤️❤️

Skrevs i Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM