Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Den mirakulösa berättelsen om duvan som räddade en hel israelisk armébataljon i Gaza

Christer Åberg
2023-12-21 13:00

Israel

Ta del av den här mycket starka och sanna berättelse om en israelisk pluton i det pågående kriget i Gaza. Plutonen var på väg in i en dödsfälla men blev varnad av en vit duva.

Ungefär så här säger de i videon som är översatt från den transkriberade texten av ChatGPT:

Följande historia har förts till dig av Stories to Inspire.org. Jag vill avsluta och bara berätta för dig om en otrolig händelse som ägde rum vid den tiden under kriget i Gaza. 

Jag hörde detta från min bror som driver en yeshiva kallad Yod, smeknamn "Last Up". 

En av killarna i hans yeshiva var en befälhavare i en elitgrupp som sändes in i Gaza när området redan var rensat från allt utom de farligaste terroristerna. Denna grupp väntade på att fortsätta kampen mot Israel.

Vid den tiden måste du förstå, mina damer och herrar, när en stad blir mörk och liknar en spökstad och bokstavligen blir själva slagfältet, måste du uppskatta faktumet att det inte finns något runt omkring, inte ens djur. 

Djur har ett sjätte sinne, och studier visar ofta att de vet om förestående fara. De flyr och är omöjliga att hitta. Detta har observerats vid vulkanutbrott och orkaner, där djur och deras reaktion visar att de har en känsla för fara, även långt innan den inträffar. 

I Gaza fanns ingenting som rörde sig – inga människor, inga djur, ingenting.

Tomt kvarter

Här var en pluton israeliska soldater med en befälhavare som stod framför dem. De gick in i detta tomma kvarter. Israels underrättelsetjänst hade informerat dem om att i detta kvarter, i en av källarna, fanns en av de största gömmorna av sprängmedel och C4 som användes mot Israel. 

Deras uppdrag var att tränga in i kvarteret, identifiera vilket hus, vilken byggnad, vilken källare som sprängmedlen förvarades i, och eliminera terroristerna samt desarmera sprängämnena. Detta var bokstavligen en liv och död-uppgift.

Befälhavaren säger att han inte hade sovit på nästan 36 timmar, och det var svårt för honom att ens se några meter framför sig. Han blinkade ständigt för att se till att han hade ordentlig syn när de gick tyst nerför detta kvarter, arm i arm, som en enhet, en kedja länkad tillsammans.

Den vita duvan

När de kom nerför den tomma gatan såg befälhavaren något otroligt. En vit duva kom flygande från taket på en av byggnaderna i en stad där djuren hade varit borta länge. Denna vita duva flög rakt ner i mitten av gatan, som om den kom framför befälhavaren och hans pluton israeliska soldater. 

För att göra saker ännu galnare landade duvan i luften, mitt framför befälhavarens ansikte, flaxade med sina vingar och svävade i luften. 

Befälhavaren tittade på fågeln och blinkade som om han försökte försäkra sig om att han inte hallucinerade. Han visste att han inte hade sovit på 36 timmar, men detta verkade inte rätt. 

Fågeln såg ut som om den svävade mitt i luften, och han kunde inte förstå vad som pågick.

Med spetsen på sitt gevär började han luta sig framåt för att puffa fågeln med sitt gevär. Precis när han var på väg att röra vid fågeln drog killen bakom honom med handen på hans axel tillbaka honom – ett tecken på att inte ta ytterligare ett steg. Befälhavaren rörde sig inte, han var fastfrusen. När han tog en andra titt såg han varför. 

När hans ögon fokuserades såg han att den vita duvan inte svävade i luften, utan hade landat på en mycket tunn tråd som gick över hela gatan. Om han hade tagit ett steg till skulle han ha snubblat över tråden. 

Senare visade det sig att tråden var kopplad till tillräckligt med C4 och sprängämnen för att spränga hela kvarteret med alla israeliska soldater. Han tittade tillbaka på duvan när fågeln flög iväg, och hela plutonen var räddad.

Öppna ögonen

Vi vet inte vilka fällor som kommer emot oss detta år, men vi vet att varje gång Gud skickar oss en liten vit duva som landar på dessa farliga platser och ropar till oss: Öppna dina ögon, se vad som händer, se vad som kommer emot oss. 

Detta är inte en tid att vara stillastående. Vi behöver reagera, vi behöver bli väckta. Budskapet är detta: Detta är en tid då vi morgon och kväll, ber i synagogan. 

Det är en tid när vår shabbat blir bättre. Det är en tid när vi läser några extra minuter av Torah så att vår skyddsängel fortsätter att skydda oss. 

Så slutligen kommer solen att lysa på oss. Slutligen kommer det ögonblicket när vi ser och kan säga: "Njut av denna historia, kom igen, ta med en vän." 

Stories to Inspire.org.

Notera: Översättningen är en sammanfattning av den tillhandahållna texten från videon, och vissa ord eller fraser har tolkats både av mig och ChatGPT för att göra texten mer förståelig på svenska.

Gud vill inte krig

Jag vill tillägga att Gud inte stöder krig. Hans önskan är människors frälsning. Det var därför Jesus kom – för att rädda sitt folk, judarna, från deras synder, men också för alla andra människor. 

Genom sin död på korset och uppståndelse erbjuds frälsning och räddning för alla människor. 

Därför är det viktigt att vi delar med oss av budskapet om Jesus till alla människor, så att de kan ta emot honom och bli frälsta. Både judar och araber behöver Jesus. Det finns ingen annan frälsning än genom Jesus.

Anledningen till att jag påpekar detta är för att undvika att hamna i någon form av krigsretorik. Berättelsen om den vita duvan är intressant och handlar om Guds beskydd. Han vill skydda alla människor så att vi inte kommer till skada, och Han önskar inte krig. 

Det är viktigt att vi inte glömmer Jesu stora försoningsverk på Golgata, korset mellan Gud och människa. Detta för att undvika att försjunka i någon form av gammaltestamentlig krigsretorik, öga för öga och tand för tand. 

Istället ger vi svaret för alla människor, både judar och araber och alla andra, att Jesus är svaret och det som människor behöver. Han är den store Fredsfursten, och en dag kommer han återvända till jorden. Amen.

Läs också: Mirakulös Väckelse i Gaza: Jesus syns i drömmar, över 200 muslimska män blir kristna mitt i kriget

Christer Åberg

#Israel #Mirakel #Gaza #Duva #Beskydd #TV

Dela:

4 kommentarer

Andy Svensson - 21/12-23 15:22
Tack för att du delar det här blev djupt berörd av Guds godhet. Vilken mäktig Gud vi har som beskyddar oss.


Israelvänlig - 21/12-23 22:42
Allt text kom inte med i mitt senaste inlägg! Be för fortsatt väckelse i Gaza! 🙏 Han är densamme idag som Han var i går!🙏🙏🙏 Amen

Guds frid!🙏


Lars-goran Marklund - 21/12-23 23:36
Tonen från Himlen får ❤️Guds beskydd genom en vit duva som den är 👍💥Helig Ande. Tron är på 💖Jesus är det viktigaste en människa kan få.
Bra 💥👍❤️Christer 🙂


Israelvänlig - 30/12-23 16:15
Israel attackeras från sju arabiska länder! Be för Israel och det judiska folket!🙏🇮🇱❤

https://youtu.be/X6en2PdCV-o?si=rNRmDWe1iXxcu2_9

Guds frid!🙏


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det måndagen den 17 juni 2024, vecka 25 och klockan är 05:36. Torborg och Torvald har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-06-16 23:39
Blivit lurad på ett arv och jag känner mig luras och sårad av en jag verkligen trodde var sann iJesus snälla be för ett mirakel i guds namn Amen.

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft

Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva

Flickan med spådomsanden

Betydelsen av Jesu dop

Bibeln är sann och Guds Ord

6 juni: Sveriges nationaldag - Gud välsigna Sverige!

Jesu ytterkläder predikar (Eller ”heliga u-svängar”)

Historien om ukulelen, stämning och köpråd

Jesus och skriften på marken: Räddad från domen

Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade


Senaste kommentaren

Lars-goran - 15/06-24 20:42
Lycklig är den som får 👍💥❤️Guds kraft. Jag är bara en enkel människa. Bekämpa begäret och du får kraft från 💖Jesus Kristus. Välj Kärleksvägen och du blir frälst💥👍❤️öppna ditt hjärta för Herren 🙂 Bra ❤️❤️❤️

Skrevs i Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM