Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

10 tecken på en kult eller falsk kyrka

Christer Åberg
2024-01-04 17:00

TV

En kvinna vid namn Audrey K.u, som bland annat finns på YouTube och TikTok, har skapat en intressant video på cirka 10 minuter, som jag delar med mig av här. Hon diskuterar 10 tecken på en kult eller falsk kyrka. Videon är på engelska, men jag har låtit ChatGPT översätta hennes text till svenska här.

10 tecken på en kult/falsk kyrka!

Jag ska ge dig 10 tecken på att du är i en kult/falsk kyrka nu. Innan jag ger dig dessa 10 tecken, ska jag ge dig några av anledningarna till varför människor hamnar i dessa kulters/falska kyrkors snår.

Några av anledningarna inkluderar, för det första, att vara för lat för att läsa din Bibel och utveckla din egen relation med Gud, så att du aldrig vet vad Guds ord säger för dig själv, och du förlitar dig alltid på andra människor för att skeda in dig Guds ord.

Detta är mycket farligt eftersom om du är för lat för att läsa Bibeln själv och ha din egen relation med Gud kan du falla i händerna på en varg i fårakläder eller en falsk profet som verkar vara god men eftersom du saknar biblisk visdom kan du inte skilja på om de är falska.

Detta går tillbaka till att vara för lat för att ha din egen relation med Gud och alltid vilja ha relation med Gud genom pastorer och profeter. Vissa människor i dessa kulters/falska kyrkor kan vara äkta kristna som helt enkelt är för lata och andra människor är inte äkta kristna utan finner sig själva i dessa kyrkor av olika skäl, för att få saker från Gud.

Här är de 10 tecknen.

1. Förlamande rädsla

Det finns en övergripande känsla av rädsla kopplad till denna kyrka, och när jag säger detta menar jag falsk kyrka/kult. Det finns ett paraply av rädsla, Guds ord säger att Gud inte har gett en ande av rädsla utan av kraft, kärlek och ett sundt förnuft.

Det bör inte finnas något paraply av rädsla kopplat till någon kyrka du besöker. Ja, vi måste ha fruktan för Herren, men det är mycket annorlunda än att leva i en förlamande rädsla. Du bör inte ständigt uppleva en förlamande rädsla kopplad till vilken kyrka du än går till.

När jag säger förlamande menar jag att du är så rädd att röra dig, att göra denna sväng eller den svängen, du går på äggskal. Gud har inte gett oss en ande av rädsla, utan av kraft, kärlek och ett sundt förnuft. Ångest som inte är av Gud, okej.

2. Dyrkan av ledaren

De dyrkar pastorn eller ledaren. Så denna ledare för denna falska kyrka eller kult dyrkas och respekteras som om de vore en Gud eller Gud själv, på ett mycket konstigt och underligt sätt. 

Och en annan sak är att den här ledaren inte kommer att dirigera tillbedjan dit den rättmätigt hör, vilket är till Gud, utan de kommer att acceptera den här tillbedjan och respekten som riktas mot dem.

3. Oförmåga att säga nej

Medlemmarna i församlingen känner att de inte kan säga nej till denna person. Du känner att du inte kan säga nej till denna ledare, annars kommer du att skämmas av ledaren eller av andra medlemmar i församlingen. 

Du känner att du inte har något att säga till om för att säga nej, jag vill inte göra detta eller nej, jag håller inte med.

4. Brist på ansvar och ovillighet att bli ifrågasatt

Du kan inte ifrågasätta denna ledare och det verkar inte finnas något ansvar för denna ledare. Vanligtvis i en god kyrkostruktur eller i en bra ledningsstruktur finns det en ledare men sedan finns det människor över ledaren som håller ledaren ansvarig.

I en organisation till exempel kommer det att finnas en VD men sedan finns det styrelseledamöter ovanför VD:n som håller VD:n ansvarig, så att VD:n inte styr med straffrihet.

Så ingen kan ifrågasätta denna person och det finns ingen lämplig struktur ovanför som håller den här personen ansvarig. Och jag pratar inte bara om dessa falska äldste som bara säger ja till allt.

Jag pratar om riktiga äldste i verkliga livet som verkligen håller denna ledare ansvarig och säger till denna ledare när de går vilse.

5. Olydighet mot Guds Ord

Den här ledaren lever inte enligt Guds ord, antingen praktiserar de konsekvent sexuell omoral, de sover med medlemmarna i sin församling, eller de har flera fruar.

De följer inte vad Bibeln säger om att en Guds man, en minister, ska vara en mans make. De praktiserar inte det, de begår äktenskapsbrott, sexuella synder, allt det där.

De har mer än en fru eller praktiserar sex innan äktenskapet. Detta är obibliskt, och återigen, om du inte läser Bibeln för dig själv kommer du inte veta att detta strider mot Guds ord. Guds ord säger att en pastor bör vara maken till en enda hustru.

6. Ledarens övermod

Den här ledaren känner att de är över Guds ord, vilket innebär att de kan synda och inte leva enligt Guds ord, de är över Guds ord, de är oberörbara.

Precis som jag sa om det där med flera fruar, det går direkt emot Skriften, jag bryr mig inte vad du säger, Bibeln är tydlig om det.

7. Beroende av ledaren för vägledning

Medlemmarna i församlingen, om du är en del av en sådan kyrka, känner alltid att de måste komma till ledaren först. Du frågar ledaren först istället för att gå till Gud först. Så varje stort beslut du har i ditt liv känner du alltid att du måste gå till den här ledaren och söka vägledning från den här ledaren innan du ens går till Gud.

Du har gjort en människa och en mänsklig varelse till en avgud över Gud, och det är obibliskt och ogudaktigt. Bibeln säger att det inte finns någon medlare mellan människan och Gud utom Jesus Kristus. Det finns ingen människa på jorden som kan vara en medlare mellan dig och Gud, bara Jesus är en medlare.

Du har makten som kristen att komma till Gud genom Jesus, slöjan har blivit bruten. Du behöver inte gå genom någon människa och få konsensus från en människa först.

Jag säger inte att du inte bör respektera ledarskapet i en kyrka. Jag tror på att gå till kyrkan och ha en lokal församling som du deltar i. Jag tror på att respektera pastorn och ledarskapet, men det går bortom det här. Det går till att du dyrkar en mänsklig varelse, och den här människans ord i ditt liv är som Guds ord för dig.

Du har inte ens gått för att fråga Herren själv om råd, du har inte ens gått in i bön själv innan du fattar detta beslut. Du tror att ledarens ord är sanningen, faktiskt bör en ledare bara bekräfta det du redan tror att Gud talar till dig. Men du kommer aldrig veta vad Gud talar till dig om du inte har din egen relation med Gud.

Vissa människor i dessa sammanhang kommer till och med gifta sig med människor för att ledaren sa att det är din make eller hustru. Det är löjligt. Du bör inte fatta ett så viktigt beslut som äktenskap bara för att en människa sa att det är din make eller hustru utan att ens rådfråga Herren om det och ta dig tid att be. Och när du ifrågasätter det blir du skamad, du blir undanskuffad.

Det är en varningsflagg. Du borde kunna ifrågasätta en ledare eftersom en ledare inte är Gud, de är bara en mänsklig varelse som Gud har satt i en ledarposition. De är inte en Gud som du inte kan ifrågasätta.

8. Fördömande av de som lämnar

Alla som lämnar denna kyrka betraktas som fiender, de talar illa om dem och betraktar dem som fiender av församlingen eller ledarna.

9. Ständig uppmaning att ge pengar

Du blir ständigt uppmanad att ge pengar var femte sekund för en välsignelse. Om du vill bli välsignad, så, så, så var femte sekund. Du blir ständigt tillsagd att ge pengar, ge pengar, ge pengar.

Lyssna på mig, det är inget fel med tionde, det är inget fel med att ge dina pengar till kyrkan för Guds rike. Men du behöver inte betala Gud för att bli välsignad.

Vissa av er tror verkligen, eftersom ni har gått till dessa falska kyrkor, att för att Gud ska välsigna er måste ni ge honom pengar först. Det är som att du måste muta Gud för att få hans välsignelse.

Du behöver inte muta Gud för att få hans välsignelse. Gud kommer att ge dig sin välsignelse gratis. Du behöver inte ge Gud en enda krona, för Gud äger redan allt på denna jord. Du behöver inte ge honom någonting.

Han kan ge dig sin välsignelse gratis. Om du verkligen vill att dina pengar ska hjälpa något i Kristi kropp, gå och så in pengarna i ett barnhem, så in dem i en välgörenhet för behövande människor.

För Guds ord är tydligt, när du ger till människor i nöd kommer Gud själv att betala tillbaka dig när du ger till de fattiga, Gud själv kommer att betala tillbaka dig. Detta är en princip i Guds ord.

Men vissa av er har sått varje dag till dessa kyrkor och ni är fortfarande fattiga och det är för att ni tror att ni måste ge Gud pengar för att bli välsignade. Du behöver inte ge Gud en enda krona och han kommer att välsigna dig överflödigt för att han är en god Gud.

Men du behöver ha en relation med honom, faktiskt ibland behöver du inte ens ha en relation med honom eftersom Bibeln säger att Gud ger både de rättfärdiga och de ogudaktiga, Gud är barmhärtig mot både de rättfärdiga och de ogudaktiga. Det är så bra som Gud är. Så om du tror att du behöver muta honom, nej.

10. Extra-bibliska ritualer

Det sista tecknet är extra-bibliska ritualer. Dessa ritualer finns inte i Guds ord men verkar heliga, som när de förespråkar att ta smuts från ditt hus eller mark, sätta det i en burk och be över det – det är konstigt och liknar häxkonst.

Andra exempel på sådana ritualer inkluderar att använda salt runt ditt hus. Dessa är inte en del av Guds ord, de är ritualer som verkar heliga men inte finns dokumenterade i Guds ord.

Många av dessa saker är faktiskt häxkonst-ritualer som du deltar i om det inte finns i Guds ord, du behöver inte göra det. Bär vitt, gå och lägg dig i vitt. Var står det i Guds ord att om du går och lägger dig i vitt kommer du att få en viss välsignelse? Det säger det inte.

Men igen, du behöver veta Guds ord för dig själv, det vill säga du behöver få dig en Bibel och läsa den själv så att falska profeter och falska lärare inte kommer och bedrar dig och ljuger för dig och får dig att praktisera häxkonst och tro att du blir välsignad men du förbannar faktiskt dig själv.

Hur undviker du att bli bedragen? Sluta vara lat, gå och läs Bibeln själv och utveckla din egen relation med Gud. När du blir dömd inför Kristi domstol kommer du inte att peka på din pastor eller din kyrka. Det kommer vara du och Gud, och Han kommer fråga dig: "Kände du Jesus?"

Bibeln säger att på domens dag kommer människor säga: "Herre, Herre, vi gjorde detta i ditt namn, vi gjorde det där i ditt namn, vi drev ut demoner i ditt namn." Och vad kommer Jesus säga? Han kommer säga: "Gå bort från mig, ni laglösa arbetare, jag kände er aldrig." Det här är människor i kyrkan som Jesus kommer att säga: "Gå bort från mig, ni laglösa arbetare, jag kände er aldrig."

Det betyder att du kan vara i kyrkan men Jesus känner inte dig, har du accepterat Jesus Kristus som din Herre och Frälsare själv och har du din egen relation med Gud eller är du bara i kyrkan? Det är en stor skillnad. Gud välsigne dig.

Christer Åberg

#Kult #Sekt #Falsk kyrka #Villolära #Falsk profet #YouTube #TikTok

Dela:

10 kommentarer

Lars-Åke Gunnarson - 04/01-24 17:33
Väldigt viktig text att läsa genom o ta till sig. Ja har altid gått efter när jesu sade "du skall känna det på deras frukt" Är frukten från Gud e de av godhet men frukt som tillhör de mörka, lämna direkt. Ja håller mig altid till jesu liv och gärningar. Han är den smala vägen. Ja vandrar me Honom.


Svensson - 05/01-24 09:51
Tyvärr råkar många ut för sekter eller dåliga församlingar. Egentligen är det inget annat än villoläror som försöker föra bort er från Jesus.
Fundera på följande: försöker församlingen föra er till Jesus eller ifrån?


Andy Svensson - 05/01-24 09:59
Bra att du delar det här . En andlig väckarklocka ⏰. Något som med är viktigt är att ta upp är upphöjandet av människor. En sann troende söker dygd, insikt, självbehärskning, uthållighet, gudsfruktan, broderskärlek och kärlek (1:5). En falsk kristen har arrogans och förtal som signum (2:10).


Madeleine huhtalo - 05/01-24 11:58
1
I denna förvirrade tid har sociopater en toppen plattform inom kyrkorna, för dom VET att många är lätta att lura. Predikanter som alltid ber om pengar får mina tarmar att vända sig, i vissa sammanhang MÅSTE man stå och lyfta händerna i lovsång annars står man emot den helige anden,


Madeleine Huhtalo - 05/01-24 12:05
2
I ett annat sammanhang menade ledningen att jag skulle LÅNA pengar för att betala tillbaka Gud alla gånger jag inte lagt i kollekten då jag hade stulit från Gud. I ett annat sammanhang hotade dom med att jag skulle hamna i helvetet om jag lämnade DERAS gemenskap,för övrigt tar jag ordet tydligen FÖR allvarligt för en att gå in i en kyr


Madeleine Huhtalo - 05/01-24 12:13
3
Sedan detta med en enda kvinnas man?!?! Många som lämnade sig åt kristus var i GT, och det var inte ovanligt att man hade någon mera fru, när dessa män blev frälsta åtskillde man inte dom när NT inträdde,men dom som blev Jesu efterföljare som var ogifta skulle sedan bara EN åt GÅNGEN vara tillåtet(utan skilsmässa).en herde bör inte var


Madeleine Huhtalo - 05/01-24 12:16
4
Singel, dom utsätts för många frästelse, en herde behöver en hjälp. Vissa menar att en herde inte får gifta om sig efter hustruns död, då skulle han bli make till mer än en kvinna, men detta är inte rimligt.


Lars-goran Marklund - 06/01-24 00:45
Låter det för bra för att vara sant, är det inte sant. Sanningen står i Bibeln.
❤️Gud bor i hjärtat och i samvetet.
En falsk församling sk sekt ska man undvika enligt Bibeln. Visdomen kommer från Herren. Läs om 💖Jesus undervisningen. Följ Han som är💥👍
Bra ❤️❤️❤


Andy Svensson - 06/01-24 07:57
”Akta er för de falska profeterna, som kommer till er klädda som får men i sitt inre är rovlystna vargar. På deras frukt skall ni känna igen dem. Inte plockar man väl vindruvor från törnbuskar eller fikon från tistlar? Så bär varje gott träd god frukt, men ett dåligt träd bär dålig frukt.”
‭‭Matteusevangeliet‬ ‭7&


Andy Svensson - 06/01-24 08:06
”Och de sade: "Kom, så bygger vi oss en stad och ett torn som har spetsen uppe i himlen. Låt oss göra oss ett namn, så att vi inte sprids ut över hela jorden." Alla dessa religiösa clowner vill göra sig ett namn dvs ” Se på mig vilken andlig superstar jag är ” . Andlig urskiljning behöver vi mera av idag .


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-05-26 22:39
Jesus grip in och hela mej. Orkar inte må så här längre.

3 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade

John Bunyan och "Kristens resa": En av den kristna litteraturens mest inflytelserika verk

Musik och vittnesbörd i Allianskyrkan den 25 maj

En andlig resa i Hasselas stillhet och naturskönhet

Skapelsen del 1 - I början skapade Gud himmel och jord

Jesus har farit upp under jubel

Gud har farit upp under jubel - Profetia på Jesu Kristi himmelsfärd

Christer Åberg sjunger "Du behöver Jesus" i programmet "Varför Jesus?"

Varför Jesus? Christer Åberg Kanal 10 den 8 maj

Jag ska aldrig dö - Christer Åberg, Nenne Lindberg


Senaste kommentaren

Anders - 24/05-24 10:32
Tack Christer för denna skriftliga predikan. Viktigt att förstå vad Jesus menar. Den helige Ande hjälper oss att förstå. Tack! Gud välsignar dig, I Jesus namn. Amen

Skrevs i Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM