Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Kunskap om Jesus

Christer Åberg
2024-09-09 08:22

Predikan

En del kanske säger att de måste ha stor kunskap i Bibeln innan de kan bli frälsta. Men det är en missuppfattning. Kunskapen kan inte frälsa dig; det är Jesus som frälser. När du tar emot Jesus och tror på honom, kommer du att få den kunskap du behöver och växa i din tro.

Välkommen! Idag är det den 8 september, och det är jättevarmt ute. Jag har varit ute och njutit av det fantastiska vädret, som verkligen känns som högsommar. Luften dallrar, men det fläktar skönt med vinden. Jag hoppas att du har det bra idag, eller att du har haft det fint, eller att du kommer att ha det bra. Om du har haft det jobbigt, så kan det bli bättre. Du behöver inte ha det svårt; Jesus vill hjälpa dig.

Jag vill gärna dela ett viktigt bibelord med dig. Det står i Första Timoteusbrevet, kapitel två, vers fyra. Det är en av mina favoritverser i Bibeln. Jag är evangelist, vilket innebär att jag är kallad av Gud att predika och vittna om Jesus, så att människor ska komma till tro på honom och bli frälsta.

Guds vilja

1 Tim 2:4 "Han vill att alla människor ska bli frälsta och komma till kunskap om sanningen." 

Versen säger att Gud vill att alla människor ska bli frälsta och komma till kunskap om sanningen. Det inkluderar dig och mig. Hur blir man frälst? Jo, du tar emot Jesus och tror på honom. När du gör det, kommer du till insikt om sanningen. Och vad är sanningen? Jo, det är Jesus Kristus.

Pilatus stod inför Jesus och frågade: "Vad är sanning?" Han förstod inte att sanningen stod framför honom. Först måste du ta emot Jesus för att bli frälst, och sedan kommer du att få kunskap om sanningen. Det finns inget annat sätt.

Stor kunskap?

En del kanske säger att de måste ha stor kunskap i Bibeln innan de kan bli frälsta. Men det är en missuppfattning. Kunskapen kan inte frälsa dig; det är Jesus som frälser. När du tar emot Jesus och tror på honom, kommer du att få den kunskap du behöver och växa i din tro.

När jag blev frälst hade jag inte mycket kunskap. Jag visste knappt vad frälsning innebar, men jag fick frågan: "Vill du bli frälst?" och jag svarade ja. Du ska inte vara rädd att fråga andra om de vill bli frälsta. Jag förstod att jag behövde ta emot Jesus, och han kom in i mitt hjärta, frälste mig och förlät all min synd.

När jag började vandra med Jesus, växte min kunskap om honom. Jag fick kunskap genom att läsa Bibeln, be och vara delaktig i församlingen. Efter 40 år som kristen har jag mer kunskap idag än jag hade som nyfrälst. Men det var inte min kunskap som frälste mig; det var Jesus Kristus.

För att sammanfatta: Gud vill att alla människor ska bli frälsta och komma till kunskap om sanningen. Först frälst, sedan kunskap. Om du inte har så stor kunskap om Jesus, ta emot honom och tro på honom, så kommer din kunskap att växa.

Du kan bli frälst

Gud vill att du ska bli frälst. Jesus kom till jorden för att frälsa människor. Om Gud vill att du ska bli frälst, betyder det att du kan bli frälst.

Du kan ta emot Jesus och få all din synd förlåten. Gud vill att du ska bli frälst och få ditt namn skrivet i Livets bok i himlen. Vill du bli frälst? Om du vill, så be efter mig: 

"Jesus, jag vänder mig nu till dig. Jag tar emot dig och bekänner att du är Herren. Tack för att du dog för mina synder och uppstod från de döda. Tack för att du nu har frälst mig och förlåtit alla mina synder. Tack för att jag nu är ett Guds barn och har fått evigt liv."

Grattis till dig som har tagit emot Jesus! Du är frälst och räddad. Gud vill att alla människor ska bli frälsta och komma till kunskap om sanningen. Nu kommer sanningen att växa i dig. Du kommer att vandra med Jesus och få mer kunskap om honom genom att läsa Bibeln, be och ha gemenskap med honom. Gud välsignar dig.

2 Petr. 3:18 utan väx till i nåd och i kunskap om vår Herre och Frälsare Jesus Kristus. Honom tillhör äran både nu och för evigt. Amen.

Christer Åberg

#TV #Video #Predikan #Frälsning #Jesus Kristus #Evangelist #Sanning #Tro #Kunskap #Syndernas förlåtelse #Guds vilja #Medlare #Frälsningens dag #Andlig tillväxt #Bön #Frälsningsbönen

Dela:

2 kommentarer

Lars-goran Marklund - 09/09-24 16:10
Det enda jag behöver är visdom.💖Jesus Kristus kan ge det=frälsning 💥."( Ha lust till det goda") all bibeläsning blir när man tror💥👍 jordelivet ska vara Tro på❤️ Gud och💖 Jesus 🙂👍👍


Lars-goran Marklund - 09/09-24 18:08
Den mest oväntade hittar 💖Jesus Kristus väg 👍💥den Herren väljer förstår inte människan . Lev rätt väg då förbarmar sig ❤️Gud. Måste man förstå allting.
Ett jordeliv ska bestå av Tro.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Nyhetsbrev

Idag är det onsdagen den 18 september 2024, vecka 38 och klockan är 15:11. Orvar har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-09-18 12:13
Jag vill tacka Jesus för allt gott han har gett mig.Att han alltid står mig nära och att han hjälpt mig så många ggr. Ser du efter så ska du också finna att där står han alldeles nära dig, om du vill

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Jesus: Jag Är den Jag Är

Tusentals Hizbollah-terrorister skadade av sprängda personsökare - Flera döda

Det är endast Jesus Kristus som kan frälsa

Påven: Alla religioner är en väg till Gud

Nytt mordförsök på Donald Trump - Attentatsman låg gömd på golfbana

Jesus Kristus: Världens Frälsare

Jesus är det eviga livet

Gör dig själv inget ont

Från Oönskad Barndom till Mötet med Jesus

Trons Kraft i Prövningens Stund: Christer Åberg på Sverigekanalen TV


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 16/09-24 14:08
Är man en enkel människa som jag förstår man inte det. Vaka för Herren kommer snart bara Tro. Öppna ögonen och hjärtat för ❤️Gud. Vem som helst kan bli omvänd. Människan spår men ❤️Gud rår.

Skrevs i Nytt mordförsök på Donald Trump - Attentatsman låg gömd på golfbana


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM