Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Jesus Kristus: Världens Frälsare

Christer Åberg
2024-09-14 16:01

Predikan

Jesus Kristus: Världens Frälsare

Har du tagit emot Jesus? Om du ännu inte har tagit emot Jesus så vill jag rekommendera dig av hela mitt hjärta att du ska göra det. Du kommer aldrig att ångra dig. Ja, möjligt det här kommer du ångra dig: "Varför tog jag inte emot honom tidigare?" 

Det är många människor runt om vårt runda klot som kan vittna, berätta om hur Jesus har förvandlat deras liv när de tog emot honom. Jag brukar själv vittna om det att Jesus har förvandlat hela mitt liv. 

Jag var 20 år då jag tog emot Jesus. Jag har verkligen fått uppleva Hans frälsande Kraft. Han har frälst mig. Han har förlåtit mig och han har förvandlat hela mitt liv.

Det var Jesus som frälste mig 

Jag brukar säga att det var ingen pastor som frälste mig. Det var inte kyrkan som frälste mig. Det var ingen organisation som frälste mig. Det var ingen religion som frälste mig utan det var Jesus Kristus. Du blir frälst då du tar emot den levande och uppståndne personen Jesus Kristus.

Jesus är ingen religion. Han är en person, den tredje personen i gudomen. Jesus är heller ingen religionsstiftare utan han är världens frälsare och när du tror på honom och tar emot honom så blir du frälst eftersom Jesus Kristus är frälsaren. 

Världens Frälsare

Vi ska inte göra Jesus till någon annan som han inte är utan han är verkligen den som han säger sig vara: världens frälsare, Guds enfödde Son. 

Joh 3:16 Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.

Och på ett annat ställe i Bibeln står det: 

1 Tim. 1:15 Det är ett ord att lita på och värt att på allt sätt tas emot, att Kristus Jesus har kommit i världen för att frälsa syndare, bland vilka jag är den störste.

Frälsa syndare

Det var därför Jesus kom hit till jorden, för att frälsa syndare. På ett annat ställe i Bibeln står det: 

Matt 1:21 Och hon ska föda en Son, och du ska ge honom namnet Jesus, för han ska frälsa sitt folk från deras synder.

Jesus kom för att frälsa, för att rädda människor från deras synder. Så Jesus är världens frälsare. Han är ingen religionsstiftare utan han är frälsaren. Bibeln är väldigt tydlig med detta. Utan honom finns det ingen annan frälsare.

Bibeln säger att Han är den ende som kan frälsa. 

Apg 4:12 Det finns ingen frälsning hos någon annan. För det finns inget annat namn under himlen, som är givet bland människor, genom vilket vi kan bli frälsta.

Åkalla Herrens namn

Det är endast i Jesus Kristus, endast i hans namn som du blir frälst. Det finns inga andra namn som kan frälsa dig. Du kan inte åkalla den och den namnet och ropa på den och den figuren utan ska du bli frälst och räddad så är det endast i Jesu namn, det är endast i hans namn och det är därför ska du ropa Jesus för det står i bibeln:

Apg 2:21 Och det ska ske att var och en som åkallar Herrens namn ska bli frälst.

Det här står både i Gamla Testamentet och i Nya Testamentet: var en som åkallar Herrens namn ska bli frälst och vem är Herren? Det är Jesus. Det står i bibeln: 

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst.

Det är Jesus som är frälsaren, han och ingen annan. Så ska du bli frälst så är det Jesus du ska ropa på och åkalla hans namn, anropa honom då blir du frälst och räddad. Ropa Jesus, han och ingen annan är frälsaren. Gud välsignar dig.

Christer Åberg

#Jesus #Frälsning #Kristendom #Tro #Vittnesbörd #Förvandling #Evigt Liv #Guds Kärlek #Kraften Av Tro #Jesus Kristus #Hopp #Syndernas Förlåtelse

Dela:

1 kommentarer

Lars-goran Marklund - 16/09-24 14:01
Universums härskare kommer snart💖Jesus Kristus för att rädda sina får 💥💥💥
Läs bibeln och ropa 💖Jesus namn då blir du frälst. ❤️Gud den store skaparen vill att många blir räddade. (Herrens) stora dag är nära.
Bra Christer ❤️❤️❤️


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Nyhetsbrev

Idag är det onsdagen den 18 september 2024, vecka 38 och klockan är 15:14. Orvar har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-09-18 12:13
Jag vill tacka Jesus för allt gott han har gett mig.Att han alltid står mig nära och att han hjälpt mig så många ggr. Ser du efter så ska du också finna att där står han alldeles nära dig, om du vill

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Jesus: Jag Är den Jag Är

Tusentals Hizbollah-terrorister skadade av sprängda personsökare - Flera döda

Det är endast Jesus Kristus som kan frälsa

Påven: Alla religioner är en väg till Gud

Nytt mordförsök på Donald Trump - Attentatsman låg gömd på golfbana

Jesus Kristus: Världens Frälsare

Jesus är det eviga livet

Gör dig själv inget ont

Från Oönskad Barndom till Mötet med Jesus

Trons Kraft i Prövningens Stund: Christer Åberg på Sverigekanalen TV


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 16/09-24 14:08
Är man en enkel människa som jag förstår man inte det. Vaka för Herren kommer snart bara Tro. Öppna ögonen och hjärtat för ❤️Gud. Vem som helst kan bli omvänd. Människan spår men ❤️Gud rår.

Skrevs i Nytt mordförsök på Donald Trump - Attentatsman låg gömd på golfbana


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM