Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Jesus i alla skrifter i Bibeln

Christer Åberg
2024-08-22 16:49

Undervisning

Jesus i alla skrifter i Bibeln

Jesus omnämns och är central i hela Bibeln, både i Gamla och Nya Testamentet. Många texter i Bibeln, inklusive de som citeras av Jesus själv, bekräftar att skrifterna vittnar om honom och hans betydelse i frälsningshistorien.

Det profeterades om Jesus långt innan han kom till jorden och uppfyllde profetiorna in i minsta detalj. Detta är ett stort bevis på att Jesus verkligen är den han säger sig vara: Guds Son som dog för våra synder och uppstod igen.

Det är ett faktum att hela Bibeln talar om Jesus. Mose och alla profeterna talar om honom. Jesus själv säger detta i Bibeln:

Luk. 24:27: "Och han började med Mose och alla profeterna och förklarade för dem det som gällde honom i alla Skrifterna."
Joh. 5:46: "För om ni trodde Mose, så skulle ni trott mig, för om mig har han skrivit."

Vem Jesus är i Bibelns böcker

I listan nedan får du en genomgång av vem Jesus är i alla Bibelns 66 böcker. Denna lista finns på flera sajter och videor på nätet och används ofta av predikanter.

Profetior om Jesus i Gamla testamentet och dess uppfyllelse i Nya testamentet

Hela Gamla testamentet är fyllt av profetior som uppfylls av Jesus i Nya testamentet. I listan nedan ser du var det profeteras om Jesus i Gamla testamentet och dess uppfyllelse i Nya testamentet. 

Jesus är Guds utvalde Messias

Du kan tryggt tro på Jesus och lita på honom. Flera hundra profetior uppfylldes när Jesus kom. Att så många profetior ska stämma in på en person av en slump eller tillfällighet är uteslutet. Jesus är Guds utvalde Messias. Tro på honom så blir du frälst.

Dessutom visar profetiorna på Bibelns tillförlitlighet. Den har inte blivit uppdiktad av människor utan är verkligen Guds Ord. Det är människor som har varit drivna av den helige Ande som har skrivit Guds Ord i Bibelns alla 66 böcker. Och i alla böckerna är huvudpersonen Jesus Kristus.

Bibeln är skriven för att vi ska tro att Jesus är Kristus Guds Son. Det är Bibelns syfte. Och den ska läsas också som det — en Jesusbok!

Källa

Christer Åberg

#Jesus #Gamla Testamentet #Nya Testamentet #Profetior #Frälsning #Messias #Guds Son #Bibelns böcker #Kristendom #Skrifter #Uppfyllelse #Tro #Evangelium #Frälsningshistoria #Undervisning #Jesus i GT

Dela:

1 kommentarer

Lars-goran Marklund - 25/08-24 09:49
Människor skulle lyda ❤️Gud inte lagen.💖Jesus byggde sin kyrka på 💥Tro👍ej på ritualer som de 😔Skriftlärda predikade om. För 💥Herren👍är inget omöjligt. Läs bibeln ❤️Guds ord och vilja.
Bra ❤️❤️❤️


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Nyhetsbrev

Idag är det lördagen den 14 september 2024, vecka 37 och klockan är 23:55. Ida har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-09-14 23:34
Bed för mej!FK vill att ja betalar tillbaka bostadsbidrag,min fru 0 i inkomst o ja känar inte bra som mek,har 2 tonåringar,lite pengar.Bed att ja inte behover betala tillbaka till FK.Tack för era bön

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Jesus Kristus: Världens Frälsare

Jesus är det eviga livet

Gör dig själv inget ont

Från Oönskad Barndom till Mötet med Jesus

Trons Kraft i Prövningens Stund: Christer Åberg på Sverigekanalen TV

Min Jesus skall komma åter

Jesus är det bästa som finns

Profetiska tecken i Matteus 24

Kunskap om Jesus

Frälsningens mirakel


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 14/09-24 15:18
Närma dig Herren 💖Jesus då kommer ❤️Gud in ditt liv. Mirakelnas mästare är 💖Jesus. Fly till ❤️Herren💥 och be då sker förändringen. Bra ❤️❤️❤️

Skrevs i Jesus är det eviga livet


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM