Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Jesus är det bästa som finns

Christer Åberg
2024-09-10 13:41

Predikan

Christer Åberg

Christer Åberg.

Det finns det människor som säger: "Jag har klarat mig hela mitt liv utan Jesus, och det har gått alldeles utmärkt." Men även om man tycker att det har gått bra, så har man inte klarat sig utan honom. Även om det skulle vara så, kan du inte komma in i himlen utan Jesus. Du behöver honom för att bli frälst och räddad. Det är därför du behöver Jesus. Man kan inte bli frälst på något annat sätt än genom Jesus Kristus.

Igår eftermiddag gjorde jag en kort livesändning på Facebook och Youtube med min mobil i hembygdsparken. Här är budskapet:

Ja, då var jag här, som jag höll på att säga. Det är en trevlig miljö här. Ska vi kalla det Bygdegård eller Hembygdspark? Jag tror att det är en hembygdspark, och det är verkligen jättefint här. De håller på att bygga och fixa, men just nu bankar och snickrar de inte.

Jag heter Christer Åberg och gör en kort live-sändning för att berätta om det absolut bästa som finns, och det är Jesus. Han är det finaste och bästa som finns, och det är honom du behöver.

Du behöver Jesus

Det finns det människor som säger: "Jag har klarat mig hela mitt liv utan Jesus, och det har gått alldeles utmärkt." Men även om man tycker att det har gått bra, så har man inte klarat sig utan honom. Även om det skulle vara så, kan du inte komma in i himlen utan Jesus. Du behöver honom för att bli frälst och räddad. Det är därför du behöver Jesus. Man kan inte bli frälst på något annat sätt än genom Jesus Kristus.

Oavsett vilken ålder du är i, behöver du Jesus. Du vet ju inte när det är dags för dig att lämna jordelivet. Jag har en TikTok-kanal med över 81 000 följare, och en del vill vara med på mina livesändningar och säger "släpp in mig". De vill diskutera olika saker, men jag brukar inte släppa in någon, eftersom det ofta bara blir en massa debatter och diskussioner. Jag är kallad av Gud att evangelisera, inte diskutera, så därför släpper jag inte in någon.

Av nåd

Ibland gör vi det så konstigt och svårt för människor att bli frälsta. Jag har märkt att vissa som blivit frälsta av nåd genom tron på Jesus, när de ska evangelisera och predika för andra, gör det så svårt. Plötsligt gäller inte "av nåd genom tro" längre; de lägger på massa lagar och krav. De säger att man måste göra det och det för att bli frälst, men det gäller inte dem själva.

Det är märkligt. Andra människor kan också bli frälsta genom tron på Guds nåd, men de vill gärna lägga till laggärningar. Jag har stött på det på TikTok, där vissa tror att laggärningar kan frälsa. Det är helt fel. Laggärningar kan inte frälsa någon. Om de kunde, skulle Jesus inte ha behövt komma.

I Bibeln står det att en är medlare mellan Gud och människor, människan Jesus Kristus. Det är inte en förnekelse av att Jesus är Gud; han är den tredje personen i gudomen. Men det står i Bibeln att det var människan Jesus Kristus som är medlare mellan Gud och människor. Jesus blev människa och kunde därför dö för våra synder och försona oss med Gud.

Om någon tror att de klarar sig utan Jesus, har de fel. Det går inte att få sina synder förlåtna eller bli frälst utan Jesus. Du behöver Jesus. Du kan inte bli frälst utan honom, och du kan inte bli ett Guds barn utan honom. Jag myntade begreppet "Du, ja just du, behöver Jesus" på TikTok för fyra år sedan. Jag hade inte en tanke på att det skulle få så stort genomslag, men nu säger skolungdomar till varandra: "Du behöver Jesus."

Inget annat sätt

Det finns inget annat sätt att bli frälst på än genom tron på Herren Jesus Kristus. Många människor har försökt på andra sätt, men de har blivit besvikna. En del tror att man blir frälst genom laggärningar och goda gärningar. Men man blir inte frälst för att man är snäll eller gör bra saker; man blir frälst genom att tro på Jesus och ta emot honom.

Goda gärningar görs för att man är frälst, inte för att bli frälst. Du kommer att bära frälsningens frukt när du tror på Jesus. Det är inget du kan pressa fram eller göra för att bli frälst. Människor kan inte blanda sig i Jesu frälsningsverk; det fungerar inte. Det är genom tron på Jesus som du blir frälst.

Johannes Döparen pekade på Jesus och sa: "Se Guds lamm som tar bort världens synd." Jag pekar också på Jesus. Se på honom som frälser och räddar dig, för du klarar dig inte utan honom.

Jag klarar mig inte utan Jesus

Jag är 60 år gammal och har varit frälst i 40 år. Jag tog emot Jesus när jag var 20. Han kom in i mitt liv och förlät all min synd. Sedan dess har jag vandrat med Jesus. Jag klarar mig inte utan honom; jag behöver honom varje dag. Han har varit med mig genom allt, även i svåra tider.

Det är hemskt för dem som inte har Jesus att gå till när prövningar och katastrofer inträffar. Det händer prövningar i livet, och när man möter sådana situationer kan man bli mer ödmjuk mot andra som har det svårt. Jag har själv förlorat min fru och son, och det har varit en svår tid.

Många har frågat mig varför Jesus tog min fru och son. Men det var inte Jesus som gjorde det; det var något som hände. Han har lovat att vara med oss oavsett vad som sker.

Vi har Jesus att gå till för tröst och hjälp. Saliga är de som sörjer, för de ska bli tröstade. Jag är inte stark; jag är svag. Men jag har Jesus, och det är honom jag går till när jag är svag. Utan Jesus skulle jag aldrig ha klarat mig.

Livet går vidare tillsammans med Jesus Kristus, och även om jag har minnen av det som hänt, lever jag inte kvar i det förgångna. Jesus leder mig framåt och hjälper mig. Jag är oerhört glad att jag är frälst, för utan Jesus skulle jag aldrig ha klarat det.

Jag skrev en bok om det här, som heter "Den längsta natten". Den är ett vittnesbörd om att Jesus bär och bevarar oss. Gud välsigne dig rikligt! Tro på Herren Jesus, så blir du frälst.

Jag måste avsluta den här livesändningen nu. Vet du varför? Det kommer något från himlen just nu. Det kallas för regn. Nu är det regnets tid som faller över hela världen och på skörden som har hunnit mogna. Det är Guds löfte. Gud välsigne dig och tro på Herren Jesus Kristus!

Christer Åberg

#Jesus #Frälsning #Tro #Evangelisering #Hembygdspark #Kristendom #Guds nåd #Omvändelse #Livets prövningar #Personligt vittnesbörd #Guds kärlek #Tro på Jesus #Laggärningar #Tröst i sorg

Dela:

2 kommentarer

Anders - 10/09-24 16:18
En predikant sa: Den största tragedin är inte döden, utan ett liv utan syfte.
Jag håller med. Jesus har svaret till varför just du finns. För att veta ditt syfte med livet, då behöver du Jesus. Bara Han har svaret.


Lars-goran Marklund - 11/09-24 15:38
När jag hade korsdrag i huvudet kom
💖Jesus Kristus och gav mig frid.
Med vånda föds en Tro på 💥Herren❤️
❤️Gud är svaret jag länge sökt.
Döden är början inte slutet. Alla som söker finner.
Bra ❤️❤️❤️


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Nyhetsbrev

Idag är det onsdagen den 18 september 2024, vecka 38 och klockan är 15:09. Orvar har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-09-18 12:13
Jag vill tacka Jesus för allt gott han har gett mig.Att han alltid står mig nära och att han hjälpt mig så många ggr. Ser du efter så ska du också finna att där står han alldeles nära dig, om du vill

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Jesus: Jag Är den Jag Är

Tusentals Hizbollah-terrorister skadade av sprängda personsökare - Flera döda

Det är endast Jesus Kristus som kan frälsa

Påven: Alla religioner är en väg till Gud

Nytt mordförsök på Donald Trump - Attentatsman låg gömd på golfbana

Jesus Kristus: Världens Frälsare

Jesus är det eviga livet

Gör dig själv inget ont

Från Oönskad Barndom till Mötet med Jesus

Trons Kraft i Prövningens Stund: Christer Åberg på Sverigekanalen TV


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 16/09-24 14:08
Är man en enkel människa som jag förstår man inte det. Vaka för Herren kommer snart bara Tro. Öppna ögonen och hjärtat för ❤️Gud. Vem som helst kan bli omvänd. Människan spår men ❤️Gud rår.

Skrevs i Nytt mordförsök på Donald Trump - Attentatsman låg gömd på golfbana


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM