DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Omvändelse

Av: Christer Åberg
fredag 27 mars 2020 01:09

Omvändelse

Bild från serien Asterix och det stora loppet.

Detta är mycket intressant. Här listar jag 58 bibelord som alla innehåller omvändelse med olika böjningsformer. När du läser dessa verser, studera vad de omvänder sig från och till vem. Fundera också på vad som menas med omvändelse.

Matt 3:2. och sa: Omvänd er för himmelriket är nära.

Matt 3:8. Bär därför sådan frukt som hör till omvändelsen.

Matt 3:11. Jag döper er i sanning i vatten till omvändelse, men han som kommer efter mig är starkare än jag. Jag är inte värdig att bära hans sandaler. Han ska döpa er med den Helige Ande och eld.

Matt 4:17. Från den tiden började Jesus predika och säga: Omvänd er, för himmelriket har kommit nära.

Matt 9:13. Men gå och lär er vad detta betyder: Barmhärtighet vill jag se och inte offer. För jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga, utan syndare till omvändelse.

Matt 12:41. Män från Nineve ska stå upp vid domen tillsammans med denna generation och fördöma den. För de omvände sig efter Jonas predikan, och se, här är en som är större än Jona.

Matt 18:3. och sa: Sannerligen säger jag er: Om ni inte omvänder er och blir som små barn, ska ni inte komma in i himmelriket.

Mark 1:4. Johannes trädde fram, döpte i öknen och predikade omvändelsens dop till syndernas förlåtelse.

Mark 1:15. och sa: Tiden är fullbordad, och Guds rike är nära. Omvänd er och tro evangelium.

Mark 2:17. När Jesus hörde detta sa han till dem: De friska behöver inte läkare, utan de sjuka. Jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga utan syndare till omvändelse.

Mark 4:12. för att de ska se med sina ögon och ändå inget se, och höra med sina öron och ändå inget förstå, så att de inte omvänder sig och får sina synder förlåtna.

Mark 6:12. Och de gick ut och predikade att människorna skulle omvända sig.

Luk 3:3. Och han gick ut och predikade i hela trakten omkring Jordan omvändelsens dop till syndernas förlåtelse,

Luk 3:8. Bär därför sådan frukt som tillhör omvändelsen, och börja inte säga för er själva: Vi har Abraham till fader, för jag säger er, att Gud kan uppväcka barn åt Abraham av dessa stenar.

Luk 5:32. Jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga, utan syndare till omvändelse.

Luk 11:32. Män från Nineve ska stå upp vid domen med denna generation och fördöma den, för de omvände sig vid Jonas predikan, och se, här är en som är större än Jona.

Luk 13:3. Nej, säger jag er, men om ni inte omvänder er, ska ni alla på samma sätt gå förlorade.

Luk 13:5. Nej, säger jag er. Men om ni inte omvänder er, ska ni alla på samma sätt gå förlorade.

Luk 15:7. Jag säger er, att på samma sätt ska det bli större glädje i himlen över en syndare som omvänder sig, än över nittionio rättfärdiga som ingen omvändelse behöver.

Luk 15:10. Jag säger er: På samma sätt blir det glädje bland Guds änglar över en enda syndare som omvänder sig.

Luk 16:30. Och han sa: Nej, fader Abraham, men om någon kommer till dem från de döda, ska de omvända sig.

Luk 24:47. och att omvändelse och syndernas förlåtelse ska predikas i hans namn för alla folk, med början i Jerusalem.

Joh 12:40. Han har förblindat deras ögon och förhärdat deras hjärtan, så att de inte kan se med ögonen och förstå med hjärtat och bli omvända, så att jag får hela dem.

Apg 2:38. Då sa Petrus till dem: Omvänd er och låt var och en av er döpa sig i Jesu Kristi namn till syndernas förlåtelse och ni ska få den Helige Andes gåva.

Apg 5:31. Honom har Gud med sin högra hand upphöjt till furste och frälsare, för att ge Israel omvändelse och syndernas förlåtelse.

Apg 8:22. Omvänd dig därför från din ondska och be till Gud att det du tänkt i ditt hjärta må, om möjligt, bli dig förlåtet.

Apg 9:35. Och alla som bodde i Lydda och i Saron såg honom, och de omvände sig till Herren.

Apg 11:18. När de hörde detta, gav de sig till freds och prisade Gud, och sa: Så har Gud gett också åt hedningarna den omvändelse som ger liv.

Apg 11:21. Och Herrens hand var med dem, och ett stort antal kom till tro och omvände sig till Herren.

Apg 13:24. sedan Johannes före hans framträdande hade predikat omvändelsens dop för hela Israels folk.

Apg 14:15. och sa: Män, varför gör ni detta? Vi är också människor, likadana som ni, och vi predikar evangeliet för er, för att ni ska omvända er från dessa fåfängligheter till den levande Guden, som har gjort himlen och jorden och havet och allt som är i dem.

Apg 15:3. Så efter att församlingen hade följt dem en bit på vägen, tog de vägen genom Fenicien och Samarien och berättade om hedningarnas omvändelse och spred stor glädje hos alla bröderna.

Apg 15:19. Därför anser jag att man inte ska göra det svårt för de hedningar som omvänder sig till Gud,

Apg 17:30. Därför har Gud haft överseende med okunnighetens tider, men nu förkunnar han att alla människor överallt ska omvända sig.

Apg 19:4. Då sa Paulus: Johannes döpte i sanning med omvändelsens dop, och sa till folket att de skulle tro på honom som skulle komma efter honom, det vill säga på Kristus Jesus.

Apg 20:21. och vittnat både för judar och greker om omvändelse till Gud, och om tron på vår Herre Jesus Kristus.

Apg 26:20. utan började förkunna först för dem som var i Damaskus och Jerusalem, och över hela Judeens land och sedan för hedningarna, att de skulle ångra sig och omvända sig till Gud, och göra sådana gärningar som hör till omvändelsen.

Apg 28:27. För detta folks hjärta är förhärdat, och de hör illa med sina öron, och sina ögon har de tillslutit, så att de inte ser med ögonen eller hör med öronen eller förstår med hjärtat, och omvänder sig, så att jag kan hela dem.

Rom 2:4. Eller föraktar du att han är så rik på godhet och fördragsamhet och tålamod, utan att förstå att det är Guds godhet som leder dig till omvändelse?

2Kor 3:16. Men när de omvänder sig till Herren, tas täckelset bort.

2Kor 7:10. För den sorg som är efter Guds sinne för med sig omvändelse som leder till frälsning som man inte ångrar. Men världens sorg leder till död.

1Thess 1:9. För de berättar själva om oss, hur vi blev mottagna hos er, och hur ni omvände er till Gud från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden,

1Tim 3:6. Han ska inte vara nyomvänd, för att han inte ska bli uppblåst av stolthet och falla under djävulens dom.

2Tim 2:25. och i mildhet tillrättavisa dem som säger emot. Kanske Gud en gång ska ge dem omvändelse så att de inser sanningen,

Heb 6:1. Låt oss därför lämna de första grunderna av Kristi lära och sträva vidare mot det som hör till fullkomligheten. Låt oss inte på nytt lägga grunden med omvändelse från döda gärningar och med tro på Gud,

Heb 6:6. men sedan har avfallit, för dem är det omöjligt att på nytt bli förnyade till omvändelse, då de själva på nytt korsfäster Guds Son och öppet hånar honom.

Jak 5:19. Bröder, om någon bland er kommer bort från sanningen och någon omvänder honom,

Jak 5:20. så ska han veta, att den som omvänder en syndare från hans villoväg frälser en själ från döden och skyler över en mängd av synder.

2Pet 3:9. Herren är inte sen eller dröjer med det som han har lovat, såsom en del menar, utan han har tålamod med oss och vill inte att någon ska gå förlorad, utan att alla ska få tid att omvända sig.

Upp 2:5. Tänk därför på varifrån du har fallit och omvänd dig och gör de första gärningarna, annars ska jag med hast komma över dig och flytta din ljusstake från dess plats, om du inte omvänder dig.

Upp 2:21. Och jag har gett henne tid att omvända sig från sin otukt, men hon omvände sig inte.

Upp 2:22. Se, jag ska lägga henne ner på sjukbädden och de som bedriver hor med henne ska komma i stor nöd om de inte omvänder sig från sina gärningar.

Upp 3:3. Kom därför ihåg vad du har hört och tagit emot och håll det och omvänd dig. Om du inte håller dig vaken, så ska jag komma över dig såsom en tjuv, och du ska inte veta vilken stund jag kommer över dig.

Upp 3:19. Alla dem jag älskar tillrättavisar och tuktar jag. Så var därför ivrig och omvänd dig.

Upp 9:20. Men resten av människorna, som inte hade blivit dödade av dessa plågor, omvände sig inte från sina händers verk, så att de slutade tillbe onda andar och avgudar av guld och silver och koppar och sten och trä, som varken kan se eller höra eller gå.

Upp 9:21. Och inte heller omvände de sig från sitt mördande eller från sina trolldomskonster eller från sin otukt eller från sina stölder.

Upp 16:9. Och människorna blev brända av stark hetta, men de hädade Guds namn, han som har makt över dessa plågor, och de omvände sig inte så att de gav honom äran.

Upp 16:11. Och de hädade Gud i himlen för sina plågor och sina bölder, men omvände sig inte från sina gärningar.


Har du tagit emot Jesus Kristus och är frälst? Om du ännu inte har tagit emot Jesus rekommenderar jag att du gör det nu.

Christer Åberg

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Jesu återkomst - mänsklighetens enda räddning

→ Nästa
Hur du kommer in i Guds sabbat


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340
Kristen stavas a-n-n-o-r-l-u-n-d-a

LäSARMEJL Evangelium om Jesus är ett för underbart och kraftfullt budskap för att bli uppblandat med denna världens ande.


Clown kristna

LäSARMEJL Inte vill de ta till sig genom att lyssna på andra. En clown vill ju uppträda och synas, förstår du väl 🤡.

Senaste på Youtube


Lindbergarna i Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd - Midsommarmöten

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Jaana 29/6-22 23:36
Extern länk
Skrevs i Vi går emot uppfyllelsen av vilddjurets märke

Marianne 26/6-22 13:20
Extern länk
Skrevs i Det som hindrar väckelsen

Anonym 22/6-22 06:20
Extern länk Jesus kommer snart!
Skrevs i Gamla Testamentet öppnas - David Pawson


Senaste bönämnet

söndag 3 juli 2022 17:50
Bed jag nu möter min kärlek som jag kan gifta mig med så har vi varandra sedan. Gud hör bön i Jesu namn!
söndag 3 juli 2022 17:41
Bed att jag kommer in på Barnskötare utbildningen på Eslövs folkhögskola nu till augusti som det börjar, bed att studievägledaren Frida Fält hör av sig och antar mig till utbildningen den är på ett å
söndag 3 juli 2022 16:43
Uppvuxen i en dysfunktionell familj fyra syskon mina föräldrar har haft mina bröder som favoriter de kan vara oärliga otrevliga elaka otrogna och såra men de har tagit deras parti jag får ångest över

DAGENS

Vecka 27, måndag 4 juli 2022 kl. 13:32

Online: 68

17496 sidvisningar hittills i dag
(31138 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Ulrika och Ulla

“Saligt är det folk som har HERREN till sin Gud, det folk han har utvalt till sin arvedel.” - Psalm 33:12

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.46 sekunder

↑ Upp