Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Himmelsfärden - Bekräftelse på Jesu fullbordade verk

Christer Åberg
2023-05-18 09:55

Undervisning

/bild/jesu-himmelsfärd-1684395448.jpg

Mark 16:19-20 Därefter, sedan Herren hade talat till dem, togs han upp till himlen och satte sig på Guds högra sida. Och de gick ut och predikade överallt, och Herren verkade med dem och bekräftade ordet genom de tecken som åtföljde det. Amen.

Himmelsfärden - Bekräftelse på Jesu fullbordade verk

Jesus historiska himmelsfärd är ett tecken på flera saker, inklusive Guds godkännande av hans offer på Golgata och Jesu identitet som Guds Son.

Jesus Guds Son som kom till jorden för att offra sig själv för mänsklighetens synder. Hans död på korset är ett fullständigt och fullkomligt offer som möjliggjorde förlåtelse och frälsning för människor. Genom att uppstå från de döda visade Jesus sin makt över döden och bekräftade sin roll som Guds Son och Frälsare.

Himmelsfärden är en upphöjelse av Jesus till Guds närvaro och som ett tecken på Guds godkännande av Jesu verk på korset. Detta visar att Gud accepterade Jesu offer som fullkomligt och att det hade tillfredsställt rättfärdighetens krav. Jesu himmelsfärd blir då en demonstration av Guds godkännande av Jesu roll som frälsare och bekräftelse på att hans uppdrag på jorden var fullbordat.

Därmed blir Jesu himmelsfärd ett tecken på Guds godkännande av Jesu offer på Golgata och som en bekräftelse på hans identitet som Guds Son och Frälsare.

Himmelsfärdens konsekvens

Jesu himmelsfärd har flera konsekvenser och betydelser:

1. Utsändandet av den Helige Ande: Jesus hade lovat att sända den Helige Ande till sina lärjungar efter sin himmelsfärd. Anden kom över lärjungarna på pingstdagen, vilket gav dem kraft och utrustade dem för att sprida budskapet om Jesus och bygga upp den tidiga kristna församlingen. Himlens gåva av den Helige Ande markerade början på en ny era i den kristna trons historia.

2. Förberedelse av en plats för sina lärjungar: Jesus sa till sina lärjungar att han skulle gå och förbereda en plats åt dem i Faderns hus. Genom sin himmelsfärd förberedde Jesus en plats i himlen för alla sina trogna efterföljare. Himlens perspektiv och hoppet om evigt liv blev förankrat i Jesu himmelsfärd.

3. Företrädarskap och förbön: Efter sin himmelsfärd intar Jesus en position vid Guds högra sida, vilket betyder att han företräder de troende och utför förbön för dem inför Fadern. Detta ger tröst och trygghet för de kristna, som vet att de har en medlare och förespråkare hos Gud.

4. Tydliggörande av kunglig auktoritet: Genom att sitta på Guds högra sida efter sin himmelsfärd har Jesus fått auktoritet och makt över hela skapelsen. Detta betonar hans roll som kung över Guds rike och den universella herraväldet över allt.

Dessa konsekvenser och betydelser av Jesu himmelsfärd är centrala i den kristna tron och utgör en del av förståelsen av Jesu uppdrag och efterföljarnas hopp.

De troendes himmelsfärd

Det finns en fascinerande koppling mellan Jesu himmelsfärd och den framtida händelsen som kallas "uppryckandet" eller "upptagandet" av de troende. Uppryckandet är en händelse som ska ske i den sista tiden, då de troende i Kristus kommer att "ryckas upp" eller "hämtas" till Gud i himlen.

Jesu himmelsfärd fungerar då alltså som ett förebud eller en föregångare till det framtida uppryckandet av de troende. Jesus gick före och öppnade vägen för sina efterföljare för att bli förenade med Gud i himlen.

1 Tessalonikerbrevet 4:16-17 är en bibelvers som ofta används i samband med uppryckandet. Den säger: 

"Ty när befallningen ljuder, när ärkeängeln ropar och Guds basun ljuder, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Först skall de som dött i tron på Kristus uppstå, och därefter skall vi som ännu lever och är kvar ryckas upp bland molnen i skyn, för att möta Herren. Och så skall vi för alltid vara hos Herren."

Du kanske inte har tänkt på det innan men med tanke på detta så är Jesu himmelsfärd en föregångare till det kommande uppryckandet, där de troende kommer att möta Jesus i luften och förenas med honom för alltid.

Det står på ett annat ställe i Bibeln att Jesus blev uppryckt till Guds tron. Hade inte Jesus tagits upp till himlen så hade det inte blivit något uppryckande för oss. Jesus har banat vägen för vårt uppryckande, eller om du så vill: himmelsfärd.

Jesus ska komma tillbaka och hämta hem oss

I Johannesevangeliet 14:2-3 säger Jesus följande till sina lärjungar: 

"I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag ha sagt er att jag går för att bereda plats åt er. När jag har gått bort och berett plats åt er, kommer jag tillbaka och skall hämta er till mig, för att ni ska vara där jag är."

I denna vers uttrycker Jesus att han kommer att gå bort för att förbereda plats för sina lärjungar i Faderns hus. Han försäkrar också att efter att han har gått bort och berett plats, kommer han att komma tillbaka för att hämta dem till sig själv. Detta talar om det framtida uppryckandet eller upptagandet av de troende, där Jesus kommer tillbaka för att de ska vara där han är.

Christer Åberg

#Kristi himmelsfärdsdag #Uppryckandet #Jesu återkomst

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det torsdagen den 18 juli 2024, vecka 29 och klockan är 16:03. Fredrik och Fritz har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-17 22:26
Ber att ung familj får frid och inte stressar sönder sig.

2 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Matteus 1:1 - Kommentar

Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?

Gud blev människa


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 16/07-24 13:06
Joe Biden sa 5 dagar innan Trump blev skjuten den 13 att sätta Trump i sikte. Siffran fem i Bibeln står för död och siffran 13 för otur . Vi lever i en förvriden värld och behöver visdom från Gud . Som Lars-Göran skrev lös Bibeln och bli vis 😊👍🏽

Skrevs i Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM