Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Har du tagit emot den Helige Ande?

David Billström
2021-10-06 22:51

LÄSARMEJL - Alla åsikter är skribentens egna.

Har du tagit emot den Helige Ande?

Bild: postimees.ee. I rubriken står det: Estonias bogvisir visar spår av explosion.

Bibeln talar om dop i den Helige Ande och om att vara uppfylld av Anden. Detta är ett erbjudande, ett privilegium, för varje troende. Den Helige Ande vill hjälpa oss att leva ut det kristna livet. Jesus talade om den Helige Ande som Hjälparen.

"Och det hände, medan Apollos var i Korint, att Paulus kom ner till Efesus sedan han rest genom de övre delarna av landet. Och där fann han några lärjungar. Han sa till dem: Tog ni emot den Helige Ande när ni kom till tro? Då sa de till honom: Vi har inte ens hört att det finns någon Helig Ande." Apg. 19:1-2

Precis då som nu så finns det en angelägen fråga till varje människa som tror på Jesus - Har du tagit emot den Helige Ande?

Bibeln talar om dop i den Helige Ande och om att vara uppfylld av Anden. Detta är ett erbjudande, ett privilegium, för varje troende. Den Helige Ande vill hjälpa oss att leva ut det kristna livet. Jesus talade om den Helige Ande som Hjälparen.

Om man är född på nytt, frälst av nåd genom tro, då bor den Helige Ande redan i den personen. Men frågan i detta fallet är om man är uppfylld av Anden. Fastna inte i kyrkotraditioner eller olika samfunds syn på detta med den Helige Ande. Exkludera inte dig själv från erbjudandet från Gud som gäller alla Guds barn. Du kan varje dag få vara uppfylld av Anden.

Den Helige Ande förhärligar alltid Jesus och han vill hjälpa oss att synliggöra det som finns inom oss. Både Guds karaktär och kraft är något som vi behöver Andens hjälp med att manifestera.

De troende som Paulus träffade på i Apg. 19 blev döpta i den Helige Ande och började tala i tungor och profetera. De blev mäktigt välsignade och blev som kanaler för Guds övernaturliga kraft och förmågor.

"Likaså säger jag er: Be och ni ska få, sök och ni ska finna, bulta och det ska öppnas för er. För var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar ska det öppnas. Och vem bland er är den far, som när hans son ber honom om ett bröd, ger honom en sten, eller om han ber om en fisk, ger honom en orm i stället för en fisk, eller om han ber om ett ägg, räcker honom en skorpion? Om nu ni, som är onda, vet hur ni ska ge era barn goda gåvor, hur mycket mer ska inte er himmelske Fader ge den Helige Ande åt dem som ber honom?" Luk. 11:9-13

Om du ännu inte blivit uppfylld eller döpt i den Helige Ande så kan du bli det precis där du är just nu. Detta är något som din himmelske Fader vill ge dig. Att få vara uppfylld av Anden är som predikanten Smith Wigglesworth uttryckte det, "en nödvändig lyx".

Tro och agera på löftena i verserna ovanför från Lukas 11 och ta emot den Helige Ande.

Gud välsigne dig.

David Billström

#Den Helige Ande #Andedopet #DHA

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-03-28 18:23
Be att jag ska bli trevligare i mitt sätt att vara och trevligare mot mina medmänniskor, och mot mig själv.

3 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Hur man prövar profetior

Ps 72 - Profetia på Jesus Kristus

Tro på Jesus

Skillnaden på Gamla och Nya testamentets profeter

Friköpta från synden

Jesus sätter dig fri från hatet

Jesus är Herren - Christer Åberg live

Utforska Sveriges Kristna TV-Kanaler Idag

Påsklammet i Gamla Testamentet: En Profetisk Förebild till Jesu Offer i Nya Testamentet

Jag letade efter mina skor och gjorde en oväntad upptäckt


Senaste kommentaren

Israelvänlig - 27/03-24 20:01
Enligt Steve Cioccolanti som är en seriös och respekterad Bibelförkunnare är solförmökelsen den 8 april sista varningen till USA! https://youtu.be/Knz9lyGQj2Q?si=x2oLRWMiUlaMUNNM Min egen kommentar: Steve Cioccolanti kan ha rätt! Bröder och systrar! Predika evangelium och berätta om solförmökelsen den 8 april! Guds frid!🙏

Skrevs i Hur man prövar profetior


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM