DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Chatt Kristen media Om Info

Gästblogg

Att förstå vår tid

Holgerio Nilssono pamokslo nuo 2021-01-03 spauda.

Att förstå vår tid

Av: Holger Nilsson
tisdag 09 februari 2021 00:34 📧

Denna artikel är ett läsarmejl/gästblogg vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

Melody Sundberg tai padarė.

Holgerio Nilssono pamokslas 2021 01 03. Norėdami klausytis, žiūrėkite aukščiau esantį vaizdo įrašą arba spustelėkite čia.

2020-ieji pateko į istorijos knygas dėl pandemijos, kuri įeina į istoriją. Pasaulinė pandemija palietė daugmaž visus žmones - netiesiogiai ar tiesiogiai, kiekvienoje šalyje ir žemyne ​​po žemyno. To mes dar nepatyrėme ir nemanėme, kad patirsime. Pandemija plinta vis labiau ir vis dar plinta.

Svarbu suprasti to reikšmę. Štai kodėl aš įdėjau antraštę Suprasti mūsų laiką. Suprasti mūsų laiką yra nepaprastai svarbu. 2020 metai taip pat buvo istoriniai ir kitu būdu - tai buvo šilčiausi metai, kokius mes kada nors matavome šioje šalyje. Kas bus dabar?

Framtiden är alltid intressant, och vill vi ha svar på vad som kommer att hända har vi de stora dragen i Bibeln. Bibeln är till stor del en profetisk bok. Den ger mycket stort utrymme till vad som kommer att ske i den sista tiden där vi nu befinner oss. Därför finns all anledning att gå till Ordet för att finna vägledning och trygghet. Det är en unik och historisk tid vi lever i – men det är också en profetisk tid. Det gäller för oss alla att förstå detta. Det är oerhört betydelsefullt att få den förståelsen, för då behöver vi inte stå som levande frågetecken och vara överrumplade.

Ett år av eftertanke

Pandemija nustebino pasaulį. Be metinės kronika galima skaityti "koronavirusas priversti pasaulį savo kelio." Klūpėjimas yra išraiška, kurią mes, krikščionys, atpažįstame. Pasauliui teko nusižeminti, susidūrus su kažkuo, kas paveikė žmones. Pandemija yra nematoma ir nieko nesveria, tačiau daugiau nereikėjo, kad visas pasaulis būtų sustabdytas.

Buvo panaikinta labai daug planų. Jei grįžtume į praėjusių metų pradžią, niekada net nebūtume galėję įsivaizduoti tokios situacijos Švedijoje! Kad visur būtų „uždaryti“ ženklai; sporto arenose, teatruose, kino teatruose ir šokių renginiuose. Plotas po ploto yra nurodytas žiniasklaidoje. Net bažnyčiose jis iš esmės uždarytas, jame gali gyventi aštuoni žmonės. Galime nusipirkti maisto, bet šiaip turime sėdėti namuose. Švedija uždaryta.

Mūsų planai buvo sužlugdyti, ir dabar yra labai tinkamas laikas pagalvoti. Tai buvo gyvenimo trapumo apmąstymų metai. Gal tai yra mūsų puiki galimybė pradėti mąstyti, o ne tai, kas mums taip reikšminga - tiesiog skubėti toliau, neturėti laiko ir neturėti laiko. Manau, kad tai buvo naudinga pertrauka daugeliu atžvilgių. Gal mes turėjome metų, kai turėjome save išbandyti ir sustoti bei pradėti galvoti apie ateitį - ne mažiau mes, kurie esame išgelbėti.

Biblijoje aprašomi naujausi įvykiai

I Uppenbarelseboken finns oerhörda skildringar. Pandemin vi såg under det gångna året är ingenting i jämförelse med det. Det kan ingen som läser den boken förneka. Nej, kanske var det nyttigt för oss att stanna upp och inse att vi går mot allvarligare tider - och framförallt att det här är tidstecken. Vi lever i den sista tiden, och Jesus ska hämta hem sitt folk!

En del hoppas på alla vaccinationer som ska genomföras. Men vi behöver ha en större förtröstan än på någon spruta – vi behöver förtrösta på Gud! Det är inte alls säkert att vaccinationerna kan bli den tryggheten. Så sent som idag läste jag att det muterade viruset är en tickande bomb. Man vet inte hur det kommer att utvecklas och bli ännu smittsammare. Det är en tickande bomb som kan brisera! De som gör bedömningar inom hälsovården, och på andra områden, har inte sett att faran är över. Expressen hade en intressant artikel, som jag ska citera ifrån. Här säger röster på högsta politiska nivå:”I regeringskansliet finns tunga röster som är övertygade om att corona är det nya normala. Att vaccin inte kommer vara räddningen. Och att all politik de närmaste tio åren kommer vara pandemipolitik.”

Under tio års tid kommer politiken att styras av det som hänt - kanske längre. Pandemin har slagit emot allt möjligt och företagen, idrotts- och nöjesrörelsen har fått stöd. Det har pumpats ut miljarder på miljarder för att de ska överleva. I Amerika har man utlovat flera tusen kronor till medborgarna. Sedelpressarna går för högtryck.

Men man behöver inte vara ekonom för att förstå att pengar inte löser allt. Nej, det kommer en verklighet då ekonomin kommer ifatt. Då kan länder gå på knäna, och en ny världsordning kan träda in. Som Uppenbarelsebokens 13:e kapitel berättar kommer den nya världsordningen att beröva oss friheten att kunna köpa och sälja. Vi kan vara i inledningsskedet av det som kommer utlösa en naturlig följd av Uppenbarelsebokens profetiska förutsägelser. Då gäller det att vi förstår vad det handlar om. Vidare skrev man i Expressen: ”Risken är att livet vi en gång hade aldrig kommer tillbaka. Det finns då ingen återgång till något normalt.” Jag är glad att det inte var jag som sade det, för då jag beskyllts för att vara en väldig pessimist och domedagspredikant…

Vi kan lämna det gamla livet och förstå att det är andra tider som gäller. För att förstå den här tiden kan vi vända oss till bibelordet. Det finns de som inte vill lyssna till det profetiska ordet, men då får händelserna predika istället. Det profetiska budskapet är ett allvarligt budskap som övergår precis alla de budskap som vi har fått ifrån talarstolen. Förståelsen för vår tid är så viktig. Det har alltid funnits de som förstått tiden och vad som håller på att hända. Redan i Gamla testamentet står det att i Isaskars stam fanns de som förstod tidens tecken (1 Krönikeboken 12:32). De förstod vad Israel, det utvalda Gudsfolket, borde göra.

Nu gäller det inte minst för oss, Guds folk, att förstå vad det här betyder och vad vi behöver göra. I Matteusevangeliets 25:e kapitel beskrivs en bild av Guds folk. Där står det om de förståndiga jungfrurna, men också att det fanns de som var oförståndiga. De förståndiga jungfrurna förstod lite mer och gjorde mer förberedelser. Detta är en profetisk bild till oss som Guds folk: Nu gäller det att göra förberedelser för kommande tider. Så länge vi är kvar på den här jorden måste vi vara förståndiga! Här har vi orden ”förstå” och ”förståndig.” De är lätta att komma ihåg: Om vi förstår blir vi förståndiga.

Vi vill väl alla tillhöra dessa förståndiga jungfrur som gick ut för att möta Jesus? Vi vill inte tillhöra de oförståndiga som blir utestängda när Jesus kommer! De oförståndiga jungfrurna hade slarvat med förberedelserna och tagit för lätt på det. Men de andra hade tagit det på allvar. När brudgummen kom var de redo och fick gå in i bröllopssalen. Det kan vara väldigt kort tid kvar tills vi får göra detta. Nu gäller det att de oförståndiga blir förståndiga. Må Gud hjälpa oss att vara förståndiga!

Vi som tror på det budskapet om Jesu återkomst behöver inte slå oss för bröstet. Vi ska hjälpa andra genom att undervisa, sprida och predika budskapet. Är man förståndig lyfter man upp det profetiska ordet, för det lyser som ett ljus i en dyster vildmark. Nu är det verkligen dystert i den här världen. Men vi har Bibeln - källan som lyser! Det står:”Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig.” (Ps 119:105). Halleluja!

Vi har ljus i en mörk tid, och det är för att Gud har talat! Nu är det dags att öppna Bibeln och predika det profetiska ordet, så att vi kan få en levande och väntande skara som är beredd att möta Jesus. Det vill vi verka för så länge vi kan.

När händelserna predikar

Jag ska läsa en text ur andra Krönikeboken. Där talar Gud. När jag talar kanske man kan sitta och slölyssna, men när Gud talar är det viktigt att lyssna! Gud talar inte lättsamt, ytligt och oväsentligt. När Gud talar vill han ge människan ett budskap. Det är därför vi predikar Guds ord. Bibeln är helt och hållet igenom Guds ord, liberalteologerna får säga vad de vill. Bibeln är den fasta grunden. Gud säger:

”Om jag tillsluter himlen så att regn inte faller, om jag bjuder gräshoppor att fördärva landet eller om jag sänder pest bland mitt folk, men mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land.” (2 Krön 7:13-14).

Dievas sako „mano tauta“. Mes esame jo žmonės. Mes esame Naujojo Testamento žmonės, tačiau tinka ir tai, kas parašyta Senajame Testamente. Dievas gali naudoti skirtingus įvykius, net jei žmogiškai, paviršutiniškai žiūrint, tai gali atrodyti ir beprasmiška, ir keista. Naujajame Testamente teigiama, kad yra liūdesys, kuris atitinka Viešpaties valią ir veda į gydymą (2 Korintiečiams 7: 8–9). Kartais turime išgyventi liūdesį ir sunkius laikus, kad galėtume sustoti ir kad tai paskatintų tobulėti. Kaip nuostabu! Dievas kalba per savo žodį ir įvykius, kuriems jis leidžia įvykti.

Här läste vi om det som var aktuellt då, pest. I en del översättningar står det ”farsoter” och i nyare översättningar står ”epidemier.” Det gäller också pandemier, som smittar mellan människor så att de blir sjuka och till och med dör. Jag känner hur ni reagerar. Ni tänker ”sådan är inte min Gud.”

Men det står ju så i Bibeln! Gud kan tillåta detta därför att han vill få fram ett gott resultat, såsom vi kan läsa i versen efter. För Gud är ingenting dyrbarare än att han får lyckas med sitt folk. Om vi inte lyssnar på honom och hans ord kan han tillåta att händelserna får predika istället. Det viktigaste är att Gud får nå fram och att han kan göra det i kärlek.

Bön med villkor

Viešpaties žodis eina tiesiai į mūsų situaciją. Įsivaizduokite, kiek žmonių bažnyčioje ir namuose meldė Dievo, kad pašalintų Koroną. Bet kokiomis sąlygomis galime pamatyti, kaip išnyksta Korona? Jūs nenorite apie tai galvoti. Ne, vienas elgiasi taip, lyg Dievas būtų tramplinas. Tačiau Dievas yra puikus visatos kūrėjas „bosas“, didis visos kūrybos ir žmonijos viršininkas. Jis yra tas, kuris valdo!

Gud vet vad som är bäst och låter sig inte styras av människors önskningar som vi har bara för att kunna leva som vanligt, rusa på och ha vårt eget liv. Nej, för då kommer Gud i periferin. Gud vill in i centrum! Det kan han dirigera genom att tillåta olika händelser. Gud kan ta bort Coronan, men han vill inte höra på ytliga böner - eller ”tomma böner” som det står i Job 35:13. Man frågar sig om inte Herren lyssnar. Man tänker: ”Att bedja bort Coronan är väl ingen tom bön?”. Det är det inte, men vi måste bedja efter Guds villkor!

Perskaitę maldos vietas, pavyzdžiui, Naujajame Testamente, sužinosite, kad yra sąlygų. Turiu RA Torrey knygą „Efektyvi malda“. Jis rašo, kad kai Biblijoje kalbama apie atsakymus į maldą, galima rasti sąlygų toje pačioje eilutėje. Dažnai mes tiesiog norime atsakymų į maldą kuo greičiau, nesigilindami. Bet jei nenorime įsigilinti į terminus, taip pat turime laukti atsakymų į maldą - jei jų apskritai gauname. Tada nuostabu žinoti, kad yra būdas, kai Dievas pažadėjo ištaisyti tai, kas keista. Visų pirma, jis turi pataisyti žmogų, kuris pasitraukė iš Dievo. Nuo pirmųjų žmonių, Adomo ir Ievos, jo tikslas buvo atkurti nutrūkusią bendrystę su Dievu. Joje sakoma, kad „vyras ir jo žmona pasislėpė nuo Viešpaties Dievo akivaizdoje tarp sodo medžių“. (Pradžios 3: 8) Prieš Adomui ir Ievai valgant nuo Pažinimo medžio, Dievas ir žmogus vaikščiojo bendraudami. Bet žmogus klausėsi Velnio - ir pagalvok tiek daug vis dar! Kontaktas su Dievu nutrūksta ir jūs gyvenate nuodėmėje.

Jei nutolai nuo Dievo, jis užmezga su tavimi draugiją. Tai buvo jo tikslas nuo pat pradžių, taip pat ir Kalvarijoje. Jau trečiame Pradžios skyriuje Dievas davė pranašišką pažadą, kad moters sėkla, tai yra Mergelė Marija, sutriuškins gyvatės (šėtono) galvą. Jis buvo įtrauktas į Dievo išganymo planą iškart po nuopuolio. Tas išganymo planas galioja ir šiandien! Tačiau ateis laikas, kai vestuvių durys bus uždarytos.

Keturios sąlygos

Nuolankus

Mes pažvelgsime į sąlygas ir sąlygas, kurias Dievas nurodė Biblijoje. Aš aptarsiu keturis terminus iš antrosios Kronikų knygos. Ten Dievas sako, kad jei: "Mano tauta, vadinama mano vardu, nusižemina ir meldžiasi, ieško mano veido ir atgailauja dėl jų nedorų būdų, tada aš tai išgirsiu iš dangaus, atleisiu jų nuodėmę ir išgydysiu savo šalį." (2 Kronikų 7: 13–14)

Det står ”uppkallat efter mitt namn”. Vi kallas ju kristna efter Kristus! Vi är uppkallade efter honom, så det gäller oss. Att ödmjuka sig är själva grunden för att Gud ska kunna verka inom oss. Det står: "Gud står emot de högmodiga men ger nåd åt de ödmjuka." (Jakob 4:6) Ödmjukheten är själva grundförutsättningen för Gudslivet hos oss.

Idag ska vi ju vara självständiga och ingen får säga vad vi ska göra. Man säger: ”Jag tänker inte ändra eller ödmjuka mig. Jag har mitt liv.” Javisst har du det, och du har fri vilja att göra som du vill – det har vi allihop. Men låt oss inte säga att vi inte tänker ändra oss!

Bön

Joje sakoma „nusižemink ir melskis“. Kai meldiesi, tampi priklausomas nuo Dievo. Įprastas požiūris yra kitoks, kad pats susitvarkai. Žmonės sako, kad jiems nereikia Dievo, nes jiems ir taip gerai sekasi. Bet tikriausiai nėra taip tikras, kad taip yra.

Praėjusiais laikais buvo nuolankumas, kai žmonės, susirinkę į maldą, nusileido ant kelių. Pajutote, kad negalite būti toks tiesus gale, bet kad jums reikia nusilenkti prieš Dievą. Manau, kad puiku susitikimų metu, kai tenka nusileisti ant kelių. Tai sveikinimas Dievui, kur sakoma: „Aš pasilenksiu prieš tave“. Jei paprastai nesimeldžiate ant kelių - pradėkite nuo to! Turime nusižeminti ir suvokti savo priklausomybę nuo Dievo. Mes prašome to, ką turime pamatyti pasikeitę, ko patys negalime pakeisti.

I årskrönikan jag nämnde sade man att ”coronaviruset tvingade ner världen på knä.” Tänk om hela världen också hade börjat ropa och be till Gud! Då hade länder och samhällen förändrats, och brottslighet och allt sådant hade försvunnit. Det är vad Gud vill! Och det måste börja med hans folk, de som bekänner sig till honom. Du kanske tänker: ”Ja, men jag brukar be.” Men hur mycket, kan man fråga sig? Förr bad man på knä i bönemötena, och dit behöver vi komma igen.

Förut hette det också att man skulle ”be sig igenom”. Halleluja, vilket härligt uttryck! Att be sig igenom innebär inte att man bara ber en kort liten bön och hoppas den blir hörd. Nej, det innebär att man ber och ropar till Gud. Det är den sorten ihållig bön som Jesus själv undervisar om. I Lukasevangeliet 18:1 står det att Jesus berättade liknelsen om änkan och domaren för att ” visa att de alltid ska be utan att tröttna”. Man måste hålla ut i bönen, för då ser Gud att vi menar allvar. Det är viktigt att be sig igenom, för då ber man sig igenom andevärlden. De onda andemakterna vill hindra bönesvar där Gud får gripa in och blir förhärligad. Man ska befalla bort mörkrets makter, be sig igenom och komma fram till Guds tron. Man börjar tacka redan innan man fått bönesvaret. Att be och tacka är tecken på tro. Tänk vad pionjärerna i det här landet brukade be! De bad i timmar och hade bönenätter. Nuförtiden finns många som aldrig har bett en timme i streck… Då har man inte bett sig igenom. Men om du tillhör den skaran: Be en timme och kom in i ett böneliv, så att du dagligen kan vara en timme i bön! Då kan du räkna med Herrens närvaro. Detta budskap behöver få en upprättelse i vår tid!

Sök Guds ansikte

Nu kommer vi till den tredje punkten. Vi läser i Matteusevangeliet:”För var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar ska dörren öppnas." (Matteusevangeliet 7:8).

I Psaltaren läser vi:”Sök mitt ansikte” (Psaltaren 27:8)

Tai yra Dievo ir Jo veido ieškojimas. Tai yra Dievo valios siekimo ir kreipimosi į Jį vaizdas. Yra didelis skirtumas tarp Dievo veido ieškojimo ir to, ko nori. Galbūt ieškome savo veido, taigi ir to, kas reprezentuoja mūsų asmenybę. Vienas mano: „Tai man naudinga ir ko aš noriu“. Bet tada pats esi tas, kuris yra centre. Jūs įsitvirtinate savyje ir tai tampa narcizišku požiūriu. Žodis „narciziškas“ yra susikaupimo išraiška. Šis žodis kilęs iš gražios jaunystės narcizo, gražiai atrodančio. Jis pasilenkė link vandens veidrodžio, kur matė savo gražų veidą. Iš ten kilo posakis: Jis susikaupė. Mes neturėtume būti. Turime būti orientuoti į Dievą!

Vi ska söka Guds ansikte och därmed hans vilja. Det är så lätt att be Fader vår och säga: "Låt din vilja ske, på jorden som i himlen." (Matteusevangeliet 6:10). Men om man inte själv vill vara ett föremål för Guds vilja blir det bara en ytlig bön. Det är så lätt att rabbla igenom Fader vår och tycka att man gjort sitt. Men Gud har en egen vilja! Vi har också en stark vilja många gånger, men vår vilja måste läggas parallellt med Guds vilja, då får Guds rike framgång. Vi har så fina predikningar om Guds rike, men vill ändå inte lägga oss i linje med Guds vilja. Be aldrig Fader vår om du inte tycker att Guds vilja, istället för din, ska ske på jorden. Profeten Jesaja säger: "Vi gick alla vilse som får, var och en gick sin egen väg." (Jesaja 53:6)

Pasiklysti miške ar pasiklysti kelyje nėra nieko pozityvaus. Bet jei sieksite Dievo karalystės, būsite teisūs, nes Dievo žodis yra kelias. Nemanykite, kad tai sunkus pranešimas, nes tai yra palaiminta žinia. Čia yra visko sprendimas: Dievas turi sprendimą, ir mes galime jį priimti ir juo vadovautis.

Atsivertimas

Dievas kalba savo tautai apie atgailą. Mes turime atgailauti!

Tada gal kas pagalvoja: „Aš atgailavau 1958 m.“ Aš gerbiu tokį pareiškimą. Mes atsivertėme į Jėzų, kai buvome išgelbėti, ir pasikvietėme Jo vardą - be abejonės! Bet ar mes leidome atsivertimą tęsti savo gyvenime?

Du kanske undrar vad jag menar?Jo, det handlar inte bara om omvändelse till Jesus – utan det handlar om att vända sig bort ifrån olika saker. För oss som Guds folk ligger betoningen på att vända sig bort. Tänk så mycket vi behöver vända oss bort ifrån! Det kan vara olydnad; att inte vilja lyda och följa Guds ord. Man kanske tänker ”det här behöver jag inte ta så kraftigt på.” Men det är olydnad. Det är som när ett barn är upproriskt mot sina föräldrar – och nu är det vår himmelske Fader det gäller.

Taip pat turime atgailauti dėl šio tarp mūsų egzistuojančio drungnumo ir abejingumo. Deja, drungnumas ir abejingumas, kuris pastaruoju metu kamuoja tiek daug mūsų kongregacijų - ir tai pranašiškai išpranašauta. Turime nuo jo nusisukti, kitaip nusisuksime nuo Dievo. Apie drungną Dievas sako: "Bet kadangi jūs esate drungnas ir nei karštas, nei šaltas, aš jus išspjausiu iš savo burnos". (Apreiškimo 3:16).

Niekada netikėkite, kad Dievas sankcionuoja drungną gyvenimą! Jūs turite vaikščioti su Dievu kiekvieną dieną. Neužtenka sekmadieniais eiti į bažnyčią, tik paskui visą likusį savaitę nueiti savo keliu. Ne, tada reikalinga atgaila. Kad Dievui pasisektų su mumis, mes visi turime ištirti save - mane, tave ir visus. Aš galvoju apie tai, kas yra glaudžiai susijusi. Davidas Wilkersonas lankėsi Švedijoje 2004 m. Jis gavo pranašišką žinią, kurią jis davė evangelinei krikščionybei Švedijos žemėje. Tai susidarė iš vieno žodžio: „Apatija“.

Det blev ett väldigt genomslag. Svensk kristenhet måste vända sig bort ifrån apatin! Det var från Gud – och det respekterades. Men kan man alla dessa år senare konstatera att det blev en förändring? Jag önskar att jag kunde säga ”ja”. Men det kan jag inte. Apatin finns kvar. Men Guds budskap och tilltal finns också kvar! Vi måste omvända oss från apatin, det är fortfarande inte för sent. Vi måste ta det ord Gud talat genom sin tjänare på allvar. Också det Gud talat direkt i sitt eget Ord behöver vi ta på allvar.

När villkoren efterföljs

Jag räknar inte upp fler punkter. Var och en får inför Gud rannsaka sig genom den helige Ande, och ta reda på vad som behöver rättas till i våra liv. Det är kärlek ifrån Gud, för han vill att vi ska bli räddade. Han vill att vi ska leva i omvändelse. Han vill inte bara att vi ska vända oss till Jesus - utan när vi vänt oss till Jesus måste vi kapa av det ena efter det andra. Vi måste vända oss bort ifrån det världsliga livet och det vi hållit på med och haft vår glädje i. Nu ska Herren vara vår glädje! Fröjd i Herren är vår glädje! Det går inte att ha en delad håg. Man är så glad för nöjen, idrott, hobbys och allt som finns. Man tänker ”detta är det roligaste jag vet i mitt liv.” Men hur är det då med fröjden i Herren?

Vad är vår största glädjekälla? Det är att ösa med fröjd ur frälsningens källa! Som sången säger: ”Källa så klar och vatten du har…” Det är inte ett grumligt vatten. Ur den källan får vi alla dricka. Vi behöver återvända till källan som är Kristus Jesus, halleluja! Där kan vi dricka oss otörstiga och där blir vi tillfredsställda, för han tillfredsställer och verkar i våra andliga liv. Det finns de som dricker dagligen och super på helgerna – men de blir aldrig tillfredsställda, utan måste ta nytt och dricka igen. Men i Jesus finns en källa som flödar fram.

Vad händer då om vi ödmjukar oss, ber, söker Guds ansikte och omvänder oss bort ifrån synden? Då kan vi ta emot vad Gud lovat, och då kommer han att höra våra böner från himlen. Det är villkoret – inte ytliga böner där vi själva står i centrum. Inte om vi ber att Gud ska ta bort Coronan så att vi får leva som förut. Så står det inte i Bibeln! Det står om de fyra villkoren, och det är de som vi som kristenhet behöver predika och praktisera i varje församling. Då får vi bönesvar!

När det gäller väckelse börjar den med att Guds folk omvänder sig. Vi kan inte tro att det blir en omvändelse ute i samhället om inte Guds folk först omvänder sig. Tänk om vi kunde befalla den svenska kristenheten ner på knä för bön och omvändelse! Då skulle det hända saker direkt ute i samhället. Det skulle bli en helighet, och den helige Ande skulle kunna vila över sitt folk. Människor skulle komma i syndanöd, för de skulle märka skillnaden mellan sig själva och Guds folk – de skulle inse att de inte tillhör Gud. Omvändelse föregår väckelse! Låt oss inte gå på som vi själva önskar. Låt oss istället följa omvändelsens villkor.

Perskaitykite sąlygas dar 2 kronikų 7: 13–14 ir niekada jų nepamirškite! Čia mes turime Dievo kreipimąsi į mus savo laiku. Kaip sakiau, tai yra mūsų laiko supratimas. Atsižvelgdami į dabartinę situaciją, turime įsiklausyti į Dievo kvietimą. Biblijoje yra sprendimas, jis nurodo, ką daryti. Jame taip pat matome, ką darys Dievas. Joje sakoma: „Tada aš išgirsiu iš dangaus ir atleisiu jų nuodėmę ...“ (2 Kronikų 7:14). Nėra nieko didesnio, ar ne? Pagalvok, Dievas apvalo nuo visų nuodėmių! Tai atleidimo banga, apsivalymas „baltesnis už sniegą“, kurį dainuojame dainoje.

Pagalvokite apie tiek daug, net ir tarp Dievo žmonių, kurie turi sąžinę. Štai kodėl jūs negaunate atsakymų į maldą; jūs žinote, kad gyvenate neteisingai, ir vis tiek išsiųskite maldą. Bet širdyje jaučiate pasmerkimą, nes nevaikštote Dievo keliu. Bet dabar yra galimybė! Geros naujienos yra tai, kad nors metų metus ėjome neteisingais keliais, Dievas nori atleisti. Jis nori ištaisyti, išlaisvinti ir pakeisti mūsų krikščionišką gyvenimą. Tegul tai nutinka jūsų ir mano, taip pat Švedijos krikščionybės gyvenime. Niekas negali būti sveikiau. Todėl turime skelbti atgailos žinią, gerą naujieną, nes tada nuodėmė bus atleista. Ir ne tik: jame sakoma, kad Jis teiks gydymą kraštui. Ar ne mums to reikia?

Sjukhusen och lasaretten är fullbelagda av sjuka och döende människor. Men Gud vill förändra det. Vi tackar Gud för alla läkare och sjuksköterskor som kämpar. Men tänk, det finns en som är den store Överläkaren. Han är specialist på alla sjukdomar, pandemier och Corona med alla dess mutationer. Gud kan sopa bort det och skaffa läkedom, hälsa, friskhet, andlig förnyelse och väckelse. Det är det han vill. Frågan är om vi vill det?

Visst vill vi det – men frågan är om vi vill gå med på villkoren. Annars kan vi sitta och önska och tycka hur mycket som helst. Men vi behöver bli Kristi lärjungar som lyder, tror och läser Ordet, som ber till Herren och söker honom. Vi behöver få uppleva Apostlagärningarna igen – mitt ibland oss. Vi behöver också få vara med och bedja för sjuka. Jesus verkar genom oss och genom Ordet som vi predikar. Syndernas förlåtelse och läkedom åt landet ligger öppet för oss. Det är precis som det förlovade landet som Israels spejare tittade in i och tänkte på hur underbart det var. Ändå tvekade man och ville inte gå in. Men nu handlar det om att inte tveka! Nu handlar det om att gå in i Guds underbara plan.

Vänd dig till Jesus

Du som inte har kommit till Jesus: I denna stund vädjar jag till dig och ber för dig. Detta erbjudande kan beskrivas såhär: Du har allt att vinna och inget att förlora. Om man ger någon ett sådant erbjudande skulle ju varenda människa ta emot det. Om du köper lotter vill du vinna, men det finns ingen garanti för att du vinner. De allra flesta förlorar. Därför satsar vi inte på spel och dobbel, utan vi satsar på Jesus Kristus, halleluja!

Det är nog ingen tillfällighet att du lyssnat på det här, du som inte är frälst. Nu kan du inte gå till några kyrkor, för de är stängda. Men av någon anledning har du lyssnat på det här budskapet. Nu ligger avgörandet hos dig. Vad ska du göra?

Jo, då ska du knäppa dina händer. Kan du ödmjuka dig så pass mycket att du erkänner att du inte är någon gud, utan att du behöver Gud? Vi kan drabbas av så många svårigheter och vi behöver hjälp och nåd. Men då finns han där - Jesus på korset som ropar ut ”det är fullbordat.” (Johannesevangeliet 19:30). I Jesus finns syndernas förlåtelse. Du kan också få uppleva läkedom i din kropp – många har blivit frälsta och helade i samma ögonblick. Men om inte det sker får du söka hjälp i förbön.

Mes norime melstis už jus, galite kreiptis į mūsų maldos tarnybą adresu https://vetlandafri.se/ . Tai yra dideli dalykai, todėl jums gali kilti klausimų ar norėti, kad kas nors melstųsi už jus asmeniškai. Įsivaizduok, kad galėtum surengti atgimimo susitikimą tokiu būdu, kai to negalime turėti bažnyčiose! Tai mums reikalingas atgimimo susitikimas. Įsivaizduokite, kai žmonės šaukė ant suoliukų ir buvo išgelbėti ir gimę iš naujo! Štai kodėl čia dabar yra krikščionių karta.

Vi vill välkomna dig in i Guds rike och vandra tillsammans med dig mot det himmelska målet. Hör av dig, men framförallt: Var inte bara Ordets hörare, utan dess görare! Gör nu detta som du har fått höra. Vi har tagit emot Jesus och hans förlåtelse. Alla som är frälsta säger att det är det bästa valet de kunde ha valt. Det är bara en stor vinst och ingen förlust! Vi ber tillsammans.

Himmelske Fader, vi går inför ditt ansikte. Vi tackar dig för att vi har fått lyssna till ditt tilltal här genom ditt Ord; ditt Ord till oss i vår tid. Du vill hjälpa oss att förstå vår tid. Du vill också hjälpa oss att förstå vad vi behöver göra med våra liv. Herre, vi ber nu att din vilja ska få ske genom oss, att du får lägga till rätta att vi är saliga på väg emot det himmelska målet. Jesus, nu ber jag för alla som tar beslut nu på sina olika platser där de befinner sig. Herre, hör deras bön. Hjälp dem vidare på vägen. Jag anbefaller dem i dina händer. I Jesu Kristi namn, amen.

Nu får du gå vidare med Jesus. Inte bara starta, utan gå vidare – för du har förmodligen en mycket kort sträcka att vandra tillsammans med Jesus. Bekänn honom, gå vidare i Jesu namn. Tack för att Du läst.

Holger Nilsson


Ditt stöd behövs

Stöd Apg29 genom att swisha in 29 kronor till 072 203 63 74.

Tack!


0 kommentarer

»0

»0

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:
Himlen TV7

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 14, söndag 11 april 2021 kl. 21:45

Dagens bibelord

“Han bar våra synder i sin kropp upp på korsets trä, för att vi skulle dö bort från synderna och leva för rättfärdigheten. Genom hans sår är ni helade.” (1 Peter 2:24)

Dagens namn

Ulf och Ylva

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Ulf och Ylva. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!Fadern, Sonen och den Helige Ande är ett

Dessa tre är ett

Bibeln är mycket tydlig. Fadern, Sonen och den helige Ande är tre - och dessa tre är ett!


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

söndag 11 april 2021 12:07
Frid och tacksägelse.Ja nu har det gått ganska bra o bättre hela tiden.Katten 18 År har ätit, gått ut och sover.Igår var den lite intresserad av att fånga garn när matte lekte o snurrade med den lite.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

Translate

↑ Upp