DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Jesus: Jag och Fadern är ett

Av: Christer Åberg
lördag 22 januari 2022 01:09

Den beskrivning Jesus gör om sig själv i Johannes kapitel 10 är någon som verkligen har gudomliga egenskaper. Fåren som hör hans röst och att han känner dem talar om allsmäktighet och allvetande. Likaså att Jesus ger dem evigt liv och att ingen kan rycka dem ur hans hand. 

Jesu motståndare förstod att Jesus gjorde anspråk att vara Gud.

Joh 10:27 Mina får hör min röst, och jag känner dem, och de följer mig. 28 Och jag ger dem evigt liv, och de ska aldrig någonsin förgås, och ingen ska rycka dem ur min hand. 29 Min Fader, som har gett dem åt mig, är större än alla, och ingen kan rycka dem ur min Faders hand. 30 Jag och Fadern är ett. 31 Då tog judarna på nytt upp stenar för att stena honom. 32 Jesus svarade dem: Jag har låtit er se många goda gärningar från min Fader. För vilken av dessa gärningar stenar ni mig? 33 Judarna svarade honom och sa: Vi stenar dig inte för någon god gärning, utan för hädelse, och därför att du som är en människa gör dig själv till Gud.

De missförstod inte Jesus

Jesus talar här om sig själv som Gud och folket missförstod inte honom. Omedelbart tog de upp stenar för att döda honom. De förklarade varför:  Därför att du som är en människa gör dig själv till Gud. 

Det råder alltså ingen som helst tvivel på att de förstod att det Jesus nyss hade sagt var att han är Gud. Om motståndarna förstod det då, hur mycket mer ska inte vi då förstå det när vi läser om det 2000 år senare. 

Det borde inte råda någon som helst tvivel för oss heller. Ändå finns det de som förnekar att Jesus är Gud, när han så tydligt talar om sig själv som Gud. Inte bara här utan överallt i Bibeln.

Jesus menade vad han sa

Hade Jesus inte menat sig vara Gud hade han förmodligen direkt rättat sig eller tagit tillbaka vad han hade sagt med anledning av folkets reaktion: Nej, nej, jag menar inte att jag är Gud – missförstå inte. Men så var det inte. Han menade verkligen vad han sa. 

I hela det citerade sammanhanget talar han om sig själv som Gud. Inte bara i meningen Jag och Fadern är ett. 

Den beskrivning han gör om sig själv är någon som verkligen har gudomliga egenskaper. Fåren som hör hans röst och att han känner dem talar om allsmäktighet och allvetande. Likaså att Jesus ger dem evigt liv och att ingen kan rycka dem ur hans hand. I samma andetag talar Jesus om Faderns hand och gör sig därmed ett med Gud. Och det är här han säger det berömda ordet Jag och Fadern är ett för att förklara och verkligen stryka under vad han menar.

Ingen kan missförstå: Jesus talar om sig själv som Gud.

Christer Åberg

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Erbjudande: Min CD + BOK = 250 kr

→ Nästa
Jesus säger att han är Gud och att man ska ära honom


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Tredje världskriget? - Ukraina och bibliska profetiorna

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Andy Svensson 22/5-22 19:42
I Uppenbarelseboken 16 vers två står det "Och den förste gick åstad och göt ut sin skål på jorden. Då kommo onda och svåra sårnader på de människor som buro vilddjurets märke och tillbådo dess bild" .
Skrevs i Pridefestival spred apkoppor

Andy Svensson 22/5-22 14:49
Du är ovanlig Elin som inte värderar människor :-). Tyvärr så ligger det här i vårt kött synden att bedöma andra och nervärdera. Har sett det här mycket under mina snart 36 år som kristen och då varit aktiv inom frikyrkan främst. När jag har lyssnat på föraktet synsätt med Sven R har jag sett mer av självförakt och mitt förakt mot andra.
Skrevs i Föraktets synsätt har inget i Guds rike att göra

Elin 21/5-22 21:46
Andy, så sant. Bland pånyttfödda kristna är det nog högst ovanligt att man värderar människor, det skulle man aldrig ens våga. Men kan ske om man inte är fylld av Hjälparen, den Helige Ande. Då är det lätt att få världens Ande i ofrälstas sällskap om man inte är bedjande inom sig. Sista tiden har detta blivit så levande för mig.
Skrevs i Föraktets synsätt har inget i Guds rike att göra


Senaste bönämnet

söndag 22 maj 2022 14:20
Snälla be för mig och mina barn om god gemenskap! En kompis på besök också.
söndag 22 maj 2022 12:28
Be att mina barn ska sluta att vara rädd för mig! Låt dem förstå att jag inte är arg på dem!Jesus, lär dem att visa mig respekt och kärlek så att jag inte behöver tjata på dem! Jag älskar mina barn!
söndag 22 maj 2022 10:23
Be för mina syskon med familjer och Pappa blir frälsta, grannarna tar vi med också :-). Önskar med förbön för min ekonomi samt inskickandet av skuldsanering och att jag får vishet över ekonomin.

DAGENS

Vecka 20, söndag 22 maj 2022 kl. 21:54

Online: 170

30613 sidvisningar hittills i dag
(33311 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Hemming och Henning

“Ni är kallade till frihet, bröder. Låt bara inte den friheten ge köttet något tillfälle, utan tjäna varandra i kärlek.” (Galatians 5:13)

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be högt den här bönen om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krSTÖD APG29

SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare (Paypal)
Bankkonto: 8150-5 934343720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt

mejl@apg29.nu
072-203 63 74

Om

Wikipedia om Christer Åberg

Mer

apg29.se
apg29.com 
apg29.nu 
christeraberg.se

Translate

↑ Upp