DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Chatt Kristen media Om Info

Läsarmejl

En ny värld ska komma

En ny värld kommer sannerligen och den gryr redan nu – men det är inte vilken sorts ny tidsålder som helst. 

Det är en värld till vilken Kristus kommer tillbaka för att upprätta sitt heliga rike. Varje nation kommer då under Herrens rättfärdiga regerande, och varje kraft som står emot kommer att bli hans fotapall.

Av: Andy Svensson
torsdag 29 oktober 2020 01:09📧

Denna artikel är ett läsarmejl/gästblogg vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

Nya testamentet talar om för oss att i ändens tid kommer hånare att träda fram. Jesus säger att dessa bespottare kommer att göra narr av all lära som säger att Kristus kommer tillbaka för att grunda ett nytt rike. Om du försöker förklara denna lära – att när Jesus kommer tillbaka kommer han att upprätta ett rike av evig rättfärdighet – kommer du att kallas galen.

Samma bespottare hävdar att en ”ny världsordning” sannerligen kommer. I deras föreställning är ett nytt samhälle just vid horisonten, på gång att föra in en fullständigt ny verklighet. Det har funnits många anspråk om en ny tidsålder (New Age) genom historien, och den senaste har i tysthet fått fart under de senaste tre dekaderna. Varför kräver världen högljutt nu att en ny världsordning ska skjutsas in? Det är för att Satan vet att hans tid är kort. Han vet att Kristus snart kommer tillbaka, och han vill se till att otaliga bedras genom att locka dem med en fantasivärld. Läran om en kommande ny tidsålder (New Age) är fylld av alla falska hopp, däribland global fred och slutet på alla sjukdomar. Avsikten är att få Guds folk att tvivla på realiteten av att Kristus kommer.

En ny värld kommer sannerligen och den gryr redan nu – men det är inte vilken sorts ny tidsålder som helst. Det är en värld till vilken Kristus kommer tillbaka för att upprätta sitt heliga rike. Varje nation kommer då under Herrens rättfärdiga regerande, och varje kraft som står emot kommer att bli hans fotapall.

Bespottare kommer inte att ha någon del i detta nya rike: ”Men nya himlar och en ny jord där rättfärdighet bor, väntar vi på efter hans löfte” (2 Petrusbrevet 3:13). Ingen av de följande kommer att få tillträde till denna underbara nya värld: ”Men de fega, de otroende och de skändliga, mördarna, de otuktiga, trollkarlarna, avgudadyrkarna och alla lögnare” (Uppenbarelseboken 21:8).

Tänk på skönheten och undret i ett liv under Jesus heliga och rättfärdiga regerande. Jämför nu en sådan vision med det tragiska New Age-bedrägeriet. Miljontals är övertygade om att i New Age kommer de att finna frid och tillfredsställelse. De tror att all skuld och fördömelse kommer att försvinna, att deras syndiga gärningar inte längre kommer att förfölja dem, att de kommer att kunna ge fritt utlopp för köttet.

Men aposteln Petrus ger oss en tydlig bild av den kommande nya världens realitet. Han säger att den nuvarande världen är på väg mot en brinnande härdsmälta som Gud själv kommer att åstadkomma: ”Men Herrens dag kommer som en tjuv, och då skall himlarna försvinna under våldsamt dån och himlakroppar upplösas av hetta och jorden och de verk som är på den inte mer finnas till” (2 Petrusbrevet 3:10).

Petrus säger att han skrev denna beskrivning av ett skäl: för att ”uppväcka det rena sinnet” hos alla troende. Allt som vi är fästa vid – allt materiellt som vi anser vara dyrbart och som vi anstränger oss ett helt liv för att behålla och bevara – kommer att upplösas. Man kan helt enkelt säga att den jord vi lever på i slutänden är förgänglig.

Många kristna har missat denna bibliska sanning. Deras hela fokus har varit att bygga en behaglig värld i detta nuvarande liv. Deras hjärtan har blivit tillfångatagna av idéer om framgång, anseende och erkännande. Det är precis motsatsen till Guds plan och syfte för sitt folk.

Om du är trogen Jesus kanske du undrar varför du aldrig känt dig helt accepterad på din sekulära arbetsplats. Du har kanske aldrig varit verkligt säker bland dina arbetskamrater. Har du fått bara lite erkänsla för vad du gör? Har du blivit missförstådd, förlöjligad, har man skvallrat om dig? Om det är så, förargas inte. Allt det kan vara Herrens nådefulla verk.

Gud känner våra hjärtan, huruvida vi är mottagliga för att bli förledda av världsliga saker, däribland ambition och framgång. I sin nåd kan det vara så att han säger till dig genom din prövning, ”Jag vill inte att du blir alltför upptagen med ’framgång’ här eftersom det kommer att misslyckas helt. Ha ditt sinne vänt till det som är där ovan, till den nya världen som kommer.”

Jag vill att du ska veta två saker. För det första: Gud vill inte att våra talenter blir nergrävda. Men han är ytterst kompositören för våra liv. Och han har alltid ansvaret för vår ”position”. För det andra: jämfört med den nya världen som ska komma är detta liv inget annat än en flyktig skugga. Vårt eviga hem är en plats där det händer fantastiska saker, fylld av nya horisonter och otroliga gärningar. Gud kommer inte att slösa bort en endaste av de talenter han har gett dig, vare sig i detta livet eller nästa. I den nya världen kommer dina gåvor att bli förstärkta många gånger om. Han kommer att använda dig för sin härlighet i evighet.

Jesus ger oss ett flertal ledtrådar om hur livet kommer att vara i den värld som ska komma.

Begrunda Kristus beskrivning i dessa avsnitt: ”Salig är den tjänaren, som hans herre finner göra så, när han kommer. Sannerligen säger jag er: Han skall sätta honom över alla sina ägodelar” (Matteus 24:46-47). Det grekiska ordet för ”sätta … över” här antyder ”ett evigt förordnande.” Gud kommer att utse oss till förvaltare över hans ägodelar genom hela evigheten. Tänk på det: eviga förvaltarskap, regerande över hans hushåll, styrande över städer som kungar och präster!

Ibland föreställer jag mig att när vi kommer till himlen kommer vi att upptäcka helt nya planeter – nya världar skapade till hans härlighet, djupt bort i yttre rymden, långt bortom något våra begränsade sinnen kan förstå. Till och med hjälper nya teknologier vetenskapsmän att upptäcka kompletta universum vi inte visste existerade. Vår Herres skapelse sträcker sig så långt bortom det vi alls kan föreställa oss, så att tanken svindlar.

Dessutom kommer det att finnas oräkneliga skaror av heliga med Jesus i evigheten. Jag tänker på de miljontals barn genom tiderna som dött i förtid. Så många övergavs, svalt ihjäl eller blev aborterade. De bars i Jesus armar in i paradiset. Jag säger dig att det inte skulle vara någon himmel utan dessa barn. Och det kommer att vara underbart för dem där. Jag kommer ihåg att jag fick höra om en faderlös liten pojke som drömde att han kom till himlen och Jesus sparkade boll med honom. Jag tror att en syn som den kan vara mer verklig än vad vi kan föreställa oss.

Vilka mer kommer att vara där och leka med dessa barn och välsigna dem, undrar du? Vi. Vi kommer att för evigt vara bestämda att älska dem. Gud kommer att använda oss till fullo i denna nya värld.

Här är det innersta av mitt budskap: Genom just det liv Gud har gett dig nu tränar han dig att styra och regera med honom när den nya världen kommer. Detta betyder att varje prövning du möter nu – all ringaktning från dina kollegor, varje besvikelse, varje pinat rop till Gud över din brist på privilegier – är alltihop gudfruktig träning. Han har haft allt det som syfte för din förberedelse. Herren gör dig för evigt redo för en större roll som du bestämts till i hans eviga rike.

Hur förunderligt det än må låta säger Petrus att vi ska innerligt längta efter slutet på denna tidsålder.

För många läsare kan detta låta osunt. Men Petrus skriver om det som ”Guds dag”, när allt det nuvarande onda ska sopas bort: ”medan ni väntar och ivrigt längtar efter Guds dags tillkommelse, då himlarna skall förgås av eld och elementen smälta av hetta” (2 Petrusbrevet 3:12).

Denna vers betyder inte att vi ska glädja oss över förödelse. Petrus ord här syftar helt enkelt till att stötta oss. Närhelst vis vi blir modfällda i detta liv ska vi fröjdas, eftersom vi vet att vi kommer att bebo en ny värld! Petrus delar sedan en annan sanning med syfte att väcka upp oss: ”Eftersom nu allt detta skall förgås, hur heligt och gudfruktigt bör ni då inte leva” (3:11).

När du läser dessa ord – om en enorm brand som ska komma och en skinande, ny värld där rättfärdighet regerar – fröjdas du? Kanske du i stället bekymrar dig, ”Herre, jag tror på ditt Ord att en ny, helig värld ska komma. Men jag befarar att jag inte motsvarar den gudfruktiga standard som Petrus beskriver här. Jag är rädd att jag ska misslyckas och gå miste om allt det.”

Jag har fantastiska, underbara nyheter för dig: Jag kan visa dig bortom all skugga av tvivel att Gud själv längtar efter att bevara dig för hans tillkommande värld. Han har gått i borgen: ”HERREN skall bevara dig från allt ont, han skall bevara din själ. HERREN skall bevara din utgång och din ingång från nu och till evig tid” (Psaltaren 121:7-8). ”HERREN bevarar alla dem som älskar honom, men alla ogudaktiga förgör han” (145:20). ”Må fridens Gud själv helga er helt och fullt, och må hela er ande, själ och kropp bli bevarade ostraffliga vid vår Herres Jesu Kristi tillkommelse. Han är trofast, som har kallat er, han skall också fullborda sitt verk” (1 Tessalonikerbrevet 5:23–24). ”Ja, Herren skall rädda mig från alla ondskans anslag och frälsa mig till sitt himmelska rike. Honom tillhör äran i evigheternas evigheter” (2 Timoteusbrevet 4:18).

Lägg märke till hur många gånger Gud säger att han kommer att bevara sitt folk. Han säger, ”Jag kommer att bevara dig genom allt. Det har ingen betydelse vilken typ av prövning som du möter. Jag själv kommer att rädda dig in i mitt himmelska rike.”

Ser du vilken lögnare djävulen är? Han hotar att uppsluka dig, men hela tiden har Gud lovat att skydda dig. Vill du vila i detta löfte? Lyssna en gång till på hans ord till dig: ”Han bevarar sina frommas själar, ur de ogudaktigas hand räddar han dem” (Psaltaren 97:10).

Se till att du får in detta i ditt sinne och hjärta idag: Herren kommer att bevara och skydda dig ända tills den dag Jesus tar hem dig.

Käre läsare, Gud har brutit Satans fälla för alltid. Du har blivit fri. Du kanske fruktar att du kommer att misslyckas och svika i framtiden, men Gud vill ta bort den fruktan från dig. Han har lovat att själv föra dig hem. Och inget kan stoppa honom från att göra det för dig. Därför är du sannerligen fri. Du kan se fram mot en ny himmel och en ny jord där hans rättfärdighet regerar.

Det är dags för dig att fästa din blick på den världen och inte på denna. Lägg på hjärtat din Herres dyrbara Ord om hans makt att bevara dig. Han kommer inte att låta djävulen överraska dig som ett lätt byte. Istället kommer han att göra det möjligt för dig att sätta ner din fot på fiendens nacke; Gud själv kommer att rädda dig till fullo. Det är hans Ord. Amen!

Andy Svensson

#Tidstecken #Sista tiden #Profetiskt #Jesu återkomst


Ditt stöd behövs

Stöd Apg29 genom att swisha in 29 kronor till 072 203 63 74.

Tack!


9 kommentarer

1

x
Mikael W
torsdag, 29 oktober 2020 13:29

En mycket bra skriven artikel av dig käre Andy !

Skickar med en video om ”den nya värld” vi alla nu snabbt ser växer fram:

https://youtu.be/Npb9etGgB8I

Svara

x
Daniel Ånséhn
torsdag, 29 oktober 2020 19:27

Tack

Svara

x
Andy Svensson svarar Mikael W
fredag, 30 oktober 2020 05:24
Mikael W skrev:
En mycket bra skriven artikel av dig käre Andy !

Skickar med en video om ”den nya värld” vi alla nu snabbt ser växer fram:

https://youtu.be/Npb9etGgB8I

Tackar att du delar den här videon av Dr Gene Kim 😊👍


Jag önskar dig Guds Välsignelse broderSvara

x
Mikael W
onsdag, 11 november 2020 10:52

Ja, en ny värld ska komma....

Vi vet att Jesu bl.a kan förvandla vatten till vin, och gå på vatten.

I nedanstående kreativa video ser vi även hur färgen på Jesu kläder ändras likt en kameleont, och man kan se när Jesus flyger.

....kanske den nya världen blir som videon (???)

https://youtu.be/RNEw0k7XIEM

Svara

x
Andy Svensson svarar Mikael W
onsdag, 11 november 2020 11:28
Mikael W skrev:
Ja, en ny värld ska komma....

Vi vet att Jesu bl.a kan förvandla vatten till vin, och gå på vatten.

I nedanstående kreativa video ser vi även hur färgen på Jesu kläder ändras likt en kameleont, och man kan se när Jesus flyger.

....kanske den nya världen blir som videon (???)

https://youtu.be/RNEw0k7XIEM

Jag kommer att tänka på sista som jag skrev och citerar det igen

"Det är dags för dig att fästa din blick på den världen och inte på denna. Lägg på hjärtat din Herres dyrbara Ord om hans makt att bevara dig. Han kommer inte att låta djävulen överraska dig som ett lätt byte. Istället kommer han att göra det möjligt för dig att sätta ner din fot på fiendens nacke; Gud själv kommer att rädda dig till fullo. Det är hans Ord. Amen!"


Svara

x
Lena Henricson svarar Mikael W
onsdag, 11 november 2020 14:54
Mikael W skrev:
Ja, en ny värld ska komma....

Vi vet att Jesu bl.a kan förvandla vatten till vin, och gå på vatten.

I nedanstående kreativa video ser vi även hur färgen på Jesu kläder ändras likt en kameleont, och man kan se när Jesus flyger.

....kanske den nya världen blir som videon (???)

https://youtu.be/RNEw0k7XIEM

Förlåt avsteg från ämnet,men Mikael hur hittar jag din blog?🤔

Svara

x
Lena Henricson svarar Lena Henricson
onsdag, 11 november 2020 15:15
Lena Henricson skrev:
Förlåt avsteg från ämnet,men Mikael hur hittar jag din blog?🤔

Jo,nu har jag hittat den!👍💁🏼‍♀️

Svara

x
Mikael W svarar Lena Henricson
onsdag, 11 november 2020 15:34
Lena Henricson skrev:
Jo,nu har jag hittat den!👍💁🏼‍♀️

Hej Lena !!!

Bloggen är på Svengelska just nu..,,...kan bli Finskskånska lite längre fram...(???)


Svara

x
Lena Henricson svarar Mikael W
onsdag, 11 november 2020 19:06
Mikael W skrev:
Hej Lena !!!

Bloggen är på Svengelska just nu..,,...kan bli Finskskånska lite längre fram...(???)


Swinglish is a great language spoken by a lot of people.👍

Vill du ha godheten att hjälpa också de andra,som vill komma in på din blog!🙂

Svara

1

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Förkorta länk | Antal tecken kvar: 300

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


ANNONS:
Himlen TV7

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 16, fredag 23 april 2021 kl. 20:12

Dagens bibelord

“Det står skrivet: Så sant jag lever, säger Herren, för mig ska varje knä böjas och varje tunga prisa Gud.” (Romans 14:11)

Dagens namn

Georg och Göran

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Georg och Göran. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!Fadern, Sonen och den Helige Ande är ett

Dessa tre är ett

Bibeln är mycket tydlig. Fadern, Sonen och den helige Ande är tre - och dessa tre är ett!


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 22 april 2021 23:59
Bed för min son, som är slut och ej kan sova! Har en sjukdom som sömn är viktig! Krävande jobb och han är så plikttrogen och tänker ej på sig själv! Hela familjen drabbas, två barn. Bed om helande!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

Translate

↑ Upp