Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Profetior om Jesus: Guds Son i Gamla Testamentet

Christer Åberg
2024-08-22 00:36

Undervisning

Bibelstudier

Vi ska fortsätta att tala om Guds son i Gamla testamentet, som vi gjorde i förra artikeln. Nya testamentet talar naturligtvis om Guds son, men även Gamla testamentet har begreppet Guds son i profetior om Jesus som skulle komma. 

Vi ska börja med att läsa ett berömt bibelställe från Psaltaren kapitel 2, skrivet av kung David.

Ps 2:12 Ge Sonen hyllningskyss, så att han inte blir vred och ni förgås på vägen, även om hans vrede bara blossar upp lite. Välsignade är alla de som förtröstar på honom.

Psalm 2:12 talar om att Gud har en Son. I Nya testamentet ser vi vem denne Son är: Jesus Kristus. Versen är en profetia om Jesus Kristus som skrevs av kung David tusen år innan Jesus föddes. Dessutom uppmanar denna bibelvers att man ska ge Sonen en hyllningskyss, vilket betyder att man ska hylla och tillbe Sonen.

Ära Sonen

Att man ska ära Sonen tar även Jesus upp i Joh 5:23:

"för att alla ska ära Sonen, såsom de ärar Fadern. Den som inte ärar Sonen ärar inte heller Fadern, som har sänt honom."

Kan det bli mycket tydligare? Jesus talar här om att alla ska ära Sonen. Detta uttalande stämmer väl överens med Psalm 2:12. Sonen ska alltså äras, upphöjas och hyllas.

Det finns de som säger att det inte står någonstans i Bibeln att man ska tillbe Jesus, men här står både i Gamla testamentet och Nya testamentet att Sonen ska hyllas och äras, med andra ord tillbes. Det går inte att missförstå.

Tro på Sonen

Ps 2:12 säger också:

"Välsignade är alla de som förtröstar på honom." 

Det vill säga, den som tror på Guds son ska bli frälst. Gamla testamentet uppmanar alltså att tro på Sonen. I Nya testamentet, närmare bestämt Joh 3:36, står det att den som tror på Sonen har evigt liv. Med andra ord har Gamla och Nya testamentet samma budskap: Du blir frälst då du tror på Sonen.

Joh 3:36 Den som tror på Sonen har evigt liv, men den som inte tror på Sonen ska inte få se livet, utan Guds vrede förblir över honom.

Sonen kallad från Egypten

Hos. 11:1 Då Israel var ung, hade jag honom kär, och från Egypten kallade jag min son.

Denna vers är en mäktig profetia om Jesus Kristus som Guds Son. I Matteusevangeliet 2:15 citeras denna vers när Josef och Maria flyr med det nyfödda Jesusbarnet till Egypten för att undkomma kung Herodes. När de senare återvänder till Israel, går profetian ordagrant i uppfyllelse: "Ut ur Egypten har jag kallat min Son." Jesus är den sanna Sonen som Gud kallade tillbaka från Egypten.

Matt. 2:15 och stannade där tills Herodes hade dött, för att det skulle uppfyllas som Herren hade sagt genom profeten: Ut ur Egypten har jag kallat min Son.

Vi ser i Bibeln att både Gamla och Nya testamentet talar om Sonen. Och denna Guds son ska äras och tillbes. Och den som tror på denna Guds son blir frälst och har evigt liv.

Bibeln bevisar att denna Guds son är Jesus Kristus!

Läs också: Guds Son i Gamla testamentet i Bibeln

Christer Åberg

#Bibelstudier #Gamla testamentet #Guds son #Jesus Kristus #Profetior #Psaltaren #Johannesevangeliet #Hosea #Matteusevangeliet #Frälsning #Tro #Tillbedjan #Bibelcitat #Jämförelse GT och NT #Messianska profetior #Kristologi #Undervisning

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Nyhetsbrev

Idag är det lördagen den 14 september 2024, vecka 37 och klockan är 23:57. Ida har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-09-14 23:34
Bed för mej!FK vill att ja betalar tillbaka bostadsbidrag,min fru 0 i inkomst o ja känar inte bra som mek,har 2 tonåringar,lite pengar.Bed att ja inte behover betala tillbaka till FK.Tack för era bön

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Jesus Kristus: Världens Frälsare

Jesus är det eviga livet

Gör dig själv inget ont

Från Oönskad Barndom till Mötet med Jesus

Trons Kraft i Prövningens Stund: Christer Åberg på Sverigekanalen TV

Min Jesus skall komma åter

Jesus är det bästa som finns

Profetiska tecken i Matteus 24

Kunskap om Jesus

Frälsningens mirakel


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 14/09-24 15:18
Närma dig Herren 💖Jesus då kommer ❤️Gud in ditt liv. Mirakelnas mästare är 💖Jesus. Fly till ❤️Herren💥 och be då sker förändringen. Bra ❤️❤️❤️

Skrevs i Jesus är det eviga livet


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM